Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Peltier elem mint légkondícionáló akár, de mégsem...

    Szóval ez most kikívánkozik belőlem. A videómegosztó(kon) van egy csomó videó fent hogy hogyan kell házilagosan peltier elemből lékondicionálót csinálni. Megnéztem jó párat és feltűnt valami, ami miatt röhögésben törtem ki, persze csak halkan. Na szóval teszem fel az adekvát kérdést ezeken a videókon látott/bemutatott gányolással kapcsolatban:

    Ha a peltier elem egyik oldala az elektromos áram hatására melegszik, a másik pedig lehűl, (és most tekintsünk annak tudományosan kifejtésétől, hogy ilyenkor mi is történik, fókuszáljunk a végeredményre) és én mindezt pár hűtőbordával megspékelem, majd dobozba zárom látszólag elkülönítve egymástól a két légteret, akkor hogyan lehetséges az hogy mindegyik videó özön nézettséggel és sokoskok kedveléssel rendelkezik, miközben ugyan abba a légtérbe történik a két alacsony és magas hőmérsékletű levegő kifúvása. Nem beszélve a veszteségektől ami minden elektromos eszköznél adódik, tehát még túlsúlyba is kerül a hideg levegőhöz képest a termelődő meleg levegő energiatartalma, így ahelyett hogy hűtene inkább fűt.

    Na most hogy kiírtam nem mintha lenne ennek a megoldásnak bármi értelme szerintem otthoni megvalósításra, inkább az az érdekes, hogy a legtöbben örvendeznek annak hogy valójában egy bődületes nagy hülyeséget láthatnak.

    Snowy_owl 3 hete 10

  • Rögtönzött okostelefon teljesítményteszt

    A következő írásban Samsung és Lenovo készülékeket vetek össze egymással. Mindegyik valamilyen android verziót futtat és a frissebbtől az egészen régi készülékig minden felsorakozik. A teszt célja azt bemutatni, hogy a készülékek az évek alatt mennyit változtak egymáshoz képest hardveres képességekben. Ehhez a grafikonok hasznosak lesznek.

    Tesztelésre két programot használtam. Az antutu bechmark legfrissebb verzióját és a CPU Throttling teszt nevezetű teljesítménytesztre szakosodott appokat.

    Folytatás...

    Snowy_owl 10 hónapja 0

  • Hideg van kint

    Snowy_owl 1 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.