2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fájlmegosztás PC és laptop között? De hogyan?

    Sziasztok! Azért ide írok, mert a fórumon nem találtam kifejezetten erre a témára topikot, fáradt gőzbe meg nem akartam inkább írni.

    Mint azt a téma címe is elárulja a PC-m és a laptopom között akarok fájlokat megosztani. A PC-n Win10 az OS, a laptopon Win7.

    Amit konkrétan szeretnék: ami fájlokat leszedek a PC-re azt a laptopon is bármikor vissza tudjam nézni (leginkább videók és képek lennének). Van WiFi-s routerünk, amin van ugyan még 1 szabad lan csatlakozó, de jobb szeretném vezeték nélkül megoldani a dolgot (ha lehetséges). A routeren (telekomos modem, ami router is egyben) (Speedport W724V Type Ci típusú) van USB csatlakozó is, esetleg azt meg lehetne oldani, hogy erre rádugok egy külső HDD-t és akkor bármikor elérhetőek lennének az azon tárolj fileok?

    Vagy a másik megoldás, hogy az asztali gépen létrehozok egy mappát, amibe bepakolom, amiket meg akarok osztani és kész, de ez csak akkor működik, ha közben megy az asztali gép is, vagy nem? Mert pont ez lenne a cél, hogy esténként az ágyban fekve kényelmesen tudjunk laptopról nyomulni és ne kelljen az asztal előtt görnyedni.

    Sajnos az nem opció, hogy a szükséges file-okat átmásoljuk a laptopra, mert annak csak 250 GB-os a háttértára, a fájlmennyiség, amit megosztani szeretnék az ~400 GB körülire rúg.

    Folytatás...

    Willy_Billy 8 éve 15

  • Miért kell laptop a tanuláshoz?

    Egyre több embernél látom azt, hogy lefotózzák, hogy épp mennyi mindent kell tanulniuk és a legtöbbnél ott van a laptop is az ágyon, megnyitva rajta valamilyen powerpont dia, word dokumentum vagy esetleg pdf.
    Amit nem értek, hogy miért nem nyomtatja ki? Mert mellette persze van még kismillió nyomtatott lap is meg könyv, de akkor meg minek a laptop? Én legalábbis mindig úgy tanultam, hogy kidolgoztam gépen minden tételt, amit aztán kinyomtattam és csak azt tanultam. Vagy ha nem vizsgára tanultam, csak óráról órára, akkor meg vagy füzetből és/vagy könyvből, de soha nem kellett laptop a tanulás mellé. Sőt, szerintem még kifejezetten zavarna is, mert elvonná a figyelmemet a tanulnivalóról.

    Willy_Billy 8 éve 28

  • Mi történik az öngyilkossal, miután sikeresen elkövette tettét?

    Vajon ugyanoda jut, mint az, aki természetes halált hal? Vagy őrá más túlvilági sors vár?
    Ki mit gondol erről?

    Willy_Billy 8 éve 45

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.