2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Váltás Mac-re, avagy élet a Windows után

    Jónéhány évvel ezelőtt, a budai hegyekben, cégünk marketing tevékenységével kapcsolatos egész napos meetingen vettem részt. A tanácsadó vállalkozás már menőnek számított, melyet jól tükrözött a szép épületből elénk táruló fantasztikus kilátás, az ízlésesen berendezett iroda és modern informatikai rendszer, valamint - a megszokott PC-kel és kábelkötegekkel ellentétben - az almás számítógépek jelenléte. Megbeszélésünk szerves részét képezte egy új nyilvántartó rendszer megismerése, amelynek bevezetését terveztük gőzerővel. Nos, nem 100%, de érdemben ekkor és itt találkoztam először Macintosh géppel.

    Leraktak elém egy - akkori szemmel - meglehetősen piciny, fehér laptopot, amelyen a demó program futott. Mivel már akkor sem voltam kezdő a számítástechnika világában, nem gondoltam, hogy kifog rajtam, de majdnem így lett. Azon túl, hogy - jól megszokott Windows-os rendszeremhez képest - szinte minden másként működött, egy nyamvadt @ jelet sem bírtam beütni, nem beszélve, hogy billentyűzettel egy teljesen hétköznapi szöveges fájl megnyitása is kihívásnak bizonyult. Szerencsémre a kapcsolattartó munkatárs rögtön a segítségemre sietett, így a tesztelés különösebb fennakadás nélkül folytatódhatott.

    Folytatás...

    TigerCat 8 éve 34

  • Mac és az egér

    Mióta Mac-re váltottam, egyik legnagyobb problémát a megfelelő egér megtalálása okozta. Nem, mintha a beépített Trackpad nem lenne jó, de grafikai munkához, pontosabb, finomabb pozicionáláshoz, egy egér nagyságrendekkel megfelelőbb választás.

    Nem is beszélve a kényelemről. Bár ebbe nagyon nem akarok belemenni, hiszen embere válogatja, hogy kinek-mi a kényelmes. Kicsi, vagy nagy, alacsony, vagy magas, keskeny, vagy széles, stb., szóval egyelőre maradok a puszta funkciónál.


    Az első összeállítás és az első egér.

    Mint sokan mások, én is Windows-ról érkeztem az almás világba. Ezért azt gondolom, teljesen természetes reakció, hogy nagyjából ugyanazt a megszokott érzést vártam a kurzor mozgatása közben, mint amit a másik rendszer sokéves használata alatt megszoktam. Vagyis csak kerestem, mert nem találtam. Ugyanis a kurzor gyorsítása nagyban függ a mozgás sebességétől. Tehát ha lassan mozdítom, képes meg sem mozdulni, viszont ha rántok egyet az egéren, a szomszéd iroda környékén kell keresgélnem. Sokévnyi kiszámítható mozdulat után mondanom sem kell, mennyire zavaró ezzel szembesülni.

    Folytatás...

    TigerCat 8 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.