2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Alaszka, “Land of the Midnight Sun”

Alaszkáról a sarki-fény, a jégmezők, a lazac, medvék, sasok és bálnák jutnak az eszünkbe.

[ ÚJ TESZT ]

6. JELENTŐSEBB VÁROSAI

ANCHORAGE a legnagyobb város Alaszkában. (Lakosainak száma: 279243 fő.) Nem ez a főváros, mégis a legtöbb turista ide érkezik először. Fő iparága az olajfinomítás. Anchorage eredetileg Oroszországhoz tartozott. (Az USA megvásárolta az oroszoktól) 1964-ben súlyos természeti katasztrófa sújtotta ezt a területet, egy nagyon erős (9,2 magnitude erősségű) földrengés rázta meg a várost.

JUNEAU a fővárosa Alaszkának. Földrajzi elhelyezkedés szempontjából igen szerencsés, mert lélegzetelállító szépségű helyen fekszik. Nevezetességei: a Tracy Arm Fjord, a Mendenhall Glacier, a Juneau jégmező és a Glacier Bay Nemzeti Park. A kirándulók kedvükre élvezhetik a kajakozás, "rafting"olás, kutyaszánkózás, biciklizés, hegymászás örömeit.

Télen a síelés és a szánkózás a legkedveltebb elfoglaltság. A halászok/horgászok nagy örömére a fővárostól alig pár percre a lazacok milliói ugrándoznak. A művészetek kedvelői az Alaszka Múzeumban, a Juneau-Douglas Városi múzeumban, a Bánya-múzeumban, az Operában, a Szimfonikus Zenekar előadásaiban, valamint az évente megrendezésre kerülő Néprajzi Kiállításokban gyönyörködhetnek.

FAIRBANKS a második legnagyobb város Alaszkában Anchorage után. (35132 fős) Nagyon kedvelt turista centrum. A linkre kattintva egy olyan kisfilmet láthatunk, ami nagy valószínűséggel egy magyar ember alkotása, az aláfestő zenéből ítélve. :))) :)

SITKA (Szitka) a legszebb Észak-Keleti tengerparti kisváros Alaszkában. Itt mindenek felett a legnagyobb értéknek az embereket tartják, akárcsak Anchorage-ben. Az emberek rendkívül kedvesek, vendégszeretetükről híresek és büszkék az otthonukra.

KETCHIKAN két órás repülőútra van a Washington állam beli Seattle-től. Ketchikan népessége mindössze 8000 fő. Itt található a világ legnagyobb esőerdője, a Tongass National Forest. Itt télen reggel 9-kor kel a Nap, és du 3-kor nyugszik, nyáron pedig hajnali 3-kor kel, és este 10-kor nyugszik.

KENAI (kiejtése: "Kínáj") Alaszka szíve, mindenkinek tartogat kellemes meglepetést. Pl Kenai az elsőszámú hazája a király lazacnak, ami a King Salmon magyar neve.

T

Nagyobb méretben.

A turisták másik kedvenc helye Haines, ahol megint csak mindig kéznél kell tartani a fényképezőgépet. Haines másik neve: a sasok fővárosa.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.