2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Az új Roxy Rádió - Rádió Deejay?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Érdekes. Ezzel a szóval illettem a roxy-t miután a kocsiban erre az adóra kapcsoltam,...

[ ÚJ TESZT ]

Érdekes. Ezzel a szóval illettem a roxy-t miután a kocsiban erre az adóra kapcsoltam, ma, szombaton. Nem, nem azért mert nem tudtam milyen adó, nem is azért mert rossz, hanem mert nem ezt szoktam meg. Lehet pont egy olyan müsorblokkot fogtam ki ahol fél óráig nem RnB vagy mai afroamcsi-slágerek mentek mint a rádió 1-en, hanem hirtelen visszacsengett magamba valami. Egy ismerös adó ami lassan egy éve már nem jelentkezik csak sistergéssel az étermben. Nekem mégis az egyes gombra van az összes rádión beállítva a 92.9Mhz. Igen aki tudja a Radio Deejay-re gondolok. Arra a Radio Deejay-jére ami a rossz marketing és a tulajdonosok nemtörödömsége miatt végleg elnémult. Az, hogy a búcsúztatására rendezett bulira már senki nem fért be, söt Budapest legtöbb szabadtéri szórakozóhelye aznap este tömve volt és manapság is hallani irodákat ahol régi Béres Zoo felvételek mennek illetve ma is igényt tartanak az emberek deejay-s müsorok felvételére az az amire büszke lehet az adó, így elmúlása után lassan egy évvel.

Ennyi bevezetö után rá is térek a lényegr, hogy miért is hozom fel a megújulással (?) kapcsolatban a Radio Deejay-t. Mivel anno a Deejay egyedülálló zenei felhozatalt mutatott rengeteg fiatalt megnyert magának, mégis az elrontott marketinggel nagyon sokat vesztettek. És itt jön képbe a Roxy. És ezért írom le gondolataimat mert lehet, hogy még a vég kezdeténél vagy egy új kezdet kezdetnél még lehet valamit tenni egy bejegyzéssel a neten. Mert a magyar piacon még lehet egyedit létrehozni csak merni kell. Igaz ehhez pénz is kell. Nagyon sok. De hátha. És most, hogy hallom, hogy van remény, hogy egy anno elismert rádió ismét megtalálja önmagát megpróbálom. Írásomból kiderül, hogy deejay-s fan vagyok, de szerintem nem szégyen elövenni azt a rádiót.

Nos az új roxyhoz a következö receptet ajánlom:
- Szabadabb stílus. Ez jellemzö volt a Deejay-re, hogy ki lehetett mondani dolgokat amit más ráadiókban nem engedélyeztek. Balázs szavaiból is kiderült, hogy a Danubiusnál nem érezte magát jól, meg volt kötve a keze, ellenbe a Deejay-n ilyenröl szó sem volt. Ezért is szerették sokan a deejay reggeli müsorát, ami a rádió elhallgatása elött 4-5 hónappal meg is szünt. Föleg a rádió sorsának bizonytalansága miatt a müsorvezetök miatt. Állításuk szerint.
- Mikor a Roxy a Danubius kezében került a rádió 1 silány másolata lett (vagy fordítva). Mindegy, hogy hova kapcsoltam a két adó közül, a stílusok ugyanazok mindegy mit hallgattam maximum a müsorvezetök miatt maradtam egy-egy helyen vagy amiatt váltottam a másikra mert már elegem volt a sok mai slágerböl és az rnb-böl. Bár ebben az esetben a Rádió 1 próbál vissza-vissza térni régi számokhoz és ez esetében pozitív (bár akkor miért '' CSAK igazi mai sláger megy''). Deejay esetében is pozitív volt, hogy sürün volt ''before deejay''.
- A müsorvezetök. A Roxy-s müsorvezetükkel nem voltak különösebb gondjaim meg kocsiban ritkán figyelek oda ezekre. Viszont a deejay esetében élvezet volt a dugóban állni reggel és este (márha nem voltam késésben) pont a müsorvezetök miatt illetve a szabad, nem tutyimutyi stílus miatt. Igaz ebböl volt jó pár gondja az adónak. Emlékszem még a mai napig, hogy délután Béres Zooékat hallgatva a deejay-n nem én voltam az egyetlen a kocsiban aki széles vigyorra vagy esetleg hahotázva ültem, ugyanis a szomszéd autóban is hasonlóképpen tett egyik honfitársam. Én azt is megpróbálnám, hogy ezeket a müsorvezetöket (Balázsék és Béres Zoo-ék) meginvitálnám a rádióban. Béresék örülnének - már csak munka hiányában is, ahogy én tudom (szerk.: kiderült, hogy külföldön kevergeti a koktélokat) - Balázs meg kifejezetten mondta is, hogy nagyon szívesen vállalná a rádiózást is a TV-zés mellett, csak ne legyen annyira megkötve a kezük mint Balázsnak a Danubiusban volt - ezért is hagyta ott a rádiót (és nem fordítva).
- Infó a Rádió ID-jében. Soha nem értettem, hogy miért nem képesek ebben az országban kiírni a számok címét a kijelzöre mint más országokban. Ez ellen a Radio Extreme tett valamit, de sajnos az is befuccsolt. A Deejay-nél volt egy kezdeményezés, hogy smsben kiküldik és még pénzt is kereshettek vele azóta nem sok rádió lépte meg legalább az efféle megoldást. Mostanában hallottam egynél, de nem emlékszem melyiken. A jelenlegi roxy-n nagyon jó, hogy bemondják az elöadót és a szám címét az elején. A XXI. században vagyunk. Legalább ennyire adjon egy rádió és ne csak a rádió neve legyne kint. A legtöbb rádió söt ma már mobilok is képesek fogadni ezeket az információkat.
- Ne majmoljon. Ne legyen még egy ilyen rádió. Lehet ahogy mondják az elektornikus zenei rádió veszteséges Magyarországon, de nem hiszem el, hogy csak az idösebb korosztály számára lehet sugározni zenéket. Állítólag ezért is ment tönkre a Deejay, de akkor mi volt az a többszázezres érdeklödés a záróbuli iránt?

Hirtelen többet nem tudok írni mikor anno rengeteg ötletem volt. Ezek is most csak azért jöttek ki belölem, mert hallgattam véletlenül a roxy-t (2 napja átkapcsoltam rádió 1-röl, elötte slágert hallgattam a változatosság miatt) és ma furcsa volt, hogy no beszéd csak zene. Hosszú öü-m nincs és lehetnek hibák a bejegyzésben amiért elnézést kérek, de igyekeztem gyorsan leírni gondolataimat. Tudom, hogy nem olcsó ebben az országban rádiót üzemeltetni és az ORTT is sokszor anyázik, de egy próbát megér mert vagy egy év múlva vége is lesz a roxynak (is) vagy foggal körömmel küzdeni fog.

Szerk.: idöközben jobban utánanéztem és most inkább a pilisrádió stílusát átvéve sugároznak rajta. Délelött RnB és mai slágerek délután picit dance-sre véve a figurát.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.