2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan is kontarkodjunk

    Avagy hogyan probaljuk kihozzni a maximumot a rendelkezesre allo minimumbol.

    Az "ingyen" kapott laptop, ujjabb gyongyszemmel lepett meg, vagyis inkabb az elozo tulaj (parom noverenek) valamelyik farok negylabuja... :U

    Kb egy-ket hettel ezelott eszrevettem, hogy a laptop tapkabele "szepen" (lasd kepen) meg lett ragva, ki tudja mennyi idovel ezelott (de biztos meg boven erkezesunk elott), raadasul a kabel osszefogo (a tepozaras verzio) szepen ra volt csavarodva es takarta.

    A gep mukodeset nem befolyasolta, toltott, uzemelt rola a gep akkumulator nelkul, csak hat na...

    Mint lathato (lenne, bocsanat most lattam, hogy bena a kep minosege :((( ), a pozitiv illetve negativ fazis ossze tud erni bizonyos poziciokban (nem a Kama szutra szerint). Igy az egyesulesuk eredmenye feny es hanghatassal tarsul, ami bizonyos esetekben a csillagszorora emlekeztethet.

    Folytatás...

    Spet 8 éve 11

  • Telik mulik az ido

    Ahogy szoktak mondani. Jelenleg mar elhagytuk a 2. honapot, de szerencsere nem a gyereknemzesben :D

    Ennyi ideje vagyunk kinnt az egzotikus, izgalmasnak is mondhato Malajziaban, azonban egy kicsit belassultak a dolgok.

    Az laptop (olcso husnak...) megregulazta magat a frissitesekkel, es mire feltoltom eme bejegyzes remelhetoleg +4GB RAM-al fog majd tudni buszkelkedni es sokkal kezelhetobb joszagga valik. (szerk. nem jott ossze)

    Kozben megvolt a deepa vali (utolag mindenkinek boldogat, hatha valaki unnepli odahaza), ami alatt vendegsegekben jartunk (nekunk tok ismeretlen embereknel, tok feleslegesen, alig szoltak hozzank inkabb a parom nevorevel beszelgettek shoppingolasrol, meg tanitasi dolgokrol [en meg minek szoljak, foleg olyan dologhoz, ami baromira nem erdekel, nem az en asztalom]), de egy pozitivuma volt: jollaktunk mindenhol.

    Az Aquaria ota KL-ben nem jartunk (de tervezve van egy hosszu hetvege, a Bird Park meglatogatasa), ellenben par napra elugrottunk Pinang-be, pontosabban Georgatown-ba.

    Folytatás...

    Spet 8 éve 0

  • Aquaria KL, avagy halaztunk egy kicsit

    Egy honapnyi itt tartozkodasunk utan, ugy dontottunk, hogy kilepunk a kenyelmi szferabol (plazak jarasa), es elkezdjuk egy kicsit turistaskodni.

    Ket lehetoseg allt, ugymond elottunk arra a napra: KL Madar- illetve orchidea/pillango park, illetve az Aquaria.

    A madarpark jegyarait megtalaltuk online (felnotteknek 50RM/fo, amit soknak talaltunk), de az Aquaria-nak nem nagyon akarodzott a hivatalos oldalan fennt lennie (vagy csak en voltam bena, hisz allitolag ez is vilaghires turistacelpont), igy az utobbit valasztottuk, lehet, hogy rosszul dontve...

    Az Aquaria a Petronas tornyok majdnem toszomszedsagaban talalhato egy jol karban tartott park tuloldalan.


    Folytatás...

    Spet 9 éve 0

  • Olcso husnak...

    ...hig a leve. Vagy legalabb is ahogy a mondas tartja. Ahogy az elozo bejegyzesemben irtam megorokoltem "ingyen" (egy vacsora araer), egy dell latitude e5410-et...minden nyugevel.

    A kulseje egy kicsit harcolt, mint az alabbi kepeken lathato, illetve aksia halott (95%-ot irt ki egyszer, aztan hagytam lemerulni egy Breaking Bad [Total szivas] resz alatt, utana meg az istenert nem akarja feltornaszni magat 10%-nal tovabb 2 nap folyamatos toltessel sem)

    (kicsit, koszos, de nem veszes)

    (itt valaki anno belekaphatott, vagy nem tudom mit csinalt, a mukodest nem befolyasolja szerencsere)

    Folytatás...

    Spet 9 éve 4

  • Ahol nincs Starbucks...

    ...ott a plazaknak befellegzett. Persze ez onmagaban nem teljesen igaz. Ahogy jon az ujjabb, szebb, modernebb, jobban felszereltebb, meg ha csak par evvel ezelott nyitottak az elozot, akkor eselyes, hogy befuccsol, es kihalhat.

    Mint az alabbi kepen lathato leteznek ugynevezett szellem plazak, a fentebbi peldat szemleltetve.

    Nagyjabol uresek, csak par uzlet vagy szolgaltatast nyujto ceg (posta, internet) tartja eletben a teljes bezarastol.
    Illetve itt lattam az ugymond "steampunk" (vagy skeleton) mozgolepcsot, bar lenne par ilyen otthon is egesz jol feldobna egy-ket helyet (pl volt munkahelyemet, a Vasarcsarnokot).

    Folytatás...

    Spet 9 éve 23

  • Elektro mall

    Mint elozo bejegyzesem vegen megemlitettem, hogy elfogunk ugrani a helyi nagy high-tech plazaba, ami high-tech volt csak nem,ugy ahogy gondoltam...

    Elkepzelesem az volt, hogy kulturalt, letisztult hely lessz, mint a tobbi plaza amiben eddig jarrunk helyette pedig...

    A kep mar nem is tudom melyik szinten keszult, de ne tevesszen meg senkit. Lathatoak a repair LED feliratok, hat kb mindent tudnak allitolag javitani ami NYAK-al mukodik (bar ketelkednek a minosegeben, mert ezek ugyebar NEMhivatalos SZERVIZEK).

    A vevocsalogato szlogenek: Miss-Mister, Sir, Madam etc. Amerre mentunk parommal leszolitottak. Also szinten Samsung, HTC, Acer, HP retail boltok (az-az biztos eredeti es garancialis termeket vasarolsz meg).

    Alsobb szintol egeszen a teroig, egy-ket masik marka retail boltja (Xiaomi, Microsoft, LG), viszont mellette a fentebb lathato kepemen levo boltok, miknek ketseges eredetu termekeik, illetve hamisitott termekek voltak, nem kis mennyisegben. Illetve bontott alkatreszek, csak gyozd keresni azt ami pont neked kell.

    Folytatás...

    Spet 9 éve 14

  • Malajzia Numero Dos

    A bejegyzes valos esemenyeket dolgoz fel, a szerzo helyesirasi hibakert, link hianyokert (bejelolve maradnak note-bol) valos szereplok esetleges megnevezeseert nem vallal feleloseget.

    Hol is hagytam abba.... igen meg is van: oktober 1. Az elozo bejelentkezesem napjan elkezdtuk a mandarin nyelvlecke tanulmanyainkat (koltsege osszesen 920 RM[ringit, 1 ringit erteke most olyan 65-68 Ft kozott mozog, az-az nem egy veszes dolog az otthoni arakhoz kepest, raadasul itt ketton kozott eloszlik, illetve az ado resze visszaigenyelheto]).

    4-en vagyunk egyutt a parommal a csoportban; 1 japan lany 1 indiai srac illetve a jomagunk. Tanarunk Mr. Ku a 40-es eveiben jaro csalados ember. Elso orankon a szotagok kiejteset gyakorultuk (itt egy link, hatha valaki szeretne velunk gyakorolni). Elsore viccesnek, illetve egyszerunek tunhet, azonban hihetetlenul odakell figyelni, mit hogyan mond az ember, mert ha rontjuk nincs ertelme a szonak.

    Mr. Ku erdeklodo volt Magyarorszag irant, hogy, mit csinaltunk, miert jottunk stb. illetve ahogy szokott lenni, itt is ismerik Puskas Ocsit :)

    Folytatás...

    Spet 9 éve 2

  • Malajzia Numero Uno (az-az elso par napunk)

    E bejegyzest mar uj atmeneti orszagunkbol, Malajziabol irom, de nezzunk is hogyan is jutottunk el idaig. (a bejegyzes valos esemenyeket dolgoz fel, a szerzo helyesirasi hibakert nem vallal feleloseget)

    Szeptember 28: Az indulas napja. Mint ahogy lenni szokott nem siettuk el a bepakolast, csak nagyjabol rakodtuk ossze a dolgokat az indulas elotti napokon, igy keles utan sietve bar, es kicsit vonakodva, de sikerult osszerakodnunk (2 gyerek szuletett aznap, egy 28 illetve 23 kg-os, es mielott felmerulne a kerdes, hogy hova ennyi ruhat, hat...nem csak azt vittunk).

    Olyan 15:40-re kiertunk a Ferihegyire (tudom, tudom Liszt Ferenc), ahol utana becsekkoltunk es atmentunk az ellenorzoponton gond nelkul (na ja hisz a szalami a borondben utazott :D ). Kepeket bennt nem lottem (majd visszafele, ha lesz ra affinitas), de annyit elmondhatok, hogy nem mindent magyar embernek talaltak ott ki, hiaba "duty free". (mondjuk 2 db orias toblerone 8,5€-ert meggondolando) A masik kedvenc helyem az "elite varoresz" volt, ara 9600ft/2 ora, barati nemde? Van gyorsetterem is ugyanaz a felhozatal kb ugyanazert az arert mint az utaknal vagy bevasarlokozpontoknal.

    Folytatás...

    Spet 9 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.