Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Vágólap manager Mac-re: Clipy

  Évek óta a ClipMenu-t használom a vágólap menedzselésére, sokszor használt szövegek beszúrására. Sajnos a fejlesztő már felhagyott a frissítések kiadásával, de szerencsére van egy lelkes csapat, aki felkarolta az eredeti ötletet és továbbvitte az alkalmazás fejlesztését, így macOS Sierra alatt is tökéletesen működik. Az app neve sem sokat változott, nemes egyszerűséggel Clipy lett.


  Clipy app for Mac - Hasznos vágólap eszköz, letöltési oldal

  Nem kell megijedni a japán karakterektől, telepítést követően a felület angol lesz.


  Clipy app for Mac - Hasznos vágólap eszköz működés közben

  Az alkalmazás szinte korlátlan mennyiségű előzményt képes megjegyezni, de érdemes beállítani, hogy mennyit szeretnénk. Ugyanez érvényes a mentett szövegekre (snippets), amelyeket akár mappákba is rendszerezhetünk. Értelemszerűen megadhatjuk, hogy a kényes adatainkat (pl. kulcskarika jelszavak., felhasználónevek, stb.) ne másolja fel a vágólapra, szóval a fejlesztők gondoltak a biztonságra is. Képeket, ikonokat, színeket természetesen vizuálisan is megjeleníti, hogy könnyebb legyen választani.

  Folytatás...

  TigerCat 1 éve 3

 • Küldj képeslapot a telefonoddal!

  Sok ragozni való nincs a dolgon, a Sendcard app azt tudja, amit már a neve is elárul: képeslapot küldeni telefonról.

  Az alkalmazás használata rém egyszerű, csak kitallózzuk a képet, csippentve helyére igazítjuk, megírjuk a szöveget és már mehet is a címzettnek. A címzett hozzáadása a címjegyzékből és manuálisan is megtörténhet, küldés előtt javítható. A képeslap egy-két napon belül megérkezik, szóval nyaralás alatt is érdemes szelfit képeslapra varázsolni...

  A küldött képeslap természetesen némi pénzért megy, de ennek ára sem vészes. A legutóbbi teszt képeslapért PayPal-lal 475 Ft-ot fizettem az alkalmazáson belül. Elsőre kicsit soknak tűnik, de ha az ember összeszámolja, hogy egyrészt meg kell venni a képeslapot, másrészt postázni kell (külföldről nyilván drágábban), harmadrészt utazás közben leginkább kész megoldásokat választunk helyi nevezetességről, már nem is olyan sok az összeg.

  A végeredmény egyébként ilyen lett:


  Sendcard app képeslap (a teszt képet Pixelmatorral szerkesztettem Mac-en)

  Folytatás...

  TigerCat 1 éve 2

 • Total Commander Mac-re?

  Mikor Mac-re váltottam, az egyik legnagyobb gondot, a Total Commander utódjának megtalálása okozta. Persze, nem rossz a Finder, de aki egyszer megszokja, hogy nem ablakok között szerencsétlenkedik, hanem két panel segítségével menedzseli a fájljait, annak tényleg hiányozni fog a Windows-os fájlkezelők királya. Szerencsémre elsőre belefutottam a számomra tökéletes megoldásba, de felmerült egy másik ígéretes alternatíva is. Kezdjük az elsővel...

  ForkLift


  ForkLift - A legjobb kétablakos fájlkezelő Mac-en

  Egy ajánlásnak köszönhetően a ForkLift volt az első alkalmazás, amit letöltöttem az App Store-ból. Akkor sem volt olcsó, de azt gondolom, minden fillért megért. Persze eleinte volt pár dolog, ami halálra idegesített, hiszen teljesen másként zajlott, mint Windows alatt Total Commanderben megszoktam, de idővel kiderült, hogy ezen eltérések a két rendszer eltéréseiből adódtak és nem azért, mert a ForkLift rosszabb lenne a fájlkezelők etalonjánál. Persze, ha Mac-en szocializálódtam volna, akkor ez lett volna a természetes és nem a Total Commander, azonban az idő előrehaladtával egyre jobban ráállt a kezem és az agyam, így tökéletes társam lett a mindennapi fájlműveletek során.

  Folytatás...

  TigerCat 1 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.