2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hallássérültként milyen lehetősége(i)m van(nak)?

    Sziasztok! Azért ide írok, mert úgy vettem észre, hogy ez egy eléggé sokoldalú fórum és más felületet nem igazán találtam a problémámnak a neten.
    2014 óta (24 éves koromtól) vagyok közepes fokú kétoldali idegi hallásvesztéssel diagnosztizálva. CNC tanfolyam alkalmassági vizsgálata során derült rá fény. Mondanom sem kell, hogy nem kaptam meg az alkalmasságot a tanfolyamra. A megyei audiológiai állomásra irányítottak tovább, ahol szintén megállapították a közepes fokú kétoldali idegi hallásvesztést és hallókészüléket javasoltak. 2015 óta használom a hallókészüléket, jelenleg is munkanélküli vagyok. Gyárakba esélytelen bekerülnöm, más lehetőség meg errefelé (borsod) nem igazán van. Többször együttműködtem a munkaügyi központtal, elvégeztem két tanfolyamot is (húskészítmény gyártó (ezt még a hallásvesztés diagnosztizálása előtt) és közfoglalkoztatás szervező), egyik szakmában sem tudok elhelyezkedni.
    2015-ben az önkormányzati szociális osztályon azt tanácsolták, hogy próbáljam meg beadni a kérelmemet fogyatékossági támogatásra. Megtettem, de elutasítottak, mondván, hogy nem minősülök súlyosan fogyatékosnak, önálló életvitelre képes vagyok, önkiszolgálási képességem nem hiányzik, felülvizsgálatom nem szükséges. Ez mind szép és jó, de ettől még hátránnyal indulok a munkaerő-piacon. Ezek után annyira nem érdekelt már ez az egész, hogy elkönyveltem magamban, hogy nincs is semmi baj a hallásommal. Az orvoshoz sem mentem azóta, nem láttam értelmét.

    Folytatás...

    ramitya 7 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.