2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Apple ökoszisztéma: It Just Works

    Marhajó az Apple ökoszisztéma. A rendszer működik ahogy kell, valamennyi eszköz szinkronizál mindennel, így bárhol elérem a zenéimet, képeimet, stb. Már ha működik... Merthogy újabban csak a szívás van vele. Ehh.

    Az egyik kedvenc szolgáltatásom az iTunes Match, aminek az a lényege, hogy a zenéimet feltölti a felhőbe és minden eszközömre leszinkronizálja úgy, hogy akár letöltés nélkül is hallgathatom, vagy le is tölthetem minden eszközömre. Természetesen bármikor hozzáadhatok új számokat, komplett albumokat, válogatásokat, melyek szintén felszinkronizálódnak a felhőbe.

    Sajnos mostanában nem akar működni. Hiába adok hozzá zenéket, hiába lépek ki az alkalmazásokból, hiába csatlakozom le-fel a hálózatra, az istennek sem jelenik meg a hozzáadott track.

    Miután mindent megpróbáltam, újraindítottam a problémás eszközt.

    Lássanak csodát, működik!

    Folytatás...

    TigerCat 7 éve 7

  • MacBook Pro akkumulátor probléma: a púpos

    Régebben csak hálózatról üzemeltettem a gépem, aminek az akkumulátorral kapcsolatban volt egy jótékony és egy meglehetősen kellemetlen mellékhatása. Nézzük mindkettőt...

    A jobbik, hogy az állandó áramellátás miatt, relatíve kevés töltési ciklus került bele. Ez nyilván jól jön eladáskor, hiszen az alacsony ciklusszám miatt kevésbé lestrapált a gép és a használt Mac-et vásárlók ezt - jellemzően - elsődleges szempontként veszik figyelembe.

    A rossz hír viszont az, hogy az akkumulátor nem szereti az állandó 100%-os töltöttséget, mert ellustul és pocakot ereszt. Nem vicc, tényleg meghízik. Sajnos ennek egyenes következménye, hogy elkezdi szétfeszíteni a gyönyörűen megmunkált, alumínium unibody gépházat, ami közel sem esztétikus látvány. Ráadásul sík asztallapon, a közepén billegő gépen nem nagy élmény gépelni...


    Nem szép látvány a púpos unibody MacBook Pro

    Mivel már volt szerencsém hasonlóhoz - de időben közbeavatkoztam - rutinból belenézek a kezem közé kerülő gépek élébe, jelentkezik-e deformitás, átlátok-e az alja alatt, púposodik-e a teteje, stb.

    Folytatás...

    TigerCat 7 éve 17

  • macOS Mail app vázlatok vs. Gmail piszkozatok

    Szeretem a Gmail-t. Stabil, gyors, biztonságos, mindenhol elérhető, jók a szolgáltatások, szóval szinte tökéletes. Egy dolgot leszámítva... A webes felületet. Sajnos azt nem tudom megszokni, ezért csak végszükség esetére van fenntartva. Nem tehetek róla, nekem a levelezés külön alkalmazást jelent és nem a böngészőben elérhető fiókot. Legfőképp azért, mert lényegesen kényelmesebb egy dedikált alkalmazásban dolgozni, ahol egy-egy kattintással átláthatóbbá rendezhetem a tartalmat, kiélvezhetem a rendszerrel együttműködő szolgáltatásokat és nem utolsó sorban, több kijelzős munkaállomáson (vagy egy nagy megjelenítőn) fix pozícióban tartva hatékonyabb munkavégzést eredményez a megszokott helyen levő levelező kliens.


    Mail app Mac-en

    Mac-en a Mail app az ilyen-olyan aprócska hibái ellenére nagyon bejött, tehát ezt használom elsődleges levelezésre. Azonban a macOS gyári Mail alkalmazása a vázlatokat nem kezeli túl jól, így a Gmail webes felületén rendszeresen egy halom duplikált levél keletkezik a Piszkozatok címke alatt. Szerencsére erre is van megoldás és nem is nagyon kell trükközni miatta...

    Lépjünk ki a Mail-ből, majd böngészőben nyissuk meg a Gmail-t.


    Gmail beállítások

    Folytatás...

    TigerCat 7 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.