Hirdetés

2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) szaszlaci


szaszlaci
addikt

2020-ban őskori és nem támogatott Windows 7, meg kikapcsolt biztonsági frissítések, és még aktív vírusvédelem sincs? Maga normális?
Windows 10, ha maximális biztonságot és támogatottságot akarsz, vagy Linux, ha maximális sebességet és testreszabhatóságot.
A vinyód meg jó lesz macskát dobálni, vegyél helyette egy SSD-t!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#2) Picco


Picco
addikt

a cimbol nem derul ki hogy melyik op-rendszer/ melyik valtozatarol fog szolni.

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#3) Tuomas


Tuomas
addikt

Háát, te tudod. :DDD

We were here

(#5) bacsis válasza szaszlaci (#1) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Megmondom őszintén, én sem tartom az ördögtől valónak...
biztonságos webhelyeket kell látogatni, és akkor nem lesz gond...
Youtube, facebook szokott az átlag emberek tetemes részénél menni, ezen kívül a nagyobb hírportálok, időkép, ilyesmi.. ezek megbízható oldalak, nem jön be semmi dzsuva...
Rosszabb esetben tudod mi szokott történni? Mindenféle "értesítők" "települnek" a böngészőbe.. azokat utólag lazán ki lehet kapcsolni.
Legrosszabb esetben tényleg valami reklámokat dobáló xar beépül a böngészőbe... egy gyors antimalware neki, és megint megy minden tovább...
Hozzáteszem én még van hogy úgy adja ki, XP-s oprendszer alól is böngészek, hasonló felállással, és lám mégis itt vagyok, és élek :)

[ Szerkesztve ]

(#6) Tuomas válasza #20749568 (#4) üzenetére


Tuomas
addikt

Ez eddig rendben van, én némi ellentmondást vélek felfedezni, itt:
"Oprendszereknél mindig az Ultimate verzió javasolt, a butított változatok jószerivel használhatatlanok."

Az ultimate verzióban gondolom egy csomó más olyan szolgáltatás is van, amit ki lehetne kapcsolni, a rendszer gyorsítása érdekében.
Szóval lényegében szerintem a rendszergyorsítást ne windows ultimattel kezdjük.. :D

Szerk.:
..És ne a win updattel, mert kritikus esetben még a támogatási időn túl is érkezik frissítés. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#7) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Mentségedre szóljon, hogy normális magyarsággal van megírva a bejegyzésed.

@bacsis

Kábé olyan megoldás a frissítések kikapcsolása és biztonságos webhelyekre járás, mint a fogamzásgátlás absztinenciával.

Jó-jó, elmondjuk, marha jól hangzik, még meg is tudjuk ideologizálni, csak a végén mindenki nemi beteg és terhes lesz.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#8) Silεncε válasza bacsis (#5) üzenetére


Silεncε
őstag

Legrosszabb esetben? Mondjuk kapsz egy ransomware-t, aztán pápá adatok. Lehet oroszrulettet játszani (egyébként én se használok Winen víruskergetőt, csak az alapértelmezetett), de egy átlag felhasználónak én ezt annyira nem ajánlgatnám (még ha csak FB-t is használ, rendszeresek ott is az ismerősök között a vírusos linkeket küldözgetők, egy átlag user simán benyal egy ilyet)

[ Szerkesztve ]

(#10) Tuomas válasza #20749568 (#9) üzenetére


Tuomas
addikt

Nem, de ha már egy ekkora ellentmondással indul neki, nem szabad elmenni mellette. :D

We were here

(#11) #05413120


#05413120
törölt tag

Ez most komoly...? :W

(#12) bacsis válasza Silεncε (#8) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Azt tapasztalom, hogy nagyon, de nagyon sok ember, ahogy írtam, facebook, youtube-re használja a gépét... "nincs a gépen adat"
1.5 évtized alatt nem találkoztam olyan géppel ami így járt volna, se vírusírtóstól, se vírusírtó nélkül, nem egy gyakori dolog. Ha meg esetleg mégis beütne a xar, akkor meg format C: a megoldás...
Akinek vannak fontos adatai, persze ez tényleg nem egy járható út...

(#13) Tuomas válasza bacsis (#12) üzenetére


Tuomas
addikt

Szerintem nem csak az adat a "lényeg". Adathalász weboldalak, reklámok stb. E-mail címek, telefonszámok, netalántán jelszavak, vagy ami még rosszabb banki adatok szivárgása, ilyenek.

We were here

(#14) Balika911


Balika911
félisten

Hmm, 10 éve is lehet, hogy ilyen tippeket láttam kigyűjtve, érdekes volt a nosztalgia.

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#15) #05413120 válasza bacsis (#5) üzenetére


#05413120
törölt tag

Az fog történni, hogy a foltozás hiányában egy autobot feltol a gépedre egy kripterrel gondosan átcsomagolt RAT-et, és aztán azt csinálnak a gépeddel amit csak akarnak, szó szerint, és még csak észre sem veszed így...
Ha meg nem érdekled őket, akkor kíváncsi kiddyknek eladják a hozzáférést kemény 50 centért...

Ajánlom keress rá a "RAT" meg a "slaves" kifejezésekre... :K

(#16) #05413120 válasza bacsis (#12) üzenetére


#05413120
törölt tag

Tuomas kollégához csatlakozva, nem csak adatokról van szó!
Bitcoint bányásztatnak a gépeddel, rajtad keresztül intéznek támadást komolyabb célpontok ellen és Te leszel akire a TEK rárúgja az ajtót, stb., stb....

(#17) IO.sys


IO.sys
őstag

Maradj inkább az elektronikánál. :)

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#18) Urby66


Urby66
aktív tag

Hagy reagáljak hirtelen felindulásból. Óva intek bárkit, hogy a cikk alapján eszeveszett "gyorsításba" kezdjen. A véleményem szerint:

A 7 ismert, megbízható, és gyorsnak tekinthető: Úgy tapasztalom, hogy egy 10-15 éves hardver esetén a 7 lehet gyorsabb, de egy viszonylag modern eszköz jobban fut 10 alatt. az egyik dolog az erős hardver, a másik, hogy a programok meg vannak-e úgy tervezve, hogy kihasználják az új funkciókat, a nagyobb sávszélességet. szóval itt a hardver és a felhasználás módja számít nem hinném, hogy a Win 10 "gonosz".

Frissítések: Hát a legtöbb tényleg biztonsági réseket foltoz. ha tényleg nincs semmi fontos a gépen, sem pedig azon a hálózaton ahol az adott gép lóg akkor lehet, hogy jó ötlet. Ha az "esélytelenek nyugalmával vásárolt kredit" ellenértékét a kedves felhasználó ne adj isten bankkártyával fizeti akkor már erősen ajánlott egy naprakész rendszer.

Töredezettségmentesítés: "SSD-n viszont felesleges és értelmetlenül koptatja" a megállapítás helytelen. Modern operációs rendszerek esetén nem a klasszikus töredezettségmentesítés van hanem egyszerűen szólva TRIM amit ugyanaz a program végez (normál esetben automatikusan ütemezve) mint a HDD töredezettségmentesítést.

Böngésző cache: azon kívül, hogy helyet foglal nem lassít, sőt inkább gyorsabbá teszi a böngészést, mert pl a Logout fejléc kéeit nem kell letölteni minden oldallátogatáskor. A felhasznált helyet az össze böngésző kezeli, és a beállított maximális méretet nem haladja meg. a törlése inkább lassít.

Én úgy gondolom, hogy a szabad memória figyelése a win esetén is olyan hülyeség kezd lenni mint androidon. Ha próbaképpen ugyanazt a számítógépet 16 helyett csak 2 Gb memóriával elindítva változni fog a szabad memória mértéke boot után. A windows kicsit többet eszik ha van miből.És igazából átlagos felhasználóként nekem tök mindegy, hogy 2 vagy 10 Gb szabad memória amellett böngészem az internetet.

Ez tényleg olyan mint a rég az XP-s időkben keringő gyorsítsd a gépet 10 egyszerű beállítással trükkök. És azt is nehezen hiszem el, hogy az a sok semmirekellő mérnök és programozó akik a mai modern operációs rendszereket fejlesztik szándékosan lassítani akarnák a gépemet. Én már több mint húsz éve rendszeresen próbálok ki linux verziókat is a win mellett. A személyes tapasztalatom az, hogy ha csak "bedugom és használom" típusú felhasználó vagyok akkor - bár a linux sokat fejlődött - még mindig a Win a nyerő. Persze ez mellett lehet látni, hogy mindkét platform hatalmasat fejlődött az elmúlt évek alatt.

[ Szerkesztve ]

(#19) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Srácok, szerintem ez ugyanolyan trollkodás, mint az előző egy-két audiophile bejegyzés. ;)

[ Szerkesztve ]

(#20) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nincs biztonságos webhely.
Nem egy olyan eset van, hogy egy oldalt megtör valaki, és elheyez némi kártékony cuccot, hogy az arra járó "nekemcsakneteznikell2userek beszívják.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#21) Urby66 válasza lsebestyen (#19) üzenetére


Urby66
aktív tag

Hmm, lehet, de ahhoz elég jól meg van írva...
Ha az, hát én beszívtam! :DD

(#22) totron válasza lsebestyen (#19) üzenetére


totron
őstag

Ebben szeretnél bízni, hogy azok azok voltak. Denem.

(#23) lsebestyen válasza totron (#22) üzenetére


lsebestyen
addikt

:DDD ;]

(#24) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Húúú, még egyet szólok hozzá: nekem úgy sokkal gyorsabb lett a gépem, hogy letöröltem a Windowst, és Ubuntut telepítettem!

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#25) Tuomas válasza Cucuska2 (#24) üzenetére


Tuomas
addikt

Ha pedig be sem kapcsolja az ember, na azzal lehet egy csomó időt megspórolni. :DDD

We were here

(#27) domos


domos
senior tag

A proci+RAM kombónál gondoltam rá, az "Oprendszereknél mindig az Ultimate verzió javasolt, a butított változatok jószerivel használhatatlanok." mondat után pedig bizonyossá vált, hogy ez is troll cikk. Nagyon jó! :C

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#28) Ueda


Ueda
aktív tag

:DDD

OS : EndeavourOS KDE

(#29) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Na kérem szépen!

Nem, ez nem troll cikk, azért írtam, mert jól tudom, hogy szembe megy azokkal a hiedelmekkel, amiket én is vallottam régen. A letöltött dogokat általában átnézem, de még nem találkoztam netről beszedett vírussal meg semmi olyasmivel, amikkel ijesztgetnek. Az, hogy bányászgépet csinálnak belőle, vagy bejön valami hasonló, azonnal észrevehető, mert ismerem a sebességét. Mivel fix, nem ingadozik, nem lassul folyamatosan. Legalábbis ebben reménykedek.

Otthoni környezetben egy valódi veszélyt sem tudok, ami miatt megérné a "biztonságosnak" aposztrofált utat választani. Biztonsági mentés ettől függetlenül szükséges, így az adatok megvannak. Egyébként meg a zsarolóvírusok elég szépen végigszaladtak, és tudtommal NEM a védelmi csomagok fogták meg ott, ahol nem okozott kárt, hanem a minimálisan körültekintő használat.

Ez az ellopják a bankkártya adatokat megint olyan, hogy még a normálisabb eredetű crack fájlok riasztásai is ritkák és minden bizonnyal alaptalanok. Nem vagyok egy nagy letöltögetős, de azért az évek alatt lejött ez meg az. Még csak nem is feltétlen a "megbízhatóbb" helyekről. Nem volt velük gond. (De pl. az EICAR tesztfájlt már a böngésző letörli, ha egyáltalán eljutok a letöltésig, és nem riasztott előbb, akárhogy be is van csomagolva. Tudom, ez nem garancia, csak mondom.)

Egyszer volt vírusom, közel húsz éve. Na, honnan? A PC újság CD mellékletéről. Serious Sam SE crack fájl, mert akkor ilyet rá szabadott tenni. Na, az a crack volt az egyetlen igazából vírusos dolog eddig.
Meg egyszer egy Babylon toolbar, de az ugye hivatalosan nem is vírus, úgyhogy a figyelmetlenségemből fakadóan szépen fel is ment, pedig esélyes, hogy átnéztem valami akármilyen víruskeresővel.

"Az ultimate verzióban gondolom egy csomó más olyan szolgáltatás is van, amit ki lehetne kapcsolni, a rendszer gyorsítása érdekében."
Gondolod vagy tudod? :)
A butított oprendszer verziókkal az a baj, hogy nem csak a sosem használt, "prémium" szolgáltatások hiányoznak belőle, nekem mindig gondom volt velük. Egyszerűen nem egy ez, nem megy az, nem települ amaz, egy kiherélt baromság az egész.

A memóriafoglalás tényleg nem minden, de azért valamit csak jelent.

A böngészős gyorsítótár ha felszaporodik, akkor lassítani fog, HDD esetén biztosan, mert elég hamar összejön akár 100.000 apró fájl a jelzett mappában. Haldokolni fog az egész, mert le lesz terhelve a háttértár. De ha épp fórumozik valaki, akkor addig egy kattintással kikapcsolja a gyorsítótár törlését, mint azt írtam is a cikkben.

Természetesen nem kötelező elfogadni, de azt fenntartom, hogy ez messze nem a "10 hasznos tipp akármihez" baromság. Ezek mindegyike tényleg "csodát" művel, még ha túlzott szakmai mélység nincs is mögötte. Van viszont sok év tapasztalat, mert tizen éve alacsony teljesítményű gépeken lavírozok. Mert alacsony fogyasztású, csöndes és olcsó. Nem hasra ütésre kapcsolgatok ki dolgokat, azonnal érezhető az eredménye.

De mondom még egyszer, aki be vagy rezelve, hogy zombit csinálnak a gépéből, meg ellopják a jelszavakat, banki adatokat, meg rátöri a TEK az ajtót, és azt hiszi, ettől megvédi a biztonsági csomag, akkor elég egyértelmű, hogy ezek az ötletek nem neki valóak. Ez már az első, Windows 7 javaslatból látható.
Viszont én azt mondom, hogy a minimálisan körültekintő használat nem csak egy üres tanács!

Egyébként meg gyakorlatilag hogy a fenében kerülhetne vírus vagy trójai vagy akármi egy gépre? A Flash kihalt szerencsére, különben is lelőtte a reklámblokkoló. Mégis mi védene meg, a jórészt képzelt veszélytől, ha nem a körültekintő használat?
Mondom ezt úgy, hogy egyébként kb. bárhová felmegyek és kb. bármit letöltök. Annyi, hogy átnézem az ajánlott keresővel. Azt is, meg időnként az egész gépet is, és az tuti, hogy előbb-utóbb megtalálja, hiszen az folyamatosan kapja a frissítéseket. 10+ éve nem volt gond, akkor se, amikor voltak aktív védelmek. Nem emlékszem, hogy valaha lett volna igazi riasztás.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#30) t72killer


t72killer
titán

Tegyél fel egy Lubuntu-t és meglesz a gyors, ráadásul biztonságos rendszered. A win7 nagyon jó rendszer volt, de már a múlté, biztonsági frissítések nélkül bármit bekaphatsz.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag

Nagyon értékelem az írásod, mindenképp +1. Mondjuk én másképp szoktam gyorsítani, de ezek és a meglévők nagyon jól kiegészítik egymást.

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#32) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

a ransomware-ekben azt szeretem, hogy nekem kell elindítanom őket.
Ha nem indítom el, nincsen fertőzés.

Emiatt én nem szoktam őket elindítani, így 100%-ban védett vagyok ellenük!

(#33) t72killer válasza Krugszvele (#32) üzenetére


t72killer
titán

Ja, ha nem kapcsolod be a gépet, nem indul el a féreg:))

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#34) Krugszvele válasza t72killer (#33) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

konkrét, tesztelhető, működő példát mondjon már valaki olyan esetre, mikor felhasználói interakció nélkül kerül fel a gépre bármilyen vírus, vagy vírusszerű (ne a defínición lovagoljunk, kérem) kártékony szoftver.

Szóval azon kívül, hogy megnyitok egy weboldalt, mást ne kelljen csinálnom.

Létezik ilyen?

(#35) andor80


andor80
senior tag

Ha tudnám hol laksz fizikailag semmisítettném meg a rendszered. :DD Konkrétan ha ez netre megy azonnal zommbihálozat tagja lesz.Ez nem, rendszergyorsítás ez terrorizmuz.Takarítsd el a netről... ;]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#36) Narxis


Narxis
nagyúr

Szerintem ez egy jó cikk Laci. Ne hallgass a haterekre.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#37) t72killer válasza Krugszvele (#34) üzenetére


t72killer
titán

Ilyen volt a samba sérülékenység pár éve.

Virnyákoktól függetlenül, egy könnyebb disztró sztem gördülékenyebb még egy patcheletlen win7-nél is.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#38) Snowy_owl válasza t72killer (#37) üzenetére


Snowy_owl
őstag

Lehet még tovább finomhangolni a windows 7et:

Néhány tipp aWindows 7 gyorsítására, tunningolására
Windows 7: optimalizálás ladabb számítóhépekre

Pár példa:
-tálca előnézeti kép gyorsítása
-elemek ki-be úsztatásának kikapcsolása

Szerintem van bennük jópár hasznos okosság amivel egy még élhetőbb rendszer készíthető.

[ Szerkesztve ]

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#39) t72killer válasza Snowy_owl (#38) üzenetére


t72killer
titán

Egy friss linuxtól egyébként miért kell ennyire irtózni? Gondolom ezen az atomerőművön nem win only Krájzisz 86-ot akar futtatni a tulajdonosa...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#40) hcl válasza szaszlaci (#29) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

És még csak ki sem osztott senki ezért, ahogy te teszed a bkercso postja alatt :D Pedig simán elférne ha komolyan gondolod :S

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#41) Zicokuka válasza Cucuska2 (#24) üzenetére


Zicokuka
senior tag

:) Csak a userek zöme inkább setálna aknamezőn,mintsem valami linuxot keljen használni :) Hozzáteszem kedvelem a pingvint,fut is egy debian szerom.

(#42) t72killer válasza Zicokuka (#41) üzenetére


t72killer
titán

Ha egy olyan gépről volna szó, ami rakat teljesítményigényes win-only cuccot futtat, azt mondom okés. De az efféle bontószökevényeken (nyugi, nekem is van atom n450-es netbook) ez nem jellemző. És egy modernebb disztróval egy 3.-os gyerek vagy a 70éves nagymamája is elboldogul...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#43) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Pár megjegyzés:

- "Frissítések kikapcsolása"
Csak akkor javasolt ha már felmentek a frissítések 2020 januárig. Vagy már eleve idei telepítőt letölteni [kép] (oprend)
Egy 2011-es frissítésű rendszer tele van köztudott biztonsági hibákkal.

- "Antivírus" ott a hozzávaló MSE is ami ugyan nem frissül de még kap definíció frissítéseket egy ideig. Defendert is felesleges letiltani.

- "Virtuális memória ... Ha rendelkeznék 8 GB RAM-mal, akkor kikapcsolnám"
Ekkor is hagynék 1GB-nyit. Elfér..

- "Töredezettségmentesítés"
A win7 ismeri az SSD-t. Felismeri, nem töredezetségmentesíti. A HDD-knek meg amúgy szüksége is van rá időnként. Tehát a kikapcsolása lassulást eredményez.

- "Böngésző – CacheDelete"
A win beépített eszköze is megteszi: Lemezkarbantartó futtatása admin módban.

[ Szerkesztve ]

(#44) hcl válasza Doky586 (#43) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mondjuk egy nem supportált OS-en már mindegy, kikapcsolja-e :D

Ja, a virtuálmemória akkor kapcsolható ki, ha semmi nem zabál 8GB. Amikor fölécsúszik, akkor érdekes dolgok történhetnek...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#45) Tuomas válasza szaszlaci (#29) üzenetére


Tuomas
addikt

Az ultimate verzióban gondolom egy csomó más olyan szolgáltatás is van, amit ki lehetne kapcsolni, a rendszer gyorsítása érdekében."
Gondolod vagy tudod? :)
A butított oprendszer verziókkal az a baj, hogy nem csak a sosem használt, "prémium" szolgáltatások hiányoznak belőle, nekem mindig gondom volt velük. Egyszerűen nem egy ez, nem megy az, nem települ amaz, egy kiherélt baromság az egész.

Gondolom. Mivel nem volt sok dolgom ultimate változatokkal, már windows 7 óta home változatot használok, semmi problémám nem volt vele.
Az egyik különbség amit konkrétan tudok, az a media center, nekem azt előbb jutna eszembe letiltani, mint a windows update-et.

We were here

(#46) Balika911 válasza Tuomas (#45) üzenetére


Balika911
félisten

Abba futottam bele anno, hogy a SolidWorks nem fut a Home verziókon (ahogy olvasom ez azóta se változott), más problémám nem volt vele. Amúgy semmi nem érintett bennünket a családban, amivel kevesebb a Home.

A W7/W10 Home licenszek viszont kb. feleannyiba kerültek (~40 ezer forint gépenként), mint az Ultimate/Pro.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#47) Elf válasza andor80 (#35) üzenetére


Elf
tag

Ha tudom hol lakik akkor én is meg tudom ezt csinálni.
Ugyanis van kalapácsom. ;)

(#48) Elf válasza szaszlaci (#29) üzenetére


Elf
tag

"Nem hasra ütésre kapcsolgatok ki dolgokat, azonnal érezhető az eredménye."

Egy vaktesztel kéne ezt bizonyítani. ;-)

(#49) domos válasza hcl (#44) üzenetére


domos
senior tag

Nekem 128GB RAM mellett is van 2000MB beállítva. Vannak programok amik egyszerűen meghülyülnek nélküle.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#50) The Goth


The Goth
tag

Nagyon szomorú, hogy hova jutott ez az oldal. Mi jöhet még???
Teret adni egy olyan irománynak amit sok teljesen fogalmatlan, a számítógépet csak alap szinten ismerő és használó is elolvas és gondolván, hogy mivel ez egy ismert és elismert számítástechnológiai oldalon jelent meg biztos teljesen rendben lévő, sőt egyenesen ajánlott hozzáállás, nagy bőszen neki is áll majd alkalmazni az itt olvasottakat.
Egy számtech oldaltól elvárható lenne, hogy nem támogat egy, különösen a mai világban ilyen egyértelműen káros tartalmat.

Ezzel a nagyon szépen megmagyarázott, ám nettó hülye felfogásoddal nem is az a legnagyobb probléma, kedves „cikk” író, hogy személy szerint neked esetleg valamilyen károd származik belőle, (ha létezik a jóistenke, pofán csap még a valóság remélem) hanem az, hogy a hozzád hasonlók miatt éri meg annyi időt és energiát ölni a vírus fejlesztőknek a Windowsba és ezáltal olyanok is szívnak az ilyenek miatt akik egyébként nem IQ zéróval élik az életüket.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.