Hirdetés

2017. augusztus 20., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • LiS: Before the Storm

  2015 egyik legjobb játéka volt a Life is Strange. Mind az idő visszatekerős játék eleme, mind története és karakterei miatt élvezetes volt, és sokakat elbűvölt. Másfél éve, mikor beszereztem az első részt és kijátszottam, írtam róla egy blog bejegyzést. Utána kis szünettel végigvittem a teljes játékot, és ma már máshogy írnék róla. Akkor még az idő visszatekerést emeltem ki, mint milyen érdekes és fontos eleme a játéknak, de később ahogy kibontakozott a játék világa, a szereplők és a történet, azok vitték hátán az egészet (de persze a főszereplő Max időmanipulálási képessége is fontos maradt).
  Aki játszott vele, az biztos reménykedett, hogy lesz folytatás. A végét ismerve, pontosabban a két vég kifejlett tükrében várható volt, hogy nem közvetlen folytatás érkezik majd. A Dontnod már készíti is elvileg ezt a játékot, de addig is egy másik stúdió, a Deck Nine Games kezei közül érkezik a Life is Strange: Before the Storm című alkotás, ami nem hivatalos második rész.

  Folytatás...

  Sordoran 2 hónapja 2

 • Life is strange

  Az ünnepek alkalmával lehetőségem lett több játék beszerzésére és kipróbálására is, ezek közül az egyik a címben említett Life is strange című játék volt. Egy point and click stílusú TPS kalandjátékról van szó, ami idén év elején jelent meg a Square Enix gondozásában, és 5 epizód formájában tártak elénk.

  A történet középpontjában egy Max nevű lány áll, aki nemrég költözött vissza szülővárosába, Arcadia Bay-be, hogy az ország legjobb fotós iskolába tanuljon. A 18 éves fiatal lánynak a tinédzserek hatalmas problémáival kell megküzdenie, miközben valami miatt egy új képességre is szert tesz. Rájön, hogy képes visszapörgetni az időt. Ez adja meg a játék egyediségét, és teszi igazán érdekessé a történetet is. A cselekmény haladtával gyakran kötelez is minket a játék az idő visszafordítására, vagy szabadon dönthetünk mi is erről, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy azt szeretnénk.

  Erre egyszerű példa, hogy ha adott kérdésre nem tudjuk a választ, viszont miután ez megkapjuk, visszaforgatva az időt lehetőségünk lesz a jó válasz segítségével tovább haladni, vagy csak jobb színben feltüntetni magunkat. Másik példa lehet egyes tárgyak megszerzése, vagy szimplán a továbbjutás ha valami/valaki utunkat állja, szerencsére ezt a játék azért segít a szánkba rágni, ha nem jönnénk rá magunktól.

  Folytatás...

  Sordoran 1 éve 8

 • Legyen Asus, de melyik?

  7 és fél éve már, hogy új gépet vásároltam, azóta változott a világ, és változtak a felhasználói szokásaim is. Gimiből elballagva még úgy voltam a géppel, hogy 75% játék, 20% film/sorozat és egyéb médiafogyasztás, míg a maradék 5% hasznos "elfoglaltság". Azóta rájöttem, ezeknek az időknek vége, a játék háttérbe szorult, és ugyanazzal a 2-3 címmel szórakozom, ellenben sok sorozatot, videót nézek, meg filmet, és a tanulás/munka is nagyobb szeletet kap a tortából.
  Na de vége az unalmas bevezetésnek, ami a lényeg belőle, hogy átalakultak a felhasználói szokásaim, és beláttam, egy új asztali gamer PC építése most nem szükséges, ellenben egy jófajta, erős, és minőségi notebook beszerzése annál inkább. Böngészve a kínálatot először az Asus X550JX tűnt csábítónak, de aztán egyre több és több negatív komment után, amit különféle topikokban olvastam inkább többért, jobbat néztem. Így jutottam el a jelenleg két géphez:

  Asus K501LX-DM047D
  Asus N551JW-CN106D

  Folytatás...

  Sordoran 1 éve 8

 • Laptop vásárlás "okosan"

  Még a nyár elején egyik unokatestvérem felvetette, hogy neki új laptopra van szüksége. Régi asztali gépét elérte a végzet és füst formájában kilehelte lelkét. Utána kölcsön egy őskövület laptopot kapott, de az egyrészt még az alap dolgokat is nehezen és lassan tudta végrehajtani, másrészt vissza is kellett mostanra adni gazdájának.

  Első körben egy Lenovo B590 volt a kiszemelt Pentium processzorral, és SSD-vel, valamint ugye ehhez szükséges egyéb tartozékok, hogy beleférjen még a 130ezres keretbe. Ezt első körben rögtön ellenezte, egyrészt nem is érdekelte mi az az SSD, valamint a laptop se nyerte el tetszését külsőre, valamint vastagsága miatt.
  Tovább kutatva a Dell 3542-es felé terelődött a figyelmem, i3-as processzorral, 1 TB-os háttértárral, dedikált VGA nélkül. Ez már külsőre is bejött neki, így lassan sínre került a dolog. Azaz csak került volna, de megakarta nézni élőben is (nem hibáztatom érte), ez viszont rendkívül lassan ment. Hosszú huzavona után rávett, hogy menjek vele és közösen nézzük végig a kínálatot (bár a Dell 3542 szimpatikus volt neki, de azért megakarta nézni a teljes "választékot" élőben).

  Folytatás...

  Sordoran 2 éve 0

 • SP szereti-e a KitKat-et?

  A napokban minden Sony Xperia SP készülék tulajdonosának elérhetővé vált a 4.3-as frissítés, így lassan figyelmünk a következő verzió felé fordul. Elmélkedtem ma egy kicsit, mi lehet az oka, hogy rezeg a léc a Sony Xperia SP 4.4-es frissítése körül, és szerintem sejtem mi az oka ennek. Ha nem kapjuk meg a frissítést, annak az oka a T és a V lehet.
  Röviden, a Sony hivatalos oldalán régebben még a 4.4-es frissítés mint jövőbeni firmware volt feltüntetve, azóta átálltak a kivizsgálásra.

  Ugye megfigyelhettük, hogy a 4.3-as frissítés körül kis csoportokban kapták meg az egyes készülékek az új szoftvert. A Z1, Z ultra együtt, majd a Z, ZR, ZL és Tablet Z együtt, valamint a T, V és SP szintén. Majd most a 4.4 frissítésnél is Z1, Z ultra és Z1C együtt, és minden valószínűség szerint ezt majd a Z, ZR, ZL és Tablet Z követi hamarosan. Ez alapján leszűrhető, hogy ha megkapjuk, akkor a T és a V is megkapja, csakhogy azokra hamarosan lejár a 18 hónapos frissítési idő, így a Sony lehet inkább hagyja őket, és csak az SP-re nem adja ki a 4.4-et.
  Na de mi az oka ezeknek a csoportoknak? A válasz a SOC-ban keresendő:
  Z ultra (8274-AA), Z1 és Z1C (8974-AA) (Snapdragon 800-ak)
  Z, Zl, ZR és Tablet Z (APQ8064)
  SP (MSM8960T), V és T (MSM8960)

  Folytatás...

  Sordoran 3 éve 2

 • Sony Xperia SP - Mennyire SuPer?

  A Sony idei felső-közép kategóriás modellje mit nyújt az olcsó kínai telefonokkal szemben?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 37

 • Sony Ericsson X8 2.1

  Egy többször tesztelt mobil, 2.1-es Androiddal újra tesztelve.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 6 éve 74

 • Wayteq P40 MP5 lejátszó

  Lassan 3 év használat után, úgy gondoltam ideje lenni az MP3 lejátszom lecserélésének, főleg a kevéssé...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 8 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.