2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csak egy mondat kell! - összefoglaló

    sziku69 legújabb interaktív játéka a történetírásosdi. Bővebb információkat itt találtok, itt bővíthetitek a történetet: [link].

    Eddigi történet #715-ig)

    Alapsztori

    Feri állásinterjúra akar menni Pestre. Holnap indulna. Már össze van készítve a holmija az utazáshoz. Egy kis faluban lakik az alföldön. Délután 5 óra van. Már nagyon várja az utazást! Felhők gyülekeznek az égen. Hatalmas vihar készülődik. Elkezd szakadni az eső. Villámlással, és tojásnyi jegekkel jön az égi áldás.
    Sajnos Feriéknél a tető néhány helyen beszakadt! Mi lesz holnap? Elutazik így vajon?

    Folytatás

    Feri csípőre vágott kézzel állt a verandán, nézte az udvaron olvadozó jéggolyókat, miközben fogai közt szitkokat morzsolt szét.

    - A francba, az nem lehet hogy holnap ne menjek el, mert ilyen lehetőségem mégegyszer nem lesz - mormolta maga elé. - Miért mindig mindent én... van egy bátyám, de minek... egész nap csak lustálkodik... - Feri bosszúsan csapott a levegőbe. Majd azzal a lendülettel megfordult, hogy elinduljon beszélni a fejével, de szembetalálta magát édesanyjával, aki épp akkor lépett ki az ajtón.
    - Holnap elmegyek, ha törik, ha szakad!

    Folytatás...

    Picike8 11 éve

  • Okostelefont?

    Elgondolkoztam. Minek az embereknek okostelefon?

    Az Asha 501 indította el a fogaskereket az agyamban. Hivatalosan okostelefon már. A topikban ment a változó szintű fikázás, ritka volt, hogy valaki a telefon oldalára állt*. Miért?

    Az ismerőseim nagy része Magyarországon csak azért használ okostelefont, mert menő. Jó érzés megálllni a Móriczon, és elővenni az iPhone-odat, vagy a Galaxy-dat. Vagány. De vajon mindenkinek szüksége van erre a tudásra. Kihasználják az emberek a mobiljukban rejlő lehetőségeket? Valószínűleg nem. Erre mutatok most példát.

    -o-

    Zoli
    Zoli 32 éves, egy kisvállalkozás igazgatója. Egy BlackBerry Torch-ot használ a céges dolgaihoz, BES előfizetéssel. Folyamatosan online, elérhető, igazából ezt használja laptop helyett. Az alkalmazottai is BlackBerry-t használnak, BBM-en keresztül intézik az ügyeiket. Szüksége van okostelefonra? Persze. És ha a privát telója egy iPhone 5? Be kell lássuk, szüksége van a Torch-ra. És az iPhone-ra? Valószínűleg nem. Az okostelefon funkciókat ellátja neki a céges mobil, a privátra meg tökéletes egy 6300-as Nokia.

    Folytatás...

    Picike8 11 éve 89

  • Olaszos melegszendvics

    Éhes voltam reggel, és Viszlát cikkét olvasgatva megkívántam a melegszendvicset.

    Hozzávalók (egy kiadós reggelihez egy főnek)
    - 8 szelet toastkenyér (lehetőleg teljes kiőrlésű, magocskás) vagy 4 szelet rendes kenyér (szintén teljes kiőrlésű)
    - Egy ökölnyi reszelt trappista (nem összenyomott)
    - Negyed ökölnyi reszelt parmezán (nem összenyomott)
    - Egy közepes paradicsom
    - Egy levél friss bazsalikom, ha nincs, akkor szárítottból kicsit több

    Lereszeltem a sajtot, és kenyérbe raktam. Bedobtam a kenyérsütőbe, addig vágtam hozzá paradicsomot, meg egy levél friss bazsalikomot.

    A javításért köszönet Hujikolp fórumtársnak! :R

    Picike8 11 éve 23

  • iPhone mini - rajzverseny (UPDATED!)

    Švejk koléga anno szervezett egy Note 3 versenyt, pályázatok tucatjai (:P) érkeztek be. Az ő ötletén felbuzdulva ezen a szép vasárnapon hivatalosan is megnyitom az

    iPhone Mini rajzversenyt!
    (tüptüp - kürtösök)

    A főnyeremény (Švejk által) kalapemelés, illetve taps.
    Pályaművem, kis ihlet Nektek. ;-)

    UPDATE: A WWDC-n nem jelentették be az olcsó iPhone-t, további pályázatokat várok. :)

    Jó szórakozást!

    Picike8 11 éve 24

  • Jóságos néni

    Ma van anyu névnapja. Mi általában délután ajándékozunk, ekkor köszöntjük fel egymást.
    Így gondoltam ma is, délután fél három körül értünk haza. Útközben anya a szomszéd utcában észrevett egy rózsabokrot, gyönyörű, sárga rózsákkal. Arra gondoltam, hogy amikor kimegyek bringázni, akkor veszek a lakóktól pár szálat.
    Így is tettem. Hazaértünk, lepihentünk egy picit. Elaludt anya. Felszaladtam a zsebpénzemért. Beraktam a zsebembe egy ezrest. Nagy pénz ez, főleg nekem, de nem sajnálom anyutól. Szóval elindultam, útközben szedtem a mezőn pipacsot is. Szép, piros pipacsokat.
    Elmentem ahhoz a házhoz. Kerestem a csengőt, sehol se találom. Nyitva van az ajtó, de a kapu csukva. Nem akarok udvariatlan lenni, várok a soromra. Sok időt várok. Megunom. Egy közepesen hangos "elnééézéést" kiáltok. Nincs válasz. Megismétlem később. Megint, megint. Négyszer szólok, de nem egymás után. Hallom, hogy főz a néni. Serceg a szalonna, veri fel a tojást... Ötödjére is szólok, nem adom fel. Kijön. Megkérdezi, hogy mit szeretnék.
    - Csókolom, elnézést a zavarásért, anyukámnak ma van a névnapja, és nagyon tetszett neki a néni rózsái, szeretnék venni egy párat.
    - Venni? Azt nem lehet... Várj csak, hozok ollót.
    Várok. Jön is.
    Vág nekem hat gyönyörű rózsát. Megköszönöm, nyújtom az ezrest.
    - Eszedbe se jusson. Isten éltesse anyukádat, jó szívvel adtam.

    Picike8 11 éve 14

  • Zaj

    [link]

    katt

    Mit vétettem? :W :W :O

    Picike8 11 éve 18

  • Nyavalya

    Mostanában sokszor vagyok beteg. Alapvetően nem vagyok az az egész évben otthon megfázva ülő típus, de az elmúlt egy hónapban két és fél hetet voltam itthon. :(
    És nem tudom, hogy miért. Első betegségemnél csak fájt a torkom, de az nagyon. Elvileg csak két napot lettem volna otthon (csütörtök-péntek), de hétfőn se éreztem magam százasnak, úgyhogy elbaktattam szépen a gyerekorvoshoz, és mondtam, hogy nem vagyok jól. Doktornéni megvizsgált, mondta, hogy jó is, hogy jöttem, mert simán összeszedhettem volna egy szép nagy tüdőgyulladást. Akkor azon a héten három napig gyógyulgattam (hétfő-szerda), csütörtökön semmi bajom nem volt, egy napra bementem. Következő héten se volt semmi bajom, de a biztonság kedvéért szedtem a C-vitamint (napi 500mg), nehogy visszaessek.
    Aztán, csak hogy ne unatkozzam, hétvégén anyukám lett beteg (ő kb. 2 évente egyszer kap el valami vírust, de ez most pont beesett), és valószínűleg amikor ápolgattam, akkor nekem is sikerült benyelnem. Hétfőn reggel (én komolyan nem tudom, hogy ezt hogy, de anyu tudta, hogy beteg vagyok, pedig nem szóltam neki egy árva mukkot sem) anya nem keltett fel. Így hát fél nyolcig aludtam, tehát másfél órával többet, mint amennyit amúgy szoktam. Majd amikor felkeltem, és megpillantottam az órát, villámgyorsan kipattantam az ágyból, és szaladtam le a földszintre, hogy felkeltsem anyát, hogy el fogunk késni.

    Folytatás...

    Picike8 11 éve 2

  • Gép

    Utálom a Windows-t. Egészen azóta utálom, amióta kipróbáltam a Linuxot (Ubuntut). Linux... gyors, nem túl nagy a gépigénye, például a nemtudomhányéves örökölt IBM R51-esemen lazán fut. Utána meg egy Macbook Pro-t "teszteltem". Tetszett az OSX, de nem annyira, mint az Ubuntu. Amit szerettem, hogy teljes összhangban volt a hardver a szoftverrel.

    -o-

    Karácsonyra kaptam egy iPadet. Imádom, most is ezen írok. Mindent meg tudok vele csinálni...Illetve, majdnem mindent. És amit nem, azt viszont szeretném megcsinálni. Szóval kell egy gép.
    Tehát Windows-os nem lesz. Linux. Ez az...de...mégse. Linuxra alig van alkalmazás. Akkor Mac. Jajj, ne már, nem akarok ~300 ezer forintot elkölteni erre. Viszont ott a Hackintosh.
    Gyorsan meg is kérdeztem jóbarátom (köszi Bence!), hogy mit csináljak. És ekkor mondott egy olyat, amin nagyon meglepődtem. "Építs magadnak gépet."
    És átküldte tonymac oldalát. Aztán meg azt, ami alapján ő is dolgozott [link] (Ivy Bridge Customac).

    -o-

    Leendő gépem

    Folytatás...

    Picike8 11 éve 16

  • Nokia N9 - Nitdroid

    Sziasztok!
    Segítségetekre lenne szükségem. Egyik ismerősöm megbízott azzal, hogy az N9-esére rakjam fel az Androidot. Segítségül átküldött nekem pár linket (megspóroltam tíz percet, király), többek között ezt is: [link]

    Minden király is volt, egészen a 4. lépésig, amikor a Harmattan flash-előt kellene letölteni [link]. Itt ugyanis (nekem legalábbis) nem nyitja meg az oldalt. Itt elakadtam, egyik legfontosabb lépés, atyaúristen, mit csináljak.
    Google a barátom - gondoltam, és beírtam egy csomó címszót, de mindegyik ugyan erre a linkre mutatott. Tekintettel arra, hogy nem szoktam mindent egyből megtalálni, segítségeteket szeretném kérni.
    Aki tud egy helyes linket, azt szépen kérem, hogy ossza meg velem is!

    Köszönöm
    P8

    Picike8 11 éve 3

  • Leégtem

    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három fiú. Ez a három fiú lement hétvégére a Balatonra. Úgy gondolták, hogy mivel a kaja-pia rész megvan, ezért lemennek a strandra. Az egyik fiú hozott magával 50+-os naptejet. Leértek a strandra, jó alaposan bekenték magukat, s abban a tudatban voltak, hogy ők bizony nem égnek le. Ez így volt, egy fiút kivéve...

    Én vagyok az a fiú. Hihetetlenül leégtem. Ma le kellett mennem a sarki boltba tejfölt venni, és annyira nehéz volt felvenni a pólómat, hogy azt hittem, belehalok. De nem érdekel! :D Annyira jó volt a hétvége, hogy ha még jobban leégek (nem tudok :DD) akkor is sikerrel könyvelem el!

    Picike8 12 éve 16

  • Rámolás

    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy anyuka és egy fiatal fiú. Budapesten laktak egy nagyon pici lakásban, ahol nem volt lift. Egy ágyat szerettek volna elvinni egy raktárba.
    Az anyuka gyorsan szét is szerelte az ágyat, és lement az kocsihoz, kezében egy pár ágyrésszel, hogy ha jön a fiú, akkor rakhassa is be az ágyat a szintén pici autóba.
    Az ágyat öt részre lehetett szétszedni. Ágyrács és a négy oldal. A fiú nézte a darabokat, aztán megragadta az ágyrácsot. Levitte.
    Aztán visszament a lakásba, és hozta a következőt. Ez volt a legnagyobb, a legnehezebb, és a legrosszabb fogású. Nagyon lassan tudott csak menni. Párszor kis híján legurult a csigalépcsőről. A körfolyosón kint állt pár ember, akik nyugodtan cigiztek, és nem akartak tudomást venni a cipekedő gyerekről. A kisfiú leért a földszintre, amikor hallotta, hogy nyílt a kapu. Kicsit gyorsabban próbált menni, mert a kapu kinyitása nem volt könnyű, pláne, ha volt egy nagy darab fa az ember kezében. Egy fiatal hölgy jött be, és amint megpillantotta a legényt, tempósabb sétába kezdett, hogy ne kelljen segíteni. A fiú azért köszönt, hátha meghatja a lány szívét, és nyitva tartja még egy picit a nagy ajtót. De nem. Valahogy viszont sikerült kimennie, és lemenni az utcán az autóhoz....

    Folytatás...

    Picike8 12 éve 7

  • Valami újdonság...

    [link] Csak nekem tûnik úgy, hogy valami újdonság lesz?

    Picike8 12 éve 3

  • Huuhúúúúúúú

    Kvázi-tag lettem! Még 98 szakmai, 196 közösségi vagy 980 piaci hozzászólás kell, hogy tag legyek... :DD

    Picike8 12 éve 23

  • Snake

    Sziasztok!
    Találtam valami különöset, gondoltam megosztom veletek...
    Lehet a Youtube-on snake-ezni! :)

    A játék receptje

    Hozzávalók:
    1db számítógép
    1db klaviatúra
    1db egér (számítógépes)
    Internet (amire fel tudsz csatlakozni)

    Elkészítése:
    1. Írd be: www.youtube.com!
    2. Keress rá egy videóra! (Tipp: Ajánlom a VEVO-s klippeket, mert ezek feketével kezdődnek)
    3. Kattints rá!
    4. Vidd ki a videót nagy képernyőre!
    5. Állítsd meg!
    6. Tekerd vissza 0:00-ra! (De ne hagyd elindulni!)
    7. Nyomd meg a "fel" és a "bal" gombokat egyszerre!
    8. Enjoy!

    Ha meghalsz, akkor ismételd meg a 7.-et!

    Picike8 12 éve 6

  • Dilemma

    MP3 lejátszót keresek. Olcsót.
    Eddigi esélyesek:

    Creative Zen Stone

    D-JIX M290

    Sandisk Sansa Clip

    Philips GoGear SA2840

    Esetleg ha tudtok valamit (melyik jó, melyik nem, esetleg vmi más...) , akkor írjatok kérlek háeszt!

    Picike8 13 éve 14

  • KK,

    Picike8 13 éve 2

  • iPhone5 weboldal EXTREME FAIL!!!

    Ma találtam az egyik blogon* ezt az iszonyatosan elba... elbaltázott "oldalt" az iPhone5-rôl

    A videó

    A buktatók:
    Legeslegförszt képkocka, URL csíkon nem a van, ami az Apple oldalán szokott lenni. :)
    A gyártóra nem jellemzô a béna szlogen: "Neues Design"="Új Dizájn"
    Nem tud 360-os nézetet.
    Nincs vaku a telefonon. :F
    Unibody iPhone?????

    Szerintetek?

    *=[modi körkérdés: ki szabad írni a blog nevét?]

    Picike8 13 éve 11

  • Mixelt bejegyzés

    Picike8 második leghosszabb cikkjét fogja próbálja megírni. Nem kell messzire menni, tud írni.

    Mivel rég nem írtam (normális hosszúságú cikket) ezért gondoltam, az összes számomra fontos hírt, dolgot megírom.

    Először is egy szomorú hír.

    Sajnos meghalt Amy Winehouse (biztos mindenki hallotta és már a csapból is Amy folyik, de én, fanatikushoz híven megírom)

    Nyugodj békében, Amy!

    Telefon
    Ha már mixelt bejegyzés, akkor MIX. Nekem nagyon tetszik Szerintem szép telefon, bár egy picit kerek.... :N

    Észrevétel: A James Bond-Halj meg máskor még mindig nagyon jó. :)
    Sokkal viccesebb sapkát kötni, mint venni..
    Ha valaki azt mondja: "lehet, hogy jövök", azt jelenti: nem jövök*

    Ajánló

    "extrém baba és kölyökdivat"
    Android? Azmiaz???

    Folytatás...

    Picike8 13 éve 4

  • Selah Sue

    Picike8 13 éve 2

  • Keynote

    Picike8 13 éve 0

  • Puf

    Sziasztok!
    Nagyon szeretném elolvasni (most, azonnal ;] ;] ) a Pál utcai fiúkat, de nincs meg. A MEK-on NINCS FENN!!! :((( :( :O :W :(
    Ha valaki tud egy oldalt, ahol fenn van, kérem jelezze! (kérlek hsz-ban, ne priviben, mert akkor azt hiszem, valamelyik modi írt...)

    Elôre is köszönöm.

    P8

    Picike8 13 éve 10

  • Napi Kép (NK)

    Dzsinn

    Zsófi, a család esze

    Szemüveg

    Az álca

    Forrás: toplike.eu

    Picike8 13 éve 4

  • Kékmadár (JÓL OLVASTAD, NEM KÉKHALÁL)

    Christina Perri-Bluebird.
    Igazi "gyógyulós zene".

    Vélemény?

    Picike8 13 éve 0

  • Díj

    Bár még nem olvastam el az összes Logout-os bejegyzô összes bejegyzését, de szerintem a "Legjobb blog" címet ôk vihetik el:
    Vakegérke oldala
    danih oldala

    Gratulálok! :C

    Picike8 13 éve 7

  • Youtube-os videók

    Malacka
    Ki akarja velem megnézni ezt?
    A legjobb ajánló
    Heineken reklám zene

    Melyik tetszik? :F :)

    Picike8 13 éve 8

  • Yipppppppppiiiii!

    LELKES ÚJONC VAGYOK!!! :K :))

    Picike8 13 éve 7

  • Kellemes Húsvétot...

    És kellemes csokikeresést mindenkinek! :)

    Picike8 13 éve 4

  • Ha nem titok....

    Akkor kérlek áruljatok el nekem egy pár dolgot.

    Hogy csináljátok...
    1. ...Azt, hogy szöveg/smiley a link (értsd: "Van egy ötletem" <-ez a link)
    2. ...És azt, hogya egyéni bejelentkező képetek (nálam kacsacsőrű emlős, Vakegérkénél hosszú hajú férfi) van, ami nincs a listán.

    Köszönöm
    P8

    Picike8 13 éve 15

  • Megvan!

    Eszembe jutott valami! A síelésrôl nem írtam!

    1. Nap: Nagyon szép idô van, a legkezdôbb pályán csúszom.

    1. Kör:Esések száma 70
    2. Kör: 18 esés, kétszer kicsúszás
    3. Kör: 4 esés , 1 slide

    2. Nap: Szép idô, másik hegy (meredekebb)
    Eséseket nem számolok: Sok!

    3. Nap: Ködös az idô, esô is esik
    Sok esés
    Átmegyünk a másik hegyre
    Rossz idô

    4. Nap: Köd
    Kevés esés

    5. Nap: Köd
    Pár esés
    6. Nap : Köd
    Átmennek a térdemen síléccel
    7. Nap: Nem boardozom.

    Összesítve: Nagyon jó volt, élveztem. A kaja elmegy, a szállás zsír. Mégegyszer, mégegyszer! :P

    Picike8 13 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.