2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • OnClickAds - legyen vége(d)!

    A legidegesítőbb jelenség, amivel telefonon valaha szembesültem.

    Talán előfordult már Veletek is olyan kellemetlen élmény, hogy békés böngészésetekbe belepofátlankodott egy bántó weboldal. Kérdés nélküli átirányítás egy hirdetés weboldalára - ön nyert, ön vírusos, ön az egyetlen kiválasztott. Aztán valahogy sikerül bezárni, újra megnyitni a kívánt weboldalt, de megint jön a hirdetés. Ebbe bármilyen böngészőből, bármilyen alkalmazáson (pl. FB) keresztül megnyitott weboldallal bele lehet futni. Néhány próbálkozás után végül megengedi, hogy megnyíljon normálisan is a weboldal.

    Egy darabig valamelyik ingyenes, hirdetésekkel tűzdelt alkalmazásomat gyanúsítottam, de miután egy rendszerfrissítés - újratelepítés után is fennállt a probléma, így elkezdtem komolyabban keresgélni a neten.

    A lelt források azt bizonygatták, hogy a DNS szerverrel lesz a gond, így először a telefonomra telepítettem egy appot, ami a Google DNS szerverét állítja be. A megoldás úgy 90%-osan működött is, de folyamatosan futnia kellett az alkalmazásnak, és néhány hirdetés megmaradt. Így a routerbe is benéztem, és meglepődve tapasztaltam, hogy DNS szervernek valamilyen ismeretlen IP cím van beállítva. Természetesen átírtam a 8.8.8.8-ra. A helyzet javult, de még mindig befutnak hirdetések.

    Folytatás...

    pető bá' 7 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.