Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mac Mini 2018

  Szerencsére bemutatták, a tesztek alapján úgy tűnt érdemes megvenni, így némi hezitálás után én is megrendelem. Egy hét használat után azt gondolom nem bántam meg.

  Szubjektív értékelés következik, mivel egyetlen árva tesztet nem futtattam... Sorry, nagy a hajtás karácsony előtt.

  A 13-as MacBook Pro után piszok gyorsnak érződik a kis masina, minden azonnal történik, semmire nem kell várnom, nem akad, nem röccen. Bár ez elvárható egy több mint félmilliós géptől. A portok eleinte okoztak némi fejtörést, de gyorsan rendeltem egy itec Type-C Thunderbolt 3 - USB 3 HUB-ot, így a pendrive kérdés megoldódott. Nagyobb problémának minősült a kijelző és a gép összekötése, mivel a Mini igen válogatós, nem mindegy milyen kábelt használok erre a célra. Elsőként pár ezer Ft-ért vásárolt Type-C - Display Port kábellel próbálkoztam, kevés sikerrel. Ezt követően az Apple oldaláról rendeltem Moshi USB C – DisplayPort kábelt, amely szerencsére már rendben működik.

  Folytatás...

  TigerCat 2 hónapja 36

 • Mi lesz, ha nem lesz Mini?

  Van egy MacBook Pro-m, amivel többé-kevésbé elvagyok, de egyrészt csak 2015-ös modell, másrészt csak kétmagos, így időszerű lenne a csere. No de mire?

  Irodában dolgozom, nagy monitorra dokkolt gép előtt ülök egész nap. Kényelmes, átlátható, hatékony. Munkám javarészt levelezésből, böngésző használatból, Excel táblázatok kezeléséből és viszonylag egyszerű grafikai munkákból áll, ami első hallásra nem tűnik gépigényes dolognak, de mindezek kombinációja – bizonyos esetekben – érezhető lassulást eredményezhet. Persze közben nézek filmeket, hallgatok zenét, néha konvertálgatok, telefonnal készített videót vágok, stb. Mindent összevetve kell a négy mag és a combosabb grafikai teljesítmény. Mármint a jelenlegihez képest. Nem kérdés.

  Van egy nagy monitorom, amit imádok. 34 col, 3440x1440 pixeles felbontás, IPS panel, sok csatlakozó, szóval ezt megtartanám. Kössem egy új 13-as MacBook Pro-ra? Jó kérdés... Egyrészt nem akarok fel-le dokkolgatni, másrészt a hordozható gépek akkumulátorának sem tesz jót az állandó töltés, emiatt valami stabil megoldás kellene. Például egy cuki kis Mac Mini. Csakhogy abban még régebbi a hardver, ergo nem éri meg megvenni. Nézzek Mac Pro-t? LOL! Viccnek is rossz... iMac? Van monitorom, nem kell, bár ha arra kötve használom tovább a meglévőt, talán.

  Folytatás...

  TigerCat 4 hónapja 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.