Hirdetés

2020. július 15., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) G-Guts


G-Guts
(aktív tag)

Pár kérdést elfelejtettek beleírni.

Melyik mediterrán ország offshore számlájára utalta a pénzt?
Miért pont azt az aluljáróban kukázó hajléktalant használta fel strómannak?

(#2) Spet válasza G-Guts (#1) üzenetére


Spet
(őstag)
LOGOUT blog

Na majd megjegyzésbe beleteszem nekik, hogy legközelebb erre is figyeljenek oda ;)

(#3) Misi1979


Misi1979
(őstag)

Nagyonis jó ez a levél, mármint annak az oka, ami miatt készült!

Alkalmaztam/alkalmazok vagyonőröket, ami az ő cégeiknél folyik, ott az adócsalás a legenyhébb kifejezés.
Leszerződtetsz egy vagyonőrt egy céggel, következő hónapban már másik cégnél van.. kb 2 havonta adogatták az őröket, akik erről csak a bérpapírjukon keresztül értesültek. Ha egyáltalán.

Gondolom megkerestek X volt vagyonőrt, hogy legyen csomó írásos tanúvallomás is a kezükben.

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#4) Spet válasza Misi1979 (#3) üzenetére


Spet
(őstag)
LOGOUT blog

A levéllel magával számomra sincs panasz, érthető, hogy szeretnék felgöngyölíteni a dolgokat (mint írtam most már évente egy levél keretében).

A panasz inkább az, hogy nem térítik meg az ehhez szükséges kiadásokat (nem mindenki teheti meg, hogy otthon vagy munkahelyén ingyen másol), illetve válaszborítékot nem mellékelnek (emlékszünk még a régi adópapír kitöltésére igaz?). Így egy nagyméretű borítékom vastagsága akár 3-4 cm is lehet, félbehajtott másolatok esetében.

Az, hogy a vagyonőröket adják veszik, azt egy szóval oldják meg az ilyen típusú cégek, ami benne is van a munkaszerződésükben (nekem is megvan még, ezt megtanultam felmenőimtől, hogy őrizzük a papírokat akár inkább hosszabb ideig), amit aláírnak egy ilyen váltáskor: munkaerő kölcsönzés.

Az meg, hogy nem tudják megfogni őket, saját bajuk. Léteznek a jó kis cégtemetők (székhely szolgáltatók), ahol csak a levelezést őrzik a cégeknek, illetve a székhelyet biztosítsák havidíj ellenében. Semmi egyebet nem végeznek. (és ők mást nem is csinálnak, le vannak védve jogilag).

(#5) sztanozs


sztanozs
(addikt)
LOGOUT blog

Igazat mondani kötelező, viszont emlékezni nem kötelező.
Ha nem emlékszel valamire pontosan, inkább ne írj semmi, csak azt, hogy nem emlékszel rá. Munkaszerződések, meg egyebek persze más téma (ha még alkalmazásban állsz).
Nekem is volt már idézésem 5 éves ügyben, az sem volt sétagalopp - ráadásul nem rendőrségi/nav nyilatkozattétel volt, hanem bírósági idézés .

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#6) Spet válasza sztanozs (#5) üzenetére


Spet
(őstag)
LOGOUT blog

Azért az emlékezni nem kötelező, egy kicsit erős kijelentésnek vélem ;) Inkább részigazságokat mondjon az ember.

Lényeg a lényeg, ha ma mentálisan nem fárasztanak le teljesen (ami 100%, hogy bekövetkezik), akkor most már nekiállok a dolognak :DDD

Idézéssel nem is lenne gondom (hogy elmenjek akár személyesen is), ellennék mint a befőtt velük, nem rajtam kell fogást találniuk.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.