2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A munka hőse - avagy hogyan csináljunk hülyét a beosztottunkból !

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A munka hőse - avagy hogyan csináljunk hülyét a beosztottunkból ! Hol is kezdhetnem?

[ ÚJ TESZT ]

A munka hőse - avagy hogyan csináljunk hülyét a beosztottunkból !

Hol is kezdhetnem? Ez az első írásom és talán nem egy ilyen témával kellene kezdenem....

DE HÁT MEGŐRÜLÖK!!!

Hogy miért?

Nem tudom ki, hogy viselkedik mikor új munkahelyre kerül vagy ha éppen pályakezdő kezdi el a nagybetűs életet, de 1 biztos. Vagy személyesen vagy e-mailben beadsz 1 önéletrajzpt és vársz, ha szerencséd van és nincs nállad jobb vagy szimpatikusabb akkor visszahívnak ill. visszaírnak, hogy akkor személyesen is megismerkednének veled.
Mielőtt a jelenlegi munkahelyemre kerültem volna már dolgoztam több helyen is persze feketén vagy csak nyári szünetekbe (voltam raktáros, kicsit eladó, szervízes, takarító, bútoros, kőműves szóval minden)
Tavasszal végleg felhagytam a főiskola erőltetésével így hát gondoltam megyek dolgozok, de jó is lesz. Nemegész 3 hónap alatt sikerült munkát találnom kis hazánkban öröm boldogság !
Első napomon gondoltam úgy vágodok be a fönökségnél, hogy amihez szerintem értek vagy tudok ill. amit már csináltam az életben azt elmondom nekik. Akkor tudják, hogy milyen feladatokat tudok ellátni úgy, hogy ők nem kellenek hozzá és teljesen megbízhatnak bennem.

Így is történt.....

Na most már fél éves (bejelentett) munkatapasztalatommal a hátam mögött rájöttem ez volt az első hiba amit elkövettem és el is mondom, hogy miért.

A munkaköri leírásomban az szerepel, hogy eladó/pénztáros amihez hozzáfűznék annyit, hogy számítástechnikai suliban érettségiztem és semmi közöm nincs ehez a dologhoz, csak annyi, hogy a nővérem boltjában 1-szer 2-szer besegítettem eladni. Presze ezzel semmi baj nem lenne, HA..

De aztán jöttek a problémák.
A munkatársam felmondott én hülye meg beválaltam hogy viszem a boltot egyedül ha kell kicsit több pénzért.

Hmm minő érdeksség elfogadták nekik is olcsobb, nekem meg jobb mert nincs leltárhiány elvileg. Na de..... Azóta én rendelem meg az árut, én találom ki, hogy mi mennyibe kerüljön, most csinálom nekik a 2. webáruházat persze jópofiból, mert hát pénzt már nem is mertem érte kérni ami meg az én gyávaságom és a takarításról már nem is beszélek, meg a számlaírásokról, a szerkeztésekről ami szórólap formájában jelentkezik stb....
Hogy mégis mit szeretek a legjobban?
Hát mi mást, mint hogy:
''Miattad nem megy a bolt ! ''

Hát mikor ezt nekem beközölték nem is gondoltam komolyan. Még rá is kérdeztem, hogy ezt komolyan is gondolják vagy valamit én értettem félre?
És láss csodát komolyan gondolták. Azonnal döbbenet majd - nem tudom szebben mondani, mert csak ez a szó jó rá - bekussoltam (nállam az az állapot amikor köpni, nyelni nem tudsz és legszívesebben azonnal felmondanál és rácsapnád az ajtót, de nem teszed, mert csoró vagy és ki vagy szolgáltatva).
Igazából nem ez volt a baj hanem az, hogy hiába teszek meg a CÉGÉRT bármit is ez ilyenkor nem jut az eszükbe, de az a baj, hogy nekem sem.

Na és persze, hogy hogy megy a ''business''?

A fönökék most éppen Görögországban nyaralnak.......... és tegnap hívtak, hogy ilyenkor ott már ''csak'' 30 fok van a tenger meg CSAK 25 fokos. Na most képzeld...........

Hát igen nekem nincsenek ismerőseim, meg protekcióm, hogy azt csinálhassam amit akarok havi 110 ezerért ami valljuk be őszintén manapság nem akkora pénz

A helyesírási hibákért meg a hosszú mondatokért bocsi, de úgy írtam ahogy eszembe jutottak a dolgok

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.