2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Albacomp Classmate PC

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nézzük meg mit tud az Albacomp iskolákba szánt notebookja!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

Ami legelőször feltűnik mindenkinek, hogy ennek füle van! Sőt, aki még nem látta korábban, rákérdez, hogy "mi ez az izé, retikül?". Igen, füle van, ízléses kék műbőrrel bevonva és tépőzárral a házhoz rögzítve.

Nos, a külseje nagyjából olyan, amilyennek egy általános és középiskolákba szánt netbookot képzel az ember. Kis méret, lekerekített sarkok, bumfordi, gyerekes dizájn, első ránézésre csak egy olcsó műanyagjátéknak tűnik, tehát nem látszik rajta, hogy érték - ami nem feltétlenül előny. Tízből kilenc ember szerint ronda, a tizedik egy kémiatanár, akinek sósav ment a szemébe.

A készülékház kellő vastagságú, elég ellenállónak tűnik, az egészet kellemes tapintású gumis bevonattal látták el, ami így nem csak ujjlenyomatálló, de a gyártó szerint csepp-, por- és ütésálló is. Azt mondják, hogy egy átlagos iskolapad magasságáról, tehát 60 cm-ről történő esést sérülés nélkül kibír, igaz zárójelben megjegyezték, hogy szőnyeges padlón lett tesztelve (vajon hány iskolai teremben van szőnyegpadló?). Folyadék elvezetésére szolgáló nyílást sem az oldalán, sem az alján nem találtam, a rendeltetési helyét figyelembe véve ez meglepő.

A bal oldalán egy Kensington zárhely, VGA kimenet, kártyaolvasó és egy USB port található. Elől két hangszóró kapott helyet. A jobb oldalán két jack kimenet (mikrofon és fülhallgató számára), két USB port és egy ethernet port, valamint a töltő csatlakozója sorakoznak egymás mellett. A felső részen a fényérzékelő, egy beépített mikrofon, az állapotjelző ledek és a bekapcsológomb van, amiket lezárt állapotban is látunk.

A kijelzőt kb. 135 fokig dönthetjük hátra, de ettől jobban nem is kellene, mivel elég rossz a függőleges betekintési szöge, alulról nézve nagyon sötétedik. Nem lötyög, kissé nehezen nyitható, de legalább stabilan megáll a beállított pozícióban. A felső kávájába került a kék kerettel kihangsúlyozott VGA felbontású webkamera. A billentyűzet hagyományos kialakítású.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.