2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ezt Ti hogyan értelmezitek?

    Elég heves levélváltásba keveredtem egy fórumtársunkkal, direkt nem írom meg kivel, mivel privát levelezést nem illik megosztani. Egy mondattal kapcsolatban mégis kikérném véleményetek (az előzmény annyi, hogy bizonyos műszaki cikket x év után kell-e cserélni mindenképpen csak azért, mert van újabb):

    Te sem érted meg a lényeget miszerint nem gazdasági okból kell egy terméket nézni, hogy van e rá pénzed vagy sem, hanem maga a termék fejlődött e annyit, hogy érdemes váltani rá...

    Ez most tényleg azt akarja jelenteni, hogy mindegy van-e elég pénzed vagy sem egy termékre, nem az a döntő?

    Ez elég elvetemült kijelentés szerintem. Vélemények?

    Ultramarin 12 éve 10

  • Merre tovább?

    Nemrég elkezdtem agyalni, hogy bele kéne vágni a fősuliba, persze csak levelezőn, mivel már az "öreg" fejemmel évek óta dolgozom. (sok évek óta :DDD )

    A döntés nem egyszerű. Jelenleg technikus vagyok 1 gyárban, a munkám nagy részében hibakeresést folytatok elektronikai termékeken. Középiskola idején ez érdekelt, ezért is ebbe az irányba mozdultam. Ebből adódhatna, hogy akkor menjek villamosmérnökire, de valami mást akarok. Már otthon sem bütykölök, az utolsó általam épített elektronika egy vészfékezéskor a hátsó lámpa középső 3 LED-jét villogtató áramkör, ez kb 2 éve volt. Már tényleg nem érdekel.

    Érdekes módon a szívem a gazdasági tudományok felé húzna, de nem tudom, hogy ezen a területen, levelező képzés keretein belül melyik intézményt lenne érdemes választani. Nem könnyű papírszerzésre gondolok, tényleg tanulni szeretnék. Keletin indul levelező tagozat, egy ismerősöm ajánlotta, de előtte soha nem hallottam róla. Aztán egy másik mondta, hogy csak a MÜTF, de az meg a világ végén van.

    Budapesten belül vagy közelében melyik ajánlott szerintetek?

    Ultramarin 12 éve 5

  • Jómunkás emberek

    Rögtön bele is vágnék különösebb körítés nélkül.

    Szóval mindjárt agyvérzést kapok. Van egy mattfekete Honda CBR1100XX motorom, eladom, előleget már meg is kaptam, 2 hét múlva jönnek KP-val. Hogy ne érhesse semmi baj, betettem barátnőm garázsába. Nála most volt az emelet felújítása, parkettázás, járólapozás, festés, ilyesmi. Ezt egy 3 fős banda csinálta, a környéken őket szokták hívni, bár szerintem festeni nem tudnak, legalábbis nem túl precízek.

    Tegnap éjszaka érkeztem barátnőmhöz, lemegyek a pincébe, elsőre megdöbbentem, hogy hol a motor? Aztán láttam, hogy a faanyagot a büdös parasztok a motornak támasztották! A pince 2/3 része üres, töküres, a motor a sarokban, szinte a falnak simulva és persze annak kellett támasztani a rohadt parkettamaradékot, léceket, rá a fényezett idomra! Egy rozsdás Simsonra se pakolnék, főleg, ha van 2 autónyi teljesen üres hely mellette! A motoron ott figyel 2 kisebb karc és egy horzsolás. Ez tegnap történt, barátnőm addig nem is látta.

    Kedves mesterek, az emberek jelentős része az ilyen bosszúságoktól kíméli magát, mikor magának csinál mindent otthon és nem hív szakembert. Lehet tovább tart, de legalább kárt nem okoz.

    A kép csak illusztráció, a külső azonos

    Ultramarin 14 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.