Hi​r​de​t​és​

2017. november 23., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ingyen wifi az EU-ban - Jön a WiFi4EU

  Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta Európa közterületein ingyenesen használható vezeték nélküli internethálózat (wifi) kiépítéséhez szükséges pénzügyi forrás első csomagját – közölte az EP sajtószolgálata kedden.

  Az Európai Bizottság arra törekszik, hogy a közösségi élet legfőbb színterein, így például a parkokban, a köztereken, a középületekben, a könyvtárakban, az egészségügyi központokban és a múzeumokban Európa-szerte ingyenes, nagy sebességű vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és az Európába látogatók rendelkezésére. Ezt hivatott előmozdítani a WiFi4EU kezdeményezés.

  A közhivatalok és a közfeladatokat ellátó egyéb intézmények mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tehetik majd digitális szolgáltatásaikat az e-kormányzat, az e-egészségügy vagy éppen az e-turizmus területén.

  Azoknak a közigazgatási szerveknek (helyi önkormányzatoknak vagy önkormányzati társulásoknak) érdemes pályázniuk,
  amelyek:
  • vezeték nélküli internetkapcsolatot szeretnének kínálni az ilyen szolgáltatással sem állami, sem magáncég által le nem fedett közterületeken,
  • forrásokat igényelnek eszközök és berendezések beszerzéséhez és üzembe állításához, és készek több évig ingyenes internethozzáférést biztosítani a helyi közösségeknek.

  Folytatás...

  odrif 2 hónapja 13

Hi​r​deté​s​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.