2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android kezdőknek

Ha ez az első androidos telefonod, akkor ez a cikk neked szól.

[ ÚJ TESZT ]

Összefoglaló

ÖSSZEFOGLALÁS

Ez az iromány csak az Android rendszer alapjait mutatja be. A fentiek abban segítenek, hogy megtedd az első lépéseket az Android platform világában, és alapszintem megismerd a rendszer nyújtotta lehetőségek egy kis részét. Ez az operációs rendszer rengeteg lehetőséget nyújt, és ha képes vagy túllendülni a kezdeti nehézségeken, akkor utána kinyílnak előtted a lehetőségek, és rájössz, hogy szinte bármit megtehetsz, amit akarsz. Én beleszerettem a rendszerbe, pedig mikor az első Androidos telefonomat megvettem, még hasonló leírás sem volt sehol, több külföldi fórumról szedegettem össze az alapvető tudnivalókat, de úgy érzem, megérte.

Talán elsőre nehéznek és bonyolultnak tűnt ez az egész, de hát ez egy pici számítógép, ami mellesleg még telefonálni is tud. Meg fényképezni. Meg lehet rajta könyvet olvasni. Meg újságot. Meg honlapokat nézegetni. Meg filmet nézni. Meg mindenféle közösségi oldalakon nyomulni. Meg játszani. Meg akármit csinálni, amit akarsz. Ha nincs meg a telefonodon a program, ami az akármihez szükséges, töltsd le a Marketről. Ha nincs fent a Marketen, akkor keresd meg a neten. Ha ott sincs, akkor várj egy kicsit, és lehet, hogy már holnapra megcsinálja valaki. Hát kell ennél több?

Ha mindent lépésről lépésre végigcsináltál, amit leírtam, és tényleg oda is figyeltél, akkor most van egy használható, de programügyileg még kissé fapados Androidos telefonod, amin már ott figyelnek a saját zenéid, filmjeid stb. Tudod, hogy hogyan lehet rá új programokat telepíteni, és azt is tudod, hogy hogyan lehet leszedni a telepített programot, ha rájössz, hogy mégsem kell valamilyen okból. Könnyedén a saját ízlésedre tudod szabni a kezdőképernyőket, és hidd el, senki másé nem lesz pont ugyanolyan, mint a Tiéd, mert mindenki egyedi.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan lehet felvenni egy hívást ezen a vacakon?

Általában megjelenik két csúszka, amikor bejövő hívásod érkezik. Ha fel akarod venni, a zöld színűt húzd el a nyíllal jelzett irányba. Ha nem akarod fogadni a hívást, akkor a piros ikont húzd el arra, amerre a nyíl mutat. Ilyen egyszerű.

Hogyan lehet elnémítani a hívást?

Ha megnyomod a hangerőszabályozó gomb alsó részét, mintha csak halkítani akarnád a hangot, akkor a hívás elnémul.

Hogyan lehet lezárni a kijelzőt?

Nyomd meg a bekapcsoló gombot (röviden).

Hogyan lehet feloldani a képernyőzárat?

Nyomd meg a bekapcsoló gombot (röviden), és húzd el az elhúznivalót.

Miért nem ébreszt kikapcsolva?

Ugyanazért, amiért a számítógép sem működik kikapcsolva. Ha ébresztést akarsz, ne kapcsold ki a telefont éjszakára, csak állítsd repülő üzemmódra. Így a telefonfunkciók nem működnek, de az ébresztőóra ébreszt. Ez az üzemmód az akksit is kíméli. Repülőgépes üzemmód bekapcsolása: nyomd meg hosszan a bekapcsoló gombot, és válaszd a repülőgépes üzemmódot.

Mi az a rootolás?

A rootolással tulajdonképpen rendszergazdai jogokat szerzel a telefon felett, ugyanúgy, mint a számítógéped felett. Nem szükséges rootolni a készüléket, de bizonyos esetekben hasznos lehet, ha hozzáférésed van az egész rendszerhez. A Marketben is van egy csomó alkalmazás, ami csak rootolt telefonon működik.

(P:J)Jelen iromány sok javítgatáson esett át a publikálás óta, amiért köszönet illeti mindazokat, akik felhívták a figyelmemet a hiányosságokra és kiigazítanivalókra, és segítettek abban, hogy ez a cikk teljesebbé válhasson. Köszönöm mindenkinek!(/P)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.