2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tessék létrehozni a Napoleon Boulevard albumokat!

    [link]

    Amire ez a sablon hivatkozik, azt mind kötelező létrehozni! Minél többen hozzák létre, annál jobb, legalább nem fognak rájönni, hogy mit kell blokkolni.

    PBalázs 1 éve

  • Nem akarok kisökör lenni

    Amit szabad jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Nem akarok kisökör lenni, s szeretném engedélyezni a hozzászólásokat!

    PBalázs 1 éve

  • A Google miatt foglalkozok a Wikipédiával

    Balázs6-ot 2021 augusztusában kitiltották. Azóta is díszítés céljára használják a nevezetes emberekre (pl. Kollányi Zsuzsi, Köllő Babett, Monoki Lehel, stb.) vonatkozó hivatkozásokat, pedig egyetlen lap sem karácsonyfa. Ahányszor szerkesztem a Wikipédiát mindig Balázs6 blokkját sértem. A Google az egyetlen oka annak, hogy a Wikipédiával foglalkozok.

    PBalázs 2 éve

  • Rajtam kívül mindenki engedélyezheti a hozzászólásokat

    Már többször is kaptam figyelmeztetést, hogy csak akkor írhatok bejegyzést, ha tiltom a hozzászólásokat. Mások bezzeg engedélyezhetik.

    PBalázs 2 éve

  • Elhalasztott dolgok

    A koronavírus miatt 2020-ban elhalasztották a labdarúgó Európa bajnokságot és a nyári olimpiát. Tavaly rendezték meg. Az olimpiát a szigorítás miatt mindenki a TV-ből nézhette, senki sem szurkolhatott.

    Tavaly tavasszal lett volna a A nagy duett hetedik évada. A TV2 elhalasztotta. Most a Sztárban sztár nyolcadik évada megy, de azonban A nagy duett hetedik évadáról még terv sincs.

    PBalázs 2 éve 7

  • Ami még nem megy

    Itt van a wikim:
    [link]

    Azt nem tudom beállítani, hogy az oldalaimon kriksz-krakszok (pl. kapcsos zárójelek) helyett ugyanolyan sablonok jelenjenek meg, mint a Wikipédiában. A saját oldalaimon ugyan van táblázat, de azt nem tudom megcsinálni, hogy a táblázat vonalas legyen.

    PBalázs 2 éve 7

  • Nem úgy érzem, mint ha rám szükség lenne

    Vannak olyan témák, melyekhez ugyan megvan a megfelelő tudásom, de nem nevezetesek. Itt ugyan felajánlották, hogy hol tudok saját wikit létrehozni, de az a honlap nem működik. Pedig a saját wikin megmutathattam volna, hogy miket tudok.
    Nem akarom én megnyitni a Wikipédiát. Inkább ki akarok másolni onnan minden olyan témát, ami engem érdekel. A saját wikimre még képeket is tölthettem volna fel.

    PBalázs 2 éve 42

  • Szeretnék saját honlapot csinálni

    Már egyszer ugyan felajánlották azt a helyet, ahol lehet saját honlapot készíteni, de véletlenül töröltem azt a bejegyzésemet.
    Nem akarom megnyitni a Wikipédiát, csak vannak dolgok, ahol a Google csak a Wikipédiára ad találatot (pl. valaki beírja, hogy Ördög, Csillag születik, X faktor, A kocka, Vigyázat, Totem).
    Ha tudnék saját honlapot készíteni, akkor a Wikipédiá-ról lemásolnám magamnak azokat az oldalakat, melyek érdekelnek, ki is egészíteném. A saját honlapomon létrehoznám azokat a lapokat, melyekhez megvan ugyan a megfelelő tudásom, de nem nevezetesek, valamint képeket is tölthetnék fel a honlapomra.

    PBalázs 2 éve 52

  • Ami miatt csodálkozok

    Egy csomó honlap megszűnt már. Egyes megszűnt honlapok (pl. Bollók Csaba honlapja, Grooveshark, stb) archive.org-vel sem nézhetők meg. Ha egy fórum megszűnik, akkor az archive.org csak a kezdőlapot tárolja. Ha egy honlapot archive.org-vel nyitok meg, akkor nem lehet bejelentkezni.
    Ha regisztrálom magam a Wikipédián, akkor az új felhasználónevem Balázs6 zoknibábja lesz. Akkor csodálkozok, amikor egy lapot senki sem hajlandó létrehozni, én meg csak egy jogsértő szöveget tudok bemásolni a Wikipédiába. Ilyenkor az tudna nekem segíteni, aki a szöveget átfogalmazza, meg még ha létre is hozza helyettem a lapot. Ha egy előadónak különböző albumai jelennek meg, akkor én nem tudom, hogy a sok album közül melyik a nevezetes. Előfordulhat az, hogy egy helyhez csak a Wikipédia adminisztrátorai férnek hozzá, mert a Google nem ad találatot.

    Folytatás...

    PBalázs 3 éve 48

  • Egymilliószor is elolvashatom a Wikipédia szabályait

    Elolvastam az Engedélykérést, s írtam az alábbi E-mail címre:
    szerkesztoseg@starity.hu

    Hiába olvasom el az Engedélykérést, ha a jogsértő szöveg írója nem válaszol.

    Sok olyan E-mail cím van, melyre hiába írogatok, akkor sem kapok választ. Az E-mail cím tulajdonosa vagy takarít, mosogat, vagy a kertben kapál, metszi a fákat, amikor meg éppen szabadideje van, akkor megnéz egy filmet. Olyan sok film van, hogy évek kellenek ahhoz, hogy az ember mindegyiket végig nézze. Mire az ember minden filmet megnéz, addigra készül egy új film. Az azonban biztos, hogy az E-mail cím tulajdonosának egy perce sincs arra, hogy megnézze a levelemet.

    PBalázs 3 éve 18

  • Ami sehova sincs leírva

    Amióta a Kiss Ramóna a TV2-n van, azóta még nem volt olyan műsor, melyet még annak idején a Liptai Claudia vezetett. Se 50 milliós játszma nem volt, se Appra magyar. A nagy duett hetedik évadát is csak tervezték. Bár 2020 őszén a Sztárban sztárban ugyan a Köllő Babett helyettesítette a Liptai Claudiát, de a Sztárban sztárban a Liptai Claudia nem műsorvezető volt, hanem zsűri. Az semelyik honlapon sincs leírva, hogy a Kiss Ramóna tudná-e pótolni Liptai Claudiát.
    Nekem az nem tetszik, hogy idén férfi fogja vezetni az X Faktort (az Istenes Bence és a Miller Dávid férfiak). Csak abban az esetben fogom nézni az X Faktort, ha vagy egy lány fogja megnyerni, vagy egy olyan együttes, melyben legalább egy nő van. Ha megint fiúk fognak versenyben maradni (mint az első évadban, vagy mint tavalyelőtt), akkor nem fogom nézni, csak hallgatom, amit a fiúk énekelnek.
    Egyrészt nézhetek akár a tükörbe is, másrészt nadrágot lányokon is lehet látni.

    PBalázs 3 éve

  • A Google nem ad találatot erre a versre

    Hallgassák meg ezt a verset:
    [link]

    Azért töltöttem fel, mert a Google erre semmiféle találatot nem ad. Nem igazán értem jól a szöveget.

    PBalázs 3 éve 2

  • Azért vagyok blokkolva, mert csak egy IP címet használhatok

    Most május 8-ig leszek blokkolva a Wikipédián. Ha tehetném, én minden lap létrehozásához más-más IP címet használnék, hogy a Wikipédia ne tudja, hogy melyik IP címet kell blokkolni. Azért csak egy IP címet használhatok, mert az anyukámmal élek. Ha saját lakásom lenne, akkor könnyű lenne a helyzet.

    PBalázs 3 éve 47

  • Kötelező létrehozni a wikipédián a Titanium lapot!

    [link]
    Ezt legyenek szívesek ide bemásolni:
    [link]

    PBalázs 3 éve 23

  • Nem akarok nagy ikonokat az Óra alkalmazásban

    A gépemen Windows 10 van. Ilyen az Óra alkalmazás:

    PBalázs 3 éve 11

  • Nem érdekem, hogy legyen X Faktor

    Én Tatabányán, a Szent József napközibe járok. Most szigorítások vannak. A Szent József napköziben csak 5-en lehetnek. Nem tudom, hogy meddig kell még otthon maradnom. Az X Faktor tizedik évada tavaly lett volna. A tizedik évadot a végtelenségig is lehetne halogatni. A Megasztárból elég volt a hat évad. A The Voice és a Rising Star egy évad után megszűnt. Ha megszűnne az X Faktor, akkor azzal is úgy lennék, mint a Megasztárral, a The Voice-szal és a Rising Starral.
    Kétszer is volt arra példa, hogy csak fiúk maradtak versenyben: az első évadban kiesett Janicsák Veca. Tavalyelőtt (2019-ben) pedig az X Faktor közepén kiesett a Bagdi Enikő. Janicsák Veca és Bagdi Enikő kiesése után csak fiúk maradtak versenyben. Amikor már csak fiúk voltak versenyben, akkor én csak a műsorvezetőt néztem. Most viszont úgy van, hogy a Kiss Ramóna meg az Ördög Nóra a TV2-n vannak, s akik a TV2-n vannak, azok nem vezethetik az X Faktort.

    PBalázs 3 éve 12

  • A Chrom-mal nem lehet képet feltölteni a Vaterára

    Ami egyáltalán nem kell, azt szeretném díjmentesen feltenni a Vaterára.

    A Kép hozzáadása esetén az egér ugyan kézzé változik, de nem jelenik meg semmi.

    PBalázs 3 éve 8

  • GRAND THEFT AUTO

    Sikerült ugyan a játékot feltelepítenem a számítógépemre, de a program mindig leáll.
    Az Oracle VM VirtualBox-ra feltelepítettem az XP-t. A virtuális számítógépre is feltelepítettem a játékot, de hiába van benne a meghajtóban a CD, akkor is megjelenik ez a hibaüzenet:

    A játék nem folytatható a Play-el.

    PBalázs 3 éve 20

  • Egy lejátszási lista miatt nem vennék nagyképernyős telefont

    Az én okostelefonom még éppen belefér ebbe a tokba:

    A téli kabátomnak is van egy belső zsebe, melybe belefér a telefonom. Nagyobb telefon már nem férne bele.

    A SAMSUNG okostelefonomon kétféleképpen lehet egy lejátszási listát elérni:
    1. A böngészőből nyitom meg a YouTube-ot. Ilyenkor 20 perc után kiírja, hogy "A videó lejátszása szünetel. Tovább néznéd?" Ha valamivel el vagyok foglalva, s közben hallgatom a lejátszási listát, akkor kell egy ember, aki egy újjal megérinti az IGEN-t.
    2. Feltelepítettem a telefonra a NewPipe Legacy-t, de az egy lejátszási listából 3 vagy 4 dalt lejátszik, utána a lejátszandó dalnál a háromszög helyett egy homokóra látható a végtelenségig. Ilyenkor a telefont újra kell indítani, hogy tudjak rajta YouTube-ozni.

    PBalázs 3 éve 40

  • A lejátszási listából legalább 10 dalt szeretnék a bluetooth hangszórón hallgatn

    Nekem SAMSUNG telefonom van. A NewPipe a YouTube lejátszási listából csak öt dalt játszik le, a Youtube Vanced viszont nem telepíthető a telefonomra. A számítógépnek nincs bluetooth kapcsolata, ráadásul a távolság sem mindegy.

    PBalázs 3 éve 24

  • Ami akkor volt igaz, amikor írták

    Műsorvezetők, akik elhagyták a csatornájukat

    Amikor írták a honlapon levő szöveget, akkor pillanatnyilag igaz volt, egészen addig, amíg a Liptai Claudia volt a röfi. Amikor már Puskás Péter volt a röfi, akkor már nem volt igaz ez a szöveg:
    ,,Mostanában sokan azt találgatják, hogy az egyik jelmez az Álarcos énekesben bizony Claut rejti, és felmerült, hogy talán valahol műsorvezetőként is viszontlátjuk hamarosan."

    Én valamit szeretnék az átigazolásokhoz hozzáfűzni:
    Amíg nincs X-Faktor, addig mindegy, hogy a Kiss Ramóna meg az Ördög Nóra melyik csatornán vannak. Akik a TV2-n vannak, azok nem vezethetik az X-Faktort. Nekem az nem mindegy, hogy az X-Faktor tizedik évadik egy férfi (pl. az Istenes Bence) fogja-e vezetni, vagy egy nő. Ha az X-Faktor tizedik évadát is nő fogja vezetni, akkor már mindegy lesz nekem, hogy melyik nő lesz a műsorvezető.

    PBalázs 3 éve 3

  • A gamebase 64-ről támogatás miatt nem lehet letölteni

    Én Chrome-ot használok. A Chrome legújabb verziója csak a HTTP kezdetű honlapokat támogatja.

    Ha a honlapon rákattintok a 8BitFiles-ra, az úgy működik, mint a falra hányt borsó. Itt nincs olyan, hogy Link mentése másként. Nem tudom, hogy a GB64 mikori honlap, viszont amikor létrehozták a honlapot, akkor még a böngészők támogatták az FTP-t.
    Tóth Krisztián-nak is van egy C64-es oldala, de ott sok játéknak csak leírása van.

    PBalázs 3 éve 16

  • Amit csak mikrofonnal lehet felvenni

    Itt egy YouTube video:
    Muri Enikő dal

    Ezt próbáltam már több honlap segítségével online letölteni, de mindegyik hibajelzést ír ki.
    [link]
    [link]

    PBalázs 4 éve 21

  • Mit állítsak be?

    Új számítógépet kaptam. Amikor Windows 3.1-re írt játékot akarok betölteni, akkor ez szokott megjelenni:

    Nem lehet beállítani a kompatibilitást, a hibaüzenet továbbra is megjelenik.

    PBalázs 4 éve 29

  • Amit prémiummal nem lehet kikapcsolni

    A Tatabányai TV képújságjában két és fél percenként ez a reklám szokott menni:

    Ezt semmilyen prémiummal sem lehet kikapcsolni. Szoktam nézni az Álarcos énekes-t és a Sztárban sztár-t és a Bezár a bazár-t. A televízióban akkor is maradnának a reklámok, ha előfizetnék a Deezer és a Spotify prémiumra. Nincs TV2 Prémium, s nincsen RTL Klub prémium sem.
    Nem tudom, hogy a Deezer és a Spotify tulajdonosa szokott-e egyáltalán tévét nézni. Kíváncsi lennék, hogy ha a tulajdonos híradót vagy egy sorozatot nézne, s idegesítenék őt a reklámok, akkor a két cég tulajdonosa miféle prémiumra fizetne elő.

    PBalázs 4 éve 3

  • A YouTube kérdése

    Ha a YouTube-on lejátszok egy lejátszási listát, akkor néhány videó lejátszása után ez jelenik meg:

    Ilyenkor az IGEN-re kell kattintani. Ez akkor baj, amikor valaki takarítás vagy mosogatás közben a YouTube-ról hallgat zenét (bár a szobában van a számítógép, de a konyhájába rak egy bluetooth hangszórót, s mosogatás közben arról hallgat zenét). A YouTube kérdése olyankor is baj, amikor valaki otthon bulizik, s a YouTube-on berak egy lejátszási listát.

    PBalázs 4 éve 29

  • Mi a Deezer reklám?

    A Deezer reklámja itt meghallgató:
    [link]

    Nem tudom Deezer reklámját lefordítani, mert az angolok másképp írják, s másképp ejtik a szavakat. A szótárból csak írás szerint lehet kikeresni.

    PBalázs 4 éve 11

  • Ideje lenne, hogy a ZENEMOZAIK szerkessze a honlapját

    A ZENEMOZAIK 2006-ban szerkesztette utoljára a honlapot. A Gyakori kérdésekben leírtam, hogy kinek van szerkesztési joga a ZENEMOZAIK-hoz, de nem kaptam a kérdésemre normális választ.

    PBalázs 4 éve 10

  • A Red Star csak olyan számítógépen hallgató, amelyikre szabad felvenni

    Az Omega együttes Red Star című albuma már egyszer fent volt a Deezer-ön is meg a Spotify-on is, de már Prémium előfizetők számára is elérhetetlen. A SoundCloud is mindig eltávolítja, akárcsak Presser Gábor Csak dalok című albumát.

    PBalázs 4 éve 15

  • Titkos műsorváltozás az M1-en

    Ma nem volt Déli harangszó. Egyenlőre a közös imádkozás megy. Minden TV műsoros honlapot megnéztem már. Direkt azt akarja az M1, hogy a KÖZÖS IMÁDKOZÁS A PÁPA VEZETÉSÉVEL műsorról csak az vegyen tudomást, aki bekapcsolja a televíziót?

    PBalázs 4 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.