2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Antec NSK 3480 bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sziasztok. Ismét egy házbemutatóval jelentkezem. Sokat keresgéltem mire találtam egy olyan házat ami...

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok.

Ismét egy házbemutatóval jelentkezem. Sokat keresgéltem mire találtam egy olyan házat ami 35-36 centi közötti magassággal rendelkezik és mellé kellőképp szellőztethető benne az alkatrészeim. A gyártók nem szórják nagyon tele a piacot ilyen házakkal. Szerencsére nem volt nehéz dolgom, mert mikor a Chieftek házam vettem már nézelődtem apróbb házak után és tudtam mire számíthatok, hol kell keresnem. Pár nap és 1-2 PH-s fórumtárs megkeresése után úgy döntöttem, hogy az Antec NSK 3480-an mellett döntök és teszek vele egy próbát.

Amit tudni kell a házról első körbe, táp nélkül nem lehet kapni, ami igen csak dob egyet az árán. Viszont cserébe, azért a közel 30-31k-s árért kapunk egy igen jó minőségű 80Plus-os tápot is, ami nem egy elhanyagolható tényező.

Hűtés:
- Hátul 1db 120mm-es TriCool™ 3-speed ventilátor helyezkedik el.
- Elől 2db 92mm-es ventillátornak van hely.
- Oldalt 1db 92mm-es ventillátornak van hely.

Előlap:
- 2 x USB 2.0
- 1 x IEEE 1394
- Audio In and Out

Anyaga:
- 0.8mm cold-rolled steel.

Alaplapok:
- Mini-ITX, microATX

Méretei:
- 13.75" (H) x 7.75" (W) x 14" (D)
- 35cm (H) x 20cm (W) x 36cm (D)

Súlya:
- Nettó: 8.1 kg
- Bruttó: 9.5 kg

A ház ízléses csomagolásba érkezett, nem a megszokott barna kartondobozkába.

A kicsomagolás gyorsan ment, első benyomás, nehéz, masszív, jó minőségű festés, a műanyag is minőséginek tűnik. Egyszerű az eleje, de ugyanakkor elegáns, legalábbis szerintem.

A hátuljába sincs semmi extra.

Akkor jöjjön a lényeg, a belső felépítés és az észrevételek a házzal kapcsolatban.

Első észrevételek:
- A ház kibontása nem a megszokott módon végezhető. Először le kell szedni a felső fed lapot, majd egy enyhe felfele húzással le tudjuk szedni az oldallapokat is.
- Az anyaghasználat, amit korábban is említettem tényleg jó, szépen eldolgozott élek, kellőképp masszív szerkezet és az oldallapok se nyeklenek nyaklanak.
- Az USB/Firewire/Led kábelei nagyon hosszúra sikeredtek. Hosszirányba bőven kilógnának a házból, amit ilyen kis háznál túlzásnak tartok.
- A táp két alaplapi kábele harisnyázott.
- Előlap könnyen leszedhető 6 karom tartja a helyén.
- 2db 3,5”-os HDD-nek van a házban hely, egyik alul másik felül. Ezek kialakítása igen érdekes, a házhoz van csavarozva egy lemez amiben 4 szilikon tartó biztosítja, hogy a HDD rögzíthető legyen és ugyanakkor ne adja át a háznak rezgését. L alakú csatlakozóval rendelkező sata kábellel például nem is lehet bekötni a HDD-t.
- A táp valóban nem rossz, de nekem kicsit hangos. (Nem bírtam ki is még mielőtt beépítettem volna a cuccaimat ki kellett próbálnom)

Beépítés közbeni észrevételek:
- nem tudom mennyire lapfüggő, de az én MSI + Coolink Corator DS combo-m, már nagynak bizonyult a házhoz. Ezért előkaptam a szekrényemben porosodó Xigmatek Red Scorpion hűtőt. Vele már kényelmesen elfér benne minden. Vagyis aki ilyen házra adja a fejét annak 12-13 centinél nem legyen szélesebb hűtője.
- 2,5”-os HDD-k rögzítésére nincs lehetőség. Egy kis fúrással könnyen megoldottam a kérdést.
- Ha már kezembe vettem a fúrót, akkor rögtöm csináltam pár 2 centis furatot is.
- Az 9,2mm-es ventillátorokat csak csavarozva lehet felszerelni. Ha már itt tartunk, nem lett volna rossz, ha az előlapot úgy oldják meg, hogy kapjon porszűrőt is.

Röviden ennyi lett volna. Nem bántam meg, hogy ennyi pénzt kiadtam a házra. Nagyon jó választás és szerintem erősebb konfigurációval is boldogulna.

Az Anntec NSK 3480-om képgalériája: [link]

Remélem sok kérdésre adok a képeimmel választ ami esetleg kimaradt.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.