2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows 10-es lettem...

    ... de, mit is kezdjek a (bal?) lépéssemmel?

    Nem is olyan rég (hisz az idő relevnás) megkaptam annó mflex forumtársamtól, hogy mi lenne, ha nem csak kérdezősködnék, hanem a saját bőrömön tapasztalnám meg, a Windows Mobile 10 előnyeit (ill. hátrányait).

    Örömmel (?) mondhatom, hogy lassacskán már 1 hónapja aktív használója tesztelője vagyok a rendszernek. Hogy megbántam-e a dolgot? Erről majd egy kicsit később.

    De nézzük is, hogyan léphetünk a 10-es mezejére, olyan telefon esetében: összefoglaló 3. pont.

    Lényegében van pár baromság hülyeség, hiány benne:

    1. Ne engedjünk frissíteni semmit.... Kiemelném ha szeretnéd menteni a HERE alkalmazásokat 8.1-ről mert 10-ben nincsenek benne, akkor azokat feltétlen telepítsd és frissítsd, W10M telepítése előtt.
    2. Távolítsd el a felesleges alkalmazásokat, mert azok is tovább mennek (pl én meghagytam a Lumia súgó+tippeket véletlenül, nem tüntethető el 10 alatt megmarad az ikonja, majd HR lehet megoldja még nem kapott).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

  • Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta...

    Legalább is ez juthat az ember eszébe, amikor meghallja a Tikkadt szöcske névre keresztelt magyar(!) kóla nevét.

    Mielött megszólás tárgya lennék, nem nem reklámozni szeretném, hanem csak egy kis személyes beszámolót írni róla.

    Pár napja olvastam a (zs)Indexen a cikket, ami után fel is keltette az érdeklődésemet a dolog (pedig nem vagyok nagyon ilyen ember), na meg nem vagyok oda a "lónyálként" nevezett löttyökért, de néha iszok ilyeneket.

    Ízre azt mondanám nem rossz, de aki a nagy piros vagy kék márka híve esélyes, hogy nem fogja világmegrendítőnek találni. Hűtve nem éreztem azt az egy pohár legurítása után, hogy de édes, és öblítsem le mégegyszer, hanem az az épp elég kategória. Szénsavassága lehetne egy kicsivel több (de nem sokkal), de nem kell aggódni, hogy büfögésrohamot kap az ember, ha gyorsan issza.

    Üveg design kellemes kitér az egyhangúságból. Viszont irtó nehéz megtalálni a hirtelen kapott reklám miatt (mi 4 üzletnél kerestük, 5.-nél találtunk, a lista a fentebb linkelt oldalon megtalálható). A fél liter ára 250Ft körül mozog, pénztáros csaj meg is említette, hogy ennyi pénzért inkább a megszokott pirosat veszi. Mondom lényegtelen, valamiben úgy is el kell patkolni.

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

  • Életesemények és egyebek

    Elég régóta nem írtam, de úgy érzem itt az ideje egy kicsit összefoglaljam mi is törént mióta visszatértünk.

    Ahogy el lett tervezve, elkezdődött az álláskeresés teljes gőzerővel, mindkettőnk által. Kedves édesapámban ki a szocializmus gyermeke, még mindíg él a kép, hogy aki akar az talál munkát és dolgozik. Ez végül is igaz, csak nem mindegy mit és mennyiért. Nem vagyok egy munkafélő, munkakerülő ember, iskolai (gimnázium, egyetem) nyári szüneteim alatt (16 éves kortól kezdve, egyetem utolsó pár félévében meg már mellette) inkább a diák munkáról (később fesztiválos vagyonörködésről) szólt, mint csajozásról, bulizásról.

    Itt természetesen nem kell rögtön azt gondolni, hogy antiszociális, magányos, megrökönyödöt ember lennék, aki majd a XXII. század sztahanovistája lesz, hanem volt egy életstílusom, amihez sikeresen megtaláltam a baráti kört (senki nem nagy bulizós, mindenki dolgozik/továbbtanul, néha-néha összeülönk, beszélgetünk illetve leugrunk nyaranta a balatonra, ha szabadságok összejönnek).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.