2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan árazzam az ingatlanomat?

    Az egyik legfontosabb annak tudomásulvétele, hogy a hirdetési árak nem azonosak az eladásival! Magyarországon nagyjából 2015 óta messze túl vannak árazva, nagy hiba ezek alapján meghatározni, mennyit kaphatunk a sajátunkért.

    Erre persze épp úgy rá fogsz jönni te is, mint a többi eladó, nagyjából 1 – 3 év sikertelen próbálkozás után. Ekkor fog megszületni az a reális ár, amennyiért az adásvételek megköttetnek. Csak lehet, ez most sokkal jobban fog fájni, mint az elmúlt években. Ezért talán érdemes lehet megfontolni pár idevágó gondolatomat.
    Az állításaim némi kereséssel ellenőrizhetőek, nem hasraütés-szerűen jelentem őket ki.

    Azt kellene megérteni, hogy fizetőképes vásárlói oldal van, de a kínálat pocsék. Pontosabban túl van árazva, így inkább kivárnak, de erről majd alább. Elhiszem, hogy a te lakásod, személyes kötődéstől mentesen, teljesen tárgyilagosan felmérve jobb, mint az átlag. Még olcsóbban is kínálod, mint amennyiért sokkal rosszabbakat hirdetnek. De akkor mi lehet az oka, hogy még nem sikerült eladni?

    A vevő nem fog több tízmilliót csak úgy kiadni, még akkor sem, ha minden nagyon tetszik neki, és épp ilyet keres. Ezek "csak" ahhoz elegendőek, hogy megvegye azt az ingatlant, de nem arra, hogy a reálisnál többet fizessen. Jelen esetekben sokkal többet.

    Folytatás...

    szaszlaci 3 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.