2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Wasteland Printer és Veletech 2016

    Kicsit megkésve írom ezt a kis összefoglalót, hiszen a Veletech már több mint egy hete volt. A szervezők idén kitettek magukért, a hangulat szuper volt, jó volt újra találkozni a modder srácokkal.

    Sajnos a nagy igyekezetben nem maradt idő a gépem építésének publikálására. Legutóbbi posztomban Még csak a nyomtatott szerkezet volt hellyel-közzel kész, hátra volt még az elektronika elhelyezése, festés, végszerelés és később a nyomtató kalibrálása (ami sajnos még nem történt meg).

    Első rész: Építés kezdete:

    Második rész: Kábelezés, szerelés, filler és csiszolás minden mennyiségben:

    Harmadik rész: Festés, festés, festés :D

    Negyedik rész: Összeszerelés, utolsó simítások, rohanás, mélypont és szerencsés befejezés :)

    Folytatás...

    TommyLion 8 éve 0

  • Fallout 3D nyomtató PC mod

    Sziasztok!

    Előző posztomban jelentkeztem a Veletech modding versenyére az erősen félkész gépemmel. Jelenleg egész jól halad az építés, akár készen is lehetek vele időre :D

    Jelenleg így néz ki:

    Előkészítettem a kábelkötegeket, a hétvégén bekábelezem, nyomtatok egy konzolt a vezérlőnek, telepítek rá egy Windowst és igyekszem életre hívni a motorokat. Rengeteg meló lesz még vele, és volt is. Itt egy kis videó az eddigiekről:

    TommyLion 8 éve 0

  • Veletech modding verseny csapó 2!!

    Tavaly megígértem, hogy indén ott leszek a Veletech modding megmérettetésén újra. Természetesen állom a szavam!
    Egy (szerintem) elég komoly gépecskével szeretnék nevezni, noha még nincs kész, de addigra kész lesz. Eredetileg média szerver-szerűségnek indult a dolog, amolyan fallout témájú minigépnek (még nem jött ki a Fallout 4). Aztán tönkrement a 3D nyomtatóm microSD kártya portja, így csak PC-ről tudtam nyomtatni. Felmerült az igény egy állandó, viszonylag kis fogyasztású, de azért erős kis gépre ami kiszolgálná a gépet. Azonban időközben gondoltam építek egy kisebb 3D nyomtatót, ami főleg kicsi, de nagy felbontású darabokhoz lenne jó, nem kellene fúvókát cserélnem kisebb felbontáshoz.
    Ebből jött az ötlet! Why not both??
    Kellett egy alap a nyomtatónak aminek tökéletes a fekvő dell optiplex GX270 pc háza, emellett még jól is fog kinézni (remélem).
    Idén sem enyém lesz a legerősebb hardver, sőt, a leggyengébb. 3GHz intel pentium, 2Gb DDR2 ram és egy minimális SSD. Viszont célgépnek még ez is sok. A nagyobb durranás a nyomtató lesz, és annak távvezérlője , egy Pip Boy 4000 ami már el is készült.

    Folytatás...

    TommyLion 8 éve 2

  • Veletech 2015 más szemszögből....

    Ott felejtett kamera esete..... :P

    TommyLion 9 éve 3

  • Veletech 2015

    Viszlát mod szüzesség..... :DD

    TommyLion 9 éve 1

  • Mikor a féltve őrzött kincsek előkerülnek.....

    Novemberben sajnos bekövetkezett valami ami nagyon szomorú, de sajnos kiszámítható volt, ugyanis senki sem él örökké. Dédmamám 93 éves korában elhunyt. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egyáltalán ismertem, van aki a nagyszüleit sem ismeri, nekem meg volt egy fantasztikus Dédim. Kisiskolás koromban sokat nyaraltam mamáméknál, Dédi is sokat vigyázott ránk (vannak tesóim is) amikor még jól volt sokat kértem hogy meséljen milyen volt régen. Elmesélte, hogy volt cseléd a helyi uraságnál a 40es években, volt szakácsnő, hogy dédipapától a szomszéd falu határában kobozták el a ruszkik a szekerét és a lovakat....

    Tőle szármozik a munkácsy tv is amit átalakítottam és nem engedtem kidobni. Most előkerült még valami ami ezzel kapcsolatos, a tv eredeti használati utasítása és a jótállása.

    Folytatás...

    TommyLion 9 éve 5

  • Ha elsőre nem megy próbáld meg újra!

    Nem voltam megelégedve a tv fóliázásával, így az elejét újrahúztam. Egy fokkal jobb lett de egy két ránc sajnos még így is maradt.

    A szú fronton lassan, de biztosan haladok a végső megoldás felé, már csak a monitor keretében van bogár, de ott sem sokáig. Xylamon nevű szert használtam, injekciós tűvel teletöltöttem a járatokat, ha egyből nem is öli meg, majd szépen megeszi az átitatott fát és abba pusztul bele ;]

    TommyLion 9 éve 0

  • -Kérek egy retrót! -Steampunk lett, maradhat?

    Na igen, mikor kész lett akkor vettem észre, hogy egy kicsit lehet sok...

    Az történt ugyanis, hogy fogtam egy ruszki vekkert amit 200ft-ér vettem a bolhapiacon, és beleraktam egy egyszerű és feláldozható 640*480 pixel felbontású mezei webkamerát.
    Az építésről most nincs nagyon kép, mivel igyekeztem egy nap alatt összehozni, ami sikerült is. Szétszedtem az órát, az óramű rossz volt, ment is a kacatos dobozba, a többit alaposan lepucoltam. Az óra testét felül kifúrtam, fa fóliával borítottam, az elő és hátlapot réz festékkel festettem. A számlapot és a műanyag keretet meghagytam eredetinek. A tévében talált elektroncsövet beragasztottam a tetejébe, és kapott egy gumi karimát. A webkamerát a számlap közepébe ragasztottam be, és kapott egy díszítő karikát (ami egy winchester lemez lefogatója volt), hogy eltakarja a nem túl szép ragasztást. Az USB tápjára kötöttem 4db ledet, kettőt-kettőt az elektroncső két oldalára ragasztottam. Igaz sárga ledekkel jobb lett volna, de talán ezzel se néz ki rosszul. Utána az egészet összeragasztottam.

    Folytatás...

    TommyLion 9 éve 10

  • Sárgaréz hatású festék és bútorfólia...

    Ez volt a hétvégém jelmondata. Mivel hülyén nézett volna ki a Munkácsy tv egy hagyományos egér billentyű párossal, így valamit csinálnom kellett. Mivel már elfogyott az erre szánt büdzsé (túl is léptem) abból főztem ami van. Egy "teszkógazdaságos" vezeték nélküli egeret használtam és az éppen aktuális 2008-as speedlink billentyűzetet. Nem csináltam vele különösen nagy dolgot, részben festettem részben fóliáztam. Néha a kevesebb több....

    Billentyűzet:

    Egér:

    Együtt a szett:

    Folytatás...

    TommyLion 9 éve 10

  • Videoton IMunkácsy Mod építése

    Előző posztomban írtam egy gyors kis szösszenetet a tv modról, és most elkészült az utolsó építős videó is. A videó minősége nem a legjobb de a lényeg látható. (kicsit beszédhibás vagyok, ezért van sok vágás miközben beszélek)

    Azt hiszem kimaxoltam a kis műhelyem és szerszámaim kapacitását, ennél nagyobb projektem még nem volt. :DD Lassan készül az egér és billentyűzet is hozzá.

    Első rész:
    Szétkapom a tévét.

    Második rész:
    Szétvágom a tévét.

    Harmadik rész:
    Összerakom a tévét.

    Sajnos kicsi hiba csúszott a dologba, ugyanis nem sikerült kiirtanom a fanyűvőket a tv dobozából, maradt benne szú. Abból jöttem rá hogy két hét után finom fa por volt a gépben. Ezt orvosolandó pár naponta injekciós tűvel fa védő szert nyomok a szuvas részekbe, ha ez sem válik be akkor szétszedem és lekenem belülről védőlakkal.

    Folytatás...

    TommyLion 9 éve 5

  • Videoton IMunkácsy retro PC Mod

    Sziasztok!

    Ezzel a moddal szeretnék nevezni casecon kategóriában. Újoncnak számítok modding és pc építés területén, ez az első építésem, remélem legalább annyira tetszeni fog nektek mint nekem.

    Még szeptemberben fogant meg az ötlet, hogy építsek egy retro pc-t. Miután a dédmamáméknál a sufniban találtunk két videoton munkácsy tv-t már nem volt kérdéses, ez lesz az alapja a műnek.Mindkettő rossz állapotban volt, az elektroncsövek hiányoztak, ami fából volt elkorhadt, tele volt szú rágta lyukakkal, ami fémből volt az vastagon rozsdás volt.

    Miután szétszedtem és kipucoltam, -nem volt egyszerű 30 évnyi mocskot eltakarítani- elég hervasztó volt a látvány. A tv alja szitává rohadt, és egy kicsit el is vetemedett. Sajnos ezt nem tudtam maradéktalanul helyrehozni.

    Folytatás...

    TommyLion 9 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.