2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Corsair Flash Voyager 16GB Teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Első tesztemben a Corsair 16GB-os Flash Voyager pendrive-ját fogom bemutatni...

[ ÚJ TESZT ]

Első tesztemben a Corsair 16GB-os Flash Voyager pendrive-ját fogom tesztelni.
Már egy ideje terveztem, hogy veszek egy pendrive-ot, de csak hétfőn jutottam el odáig, hogy meg is rendeltem. Három pendrive jött szóba: Az A-Data PD15, a SanDisk Cruzer, és a már említett Corsair. Az A-Data a Corsair-hoz képest lassabbnak bizonyult, a SanDisk Cruzer pedig aránytalanul drágább, így a Corsair-t rendeltem meg, és szerdán meg is érkezett.

A doboz a már megszokott atom biztos csomagolás, kb. 5 percig tartott csak a kibontása. A pendrive mellett tartalmaz egy USB hosszabbítót (~0,5 méter), és egy kék nyakpántot.

Maga a pendrive kellemes tapintású gumiborítást kapott, ami elvileg ellenáll a pornak, ütésnek, és a folyadéknak. Ezt persze nem áll módomban letesztelni. (Akit ez a része érdekel youtube-on jó néhány stress teszt videót találhat.) A gumiborítás egyetlen hátránya, hogy előszeretettel tapad rá a por.

A pendrive végén található fül - várakozásommal ellentétben - nem merev, hanem rugalmas. Ez az egyetlen amiben csalódtam. A fül mellett található egy átlátszó gumiréteg, melyen az adott modell mérete van feltüntetve (ez esetben 16GB), valamint egy kék ledet rejt, mely használat közben villog.

A teszteléshez eredetileg SiSoftware Sandra-t akartam használni, viszont ezt megakadályozta a Sandra által kreált kékhalál. Ezek után a pendrive-ot Everest-el, HDtach-al, és Total Commander-el teszteltem.

A teszt config a következő:

A Total Commander-el készített teszthez az fsn.hu 1GB-os teszt fájlját daraboltam fel.

A 32kB-os fájlok írásánál az 1,2MB/s kicsit meglepett, de mivel tudom, hogy ritkán fogok ilyen kis méretű fájlokat másolni a pendrive-ra, így nem zavar.

Everest olvasás teszt

HDTach Long 32MB olvasás teszt

HDTach Quick 8MB olvasás teszt

Az eredményekkel elégedett vagyok, sőt, olvasási sebességet tekintve kellemesen csalódtam, ugyanis a tesztekbe amiket vásárlás előtt néztem ~20-25MB/s-et értek el. 33MB/s-es olvasási sebességgel, és 11,5MB/s-es írási sebességgel számolva mindössze ~8,5 perc alatt letölthetem a pendrive teljes tartalmát, illetve ~24 perc alatt teljesen feltölthetem azt adattal.

Remélem az írásomnak hasznát veszi valaki, valamint, hogy viszonylag igényesre sikeredett.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.