2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lumia 735 vs. Iphone 5S, avagy "titánok" harca

    Nem is olyan "rég" sikeresen beszereztem egy Iphone 5S 16Gb-os, és gondoltam milyen jó lenne összehasonlítani a Lumia 735-ös telefonommal amit személy szerint egy kicsit több mint 1 éve használok mindennaposan. Bár egy ilyen összehasonlítás megérne egy címlapos cikket, ezt azért sem teszem/tettem meg mert nem érzem úgy, hogy felnőttem volna a dologhoz. De legyen elég egyenlőre belőlem, csapjunk a lecsóba.

    Mindkét telefonon a legújabb teljes értékű operációs rendszer (IOS 9.2.1 illetve WP: 8.1 Denim Update 2) futott használatuk során. Természetesen vannak/voltak béta verziós rendszerek is (IOS 9.3 illetve WP 10), azonban se időm se energiám, sem pedig szoftveres frissítésből adódó garanciális ügyintézési lehetőségem nem volt. A cikkben a későbbiekben a karakterszám csökkenése miatt, csak 735 illetve 5S kifejezést fogok használni.

    Külső megjelenés, méretek

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

  • Kicsit bovebben...

    Az elozo rovidre sikerult bejegyzesem utan (na meg a teljes visszaallas utan), elerkezett az ido, hogy bovebben kifejtsem szemelyes tapasztalatai(nkat)mat. De meg elotte egy kis rovid szosszenet az utazasunkrol.

    A legjobb kifejezes ami rank illet az a malhas szamar volt. Es (sajnos) ez nem azert volt mert mi olyan sok cuccot vasaroltunk (igaz vettunk par dolgot), hanem kedves parom noverenek a dolgait kellet hazavinni. A kimeneteli 2 borond + 2 hatizsakbol, lett tobb het szenvedes utan: 3 borond (30kg elosztva 2-be), 2 carry on (8-8kg), a 2 hatizsak, illetve 2 rajzhenger. Mindenki mosolygott rajtunk, mi hogy hogy-nem, nem.

    A visszefele ut ugyanolyan esemenytelen volt mint a kimeneteli (nem lottek rank fold-levego raketaval vagy massal), filmnezessel illetve ha osszejott egy kis alvassal toltottuk az idot. Sajnos Kuala Lumpur-Istambul jarat etel minoseget a kozoktatasi menza is verte, magasrol. Nem mintha finnyasak lennenk, de meg a rizs+olajban kisutott csirke amit 100-szor ettunk az ut szelen izletesebb volt a porkrumplival felszolgalt izetlen hallal (mert a marhasult elfogyott 10 sor ules utan).

    Folytatás...

    Spet 8 éve 0

  • Visszatertunk!

    Na, de nem a halalbol, mert akkor mar mindenki tudna rolunk a vilagon (az 5 percesek vilaga).

    Egyenlore ennyi, majd kesobb egy kicsit jobban kifejtem, ha lessz ra ido az otthoni dolgok megkezdese, elintezese utan.

    Spet 8 éve 2

  • Piacon Almat vettem

    De nem kell senkinek sem konnyeket hullajtania ertem, csak atmenetileg valt a tulajdonomma (na meg nem csalom meg kedvenc 735-om, a bejegyzeseket azon irom, illetve szerkesztem, a Windows Phone Off topicban, meg rogton leb***nanak :D )).

    Aki tudja es egy kicsit emlekszik (vagy csak vissza olvas) meg tudja, hogy jelenleg (meg) kulfoldon, pontosabban Malajziaban tartozkodok/unk.

    Es hogyan is fugg ossze az alma illetve, hogy hol vagyok? Kedves edestestverem elhatarozta, hogy ideje cserelni a Szigeten hagyott Iphone 4-et egy kicsit fiatalabb kiadasra.

    Es ki lehet erre a legalkalmasabb ember, hogy beszerezze? Hat en! Es, hogyan is lehetseges ez? Elozo bejegyzeseim egyikeben, megemlitettem egy szamomra gyonyoru tech komplexumot (azota felfedeztuk a kisebb testveret), amit a mai napig elvezek amikor elmegyunk oda.

    Folytatás...

    Spet 8 éve 6

  • Takaritottam egy kicsit

    A laptopon valo "kontarkodas" utan eljott az ido, hogy kozel 6 evesen megkapja a gep az elso kitakaritasat, ha mar "hozzaerto" kezeimbe kerult.

    Bar laptop rendberakasra meg nem kerult a kezem ala, de mint ahogy az elozo bejegyzesekben latszodott az esetleges bontasbol eredo kullemi karosodasok csak meg karakteresebbe tenne a gepet.

    De lassuk is miert erdemes ezt a feladatot elvegezni X evente hordozhato multifunkcionalis eszkozunkon is, ugy mint a foldhozkotott rokonanal.

    A legfobb ellenseg a por, utana kovetkezik a szor, szosz, pormacska, pokhalo, doglott allat (laptopnal ritka, de ki tudja lehet majd egyszer posztol valaki ilyesmit, mondjuk bacsis a 10,5 cm vastagsagu laptopjaba sokminden beleferhet), illetve a levego nedvessegtartalma. Az utolso azert is fontos mert nagyon szepen megtudja kotni a tobbi "alkotoelemet", illetve nem utolso sorban korrodal.

    Folytatás...

    Spet 8 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.