Bevezetés
Röviden és tömören az a célja ennek az írásnak, hogy támpontot adhasson azoknak, akik szívesen kipróbálnák otthoni körülmények között a sörfőzést, de az interneten elsőre fellelhető információk alapján úgy döntöttek, hogy nem nekik való ez a műfaj. Erre a legfőbb ok az lehet, ami sokáig engem is visszatartott: a helyhiány. Én egy kicsi panel lakásban élek, és első körben jómagam is úgy gondoltam, hogy menedzselhetetlen lenne sört főzni egy ilyen helyen. A neten fellelhető „kezdő” receptek és leírások is általában alsó hangon 20 liternyi sör készítésére akarnak rávenni, és egyrészt ez nem fogyna el túl gyorsan, másrészt pedig kinek van energiája egy 3 négyzetméteres konyhában, kerámialapos tűzhelyen 20 liter sörlét forralgatni. A másik vezető ok az eszközök beszerzése – sok helyen drága kezdő kitekkel szórakoztatják az érdeklődőt, amik szintén a 20-30 liternyi sör főzésére vannak főleg optimalizálva.
Aztán rátaláltam erre a két részes irományra. Az első sörömet is az itt található recept alapján és jobbára az itt található eszközökkel készítettem el, és bár nem lett annyira jó így elsőre, mintha a boltból emeltem volna le egy drága kézműves sört, de akik kóstolták, dicsérték, ráadásul szerintem is egészen iható lett. Akik úgy gondolják, hogy szintén innen indulnának el, azok kattintsanak nyugodtan a linkre, és további sok sikert kívánok nekik!