2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Crypto böngészők bemutatója

    Kriptovaluta bányászat Brave vagy CryptoTab böngészővel: melyik a jobb és a biztonségosabb?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 2 éve 9

  • President Dante - elindultunk

    Jó ideje foglalkozok állatmentéssel, állatvédelemmel önkéntesként, sokat látok-hallok.
    Vannak nagyon vidám percei, de elég komoly gyomor is kell hozzá alkalmanként.

    A saját idő és pénztárca is elég komoly keresztmetszet tud lenni, olyan dolog ami nagyon komoly elkötelezettséget és önfegyelmet kíván hosszú távon.

    Voltak egyesületek, amikben csalódtam az évek során, illetve megláttam a lehetőséget saját kezdeményezés kialakításában, sok állatmentő egyesület ugyanis csak kutyákkal foglalkozik, macskákkal egyáltalán nem vagy csak kis mértékben. Ez van, hogy az egyesület filozófiája miatt, vagy csak kapacitás-gondok miatt.

    Közösségi oldalakon sokszor elgondolkodom azokon az embereken, akik állatmentő oldalakat követnek. Brutális mennyiségű, nagyon is sokkoló anyag kerül megosztásra napi szinten, szerte a világon. Bántalmazott állatok, időnként a média is felkap egy-egy esetet, petíciók állatkínzók karóba húzásáért. És akkor utána jönnek a tipikus adoptálási reklámok, illetve pénzgyűjtő kampányok.
    Akiket ezeket naponta követik, megosztják, ők hogy bírják? Milyen hatással lehet ez rájuk hosszú távon mentálisan?

    Úgy gondoltam ideje ellensúlyozni és saját oldalt indítani. Nem mintha nem lenne már eleve kismillió cicás oldal a neten, de nem is haszonszerzés volt a cél.

    Folytatás...

    Nimrod 4 éve 5

  • A sötét múlt

    Egy esős nap hozta az ötletet, hogy benézzek Brugge egyik híres múzeumába, az "Oude Steen", magyarosan kínzó múzeumba.
    Sosem voltam nagy múzeum rajongó, de a belépő ára is elhanyagolható volt, a bejárat pedig kifejezetten hangulatkeltő és ötletes volt.

    Jó döntés volt, nagyon hangulatos és igényesen kialakított, tényleg érthető leírásokkal.
    Korábban kicsit hasonló tematikájú múzeum amihez volt szerencsém az a Budesten található boszorkánymúzeum.
    Aztán idővel jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezek a helyek kategorikusan össze lennének gyűjtve egy dedikált oldalon. Azt azért hozzá kell tennem, hogy sok önkéntes, állatvédelmi csoportot is követek és néha én is azt mondom, hogy elég, inkább fel sem nézek most a közösségi oldalakra, mert egyszerűen túl sok volt látni mindazt a kegyetlenkedést, amire az emberiség még mindig képes.

    Folytatás...

    Nimrod 4 éve 2

  • HP Compaq netbook újratöltve

    Első, és vélhetően utolsó netbookom egy HP Compaq Mini CQ10-120SH volt, amit valamikor 2010 körül vásároltam, újonnan. Egyedüli gép volt a boltban, akkoriban még az MSI Wind-ről olvastam elég sok leírást, illetve videót magáról a teljesítményéről, de nem találtam meggyőzőnek.

    Leszögezem, hogy nem játékra kellett, hanem főleg doksik átfutására és tanulásra, tehát egy olvasógépnek szántam. Akkoriban még nem törtek be a piacra a táblagépek, az olvasógépeket pedig ár-értéket nézve inkább hanyagoltam. Bár később beszereztem életem első táblagépét is, ami siralmas emlékeket hagyott bennem.

    Térjünk vissza jelen írás gépére. Angol nyelven itt lehet átfutni a hardware részét, ami még nem feltétlen rossz.

    Folytatás...

    Nimrod 4 éve 15

  • Magyar és román okmány értéke külföldön

    Baráti, ismerősi körben mindig téma szokott lenni, hogy ügyintézéskor, külföldre való utazáskor melyik okmányt érdemes használni: útlevél vagy személyi. EU-n belül persze.
    Mivel párom román állampolgár, ezért van összehasonlítási alapom is, mert nála annyiból más, hogy román személyivel hogyan is kezelik.

    Eddigi tapasztalat az volt, hogy mindketten személyivel utaztunk külföldre, ő románnal, én magyarral. Pár évvel ezelőtt párom emiatt mindig jobban is ellenőrizték, nálam inkább csak legyintettek, hogy mehetek a dolgomra.

    Ez úgy látszik mostanra változott, ugyanis utazáskor semmi ilyet nem tapasztaltunk már. Ellenben külföldi ügyintézéskor - országtól függetlenül - a magyar személyim bizony visszadobták és csak útlevéllel voltak hajlandóak foglalkozni velem. Ugyanazoknál az ügyeknél, ugyanott, a román személyit már szó nélkül elfogadták.

    Ezek után inkább kérem én is a román állampolgárságot és persze meghal mindenki a röhögéstől, rajtam kívül. Mert a trend ugyebár régen pont fordítva volt.

    Nimrod 8 éve 34

  • Bevándorló vagyok?

    Slágertéma mostanság a migráns-kérdés (az új helyesírási szabályok értelmében ezt most jól írtam-é?), amivel próbáltam nem foglalkozni, mert véleményem szerint csak nagyon erős, uszító jellegű kampány zajlik, ami persze úgy látszik sikeres is politikai szempontból.

    Még 2016 elején, amikor annyira nem dübörgött a bevándorlás-ellenes kampány, visszatértünk külföldről és a reptérről a városba menet döbbenten néztük - már akkor - a plakátkampányt. És már akkor röhögtünk - kínunkban - hogy Brüsszel és a bevándorlók biztos megértik a magyarul írt, nekik szóló szöveget…

    Lehet hiba volt híreket olvasni - bár tudok szelektíven, több forrásból - mert hát szeretek azért valamennyire képben lenni az aktuális, nem valóságsókra vonatkozó témákban is tájékozott lenni, de azért az alábbi végleg kivágta nálam is a biztosítékot:

    http://index.hu/belfold/2016/09/13/uj_szinten_a_kampany_kover_laszlo_nekirontott_egy_migrans_focisztarnak/

    ‘...Ebben játszik ugyebár Mesut Özil, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak. Vagyis migráns….’

    Itt álljunk meg egy szóra.

    Folytatás...

    Nimrod 8 éve 85

  • Spammer vadászat - Magyarország

    Talán hiánypótló írás és lehet van, akit érdekel is. Konkrétan hogy hogyan is néz ki egy kéretlen reklámlevél miatt tett feljelentés ma Magyarországon.

    Adott egy szép szóra véletlenül sem hallgató, ismerősnek nem nevezhető egyén, aki mindent jobban tud, mindig tudja a tutit. Mind a saját, mind a munkahelyi címre mindenféle emailt küldözgetett az élet nagy igazságai és hasonló témákban.
    Szép szóból persze nem értett, csinálta tovább. Az elég volt életérzést az váltotta ki, amikor munkahelye saját rendezvényeit is elkezdte reklámozni. Igazgatónő volt a lelkem, nem zavarta, hogy a saját szervezésű rendezvényét minden reklámra vonatkozó - írott és íratlan - szabályt felrúg. A spam filterekről meg az a véleményem, hogy önmagában a spammert nem fogja megállítani, csak rádobunk vele egy takarót a problémára.

    Szabályok, mint például nincs leiratkozáshoz semmilyen link vagy instrukció a reklámlevélben. Nem mintha bármikor is feliratkoztunk volna rá.
    A címzettek meg Bcc-ben vannak (ez még érdekes pont lesz). Mindezt saját Gmail fiókból.

    Folytatás...

    Nimrod 8 éve 12

  • MBT cipő és sóterápia

    Tapasztalatom és magánvéleményem a "maszáj" cipőről és a sóterápiáról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 44

  • Egy korszak vége

    Volt nekem egy blogom. Vagy valami olyasmim.
    Ez volt a magyarentropia.

    Hogy miért ez volt a neve és miről is szólt ez?
    Régen sokat foglalkoztam virtuális világokkal, azokon belül is inkább olyanokkal, amiknek valódi gazdasága volt és valós pénzt lehetett benne termelni, legálisan.
    Talán ezért is voltak nálam mindig tiszavirág életűek a WoW és társai, időpazarlásnak találtam rengeteg időt beleölni egy játékba, aminek kézzel fogható haszna végsősoron nincs.
    Meg persze foglalkoztatott, hogy merre is tud mindez fejlődni, éppen ezért zömmel fejlesztési fázisban lévő online virtuális világokkal foglalkoztam, mellette némi cyberpunk irodalmat is fogyasztottam (Snow Crash és Neurománc, a teljesség igénye nélkül).

    2008-ban kezdtem el, akkor még az Extrán, majd egy régi játékostárs segítségével költözött az oldal egy megbízhatóbb helyre. Ideális volt tanulgatni saját honlap felállítását, illetve az e107-es rendszert.

    Az oldalon inkább technikai jellegű híreket jelentettem meg, például milyen új funkciók kerültek egy új verzióba vagy esetleg saját bemutató videó zárt fázisban lévő mmo-król.

    A figyelt virtuális világok köre a következő volt, zárójelben a fejlődési fázis látható:

    Folytatás...

    Nimrod 13 éve 0

  • Hovatartozás

    Régen aktív PH! tag voltam, most már csak néha felnézek.
    potyautas írásaiba beleolvasgatva írni támadt kedvem, bár mivel csak saját bánatom tudom eldalolni, ezért a billentyűzetet koptatni nem kéne.

    Mégis megteszem, talán gondolatébresztő hatású lesz ez az írás.

    Gondolatok hazáról, az életről és a jövőről.
    Valamikor a kilencvenes évek közepén jártam hosszabb ideig külföldön, rokonlátogatással egybekötött nyaralás keretében. Az ottani emberek állítólag barátságosak, mégis emlékszem mind a mai napig az akkori tekintetekre: te idegen vagy.

    Jól esett aztán hazajönni, nem tudtam - és még most sem tudom - elképzelni hogy ott éljek.

    Hallgatom a fiatalokat, külföldről beszélgetnek. Nem akarnak maradni.
    Belenézek a hírekbe, nézem az embereket. Arcukon közöny, tekintetük üres.
    Én sem akarok maradni, mert ezt minden nap látom.

    Könnyíteni próbálok a családi terheken, nyomozom hol és miként tudok csökkenteni a kiadásokon.
    Két dolgot csinálok, dolgozok és tanulok. Szórakozás, társasági élet... az kiadás, már luxus.
    Én sem akarok maradni, mert már nem tudok miből elvenni.

    Nem akarok maradni, de hova menjek?

    Vidéki gyerek voltam, jó levegőn, mindenki ismert mindenkit. Arany élet, lehetne. De már akkor belegondoltam - hol és mit fogok dolgozni?

    Folytatás...

    Nimrod 13 éve 8

  • Ne dőlj be - grafologus.hu

    Ajándékozni jó és most én is ajándékot adok ezzel az írással a grafologus.hu oldalnak, bár gyanítom nem fogják kitenni a fa alá.

    A történet még ez év júniusában kezdődött, amikor is egy részletes elemzést rendeltem az oldalon felvázolt módon, tehát előreutalással.

    Egy héttel később telefonon érdeklődtem, hogy rendben megérkezett-e az elemzésre szánt anyagom, amelyet postai úton, ajánlva adtam fel. Azt csak csöndben teszem hozzá, hogy sokadszorra sikerült valakivel beszélnem is, de ezt még fogadjuk el. Nagy cégek telefonos ügyfélszolgálatán élő emberbe botlani is sokszor már művészet.

    Telefonon azt a tájékoztatást kaptam, hogy még csak a napokban kapták kézhez (június végén) és hogy ők is meglepődtek ezen. Gondoltam magamban ám legyen, azért ismerjük a posta sebességét is, bár akkor is gyanús a dolog.

    Türelmi idő, pár telefonhívás (mindig ugyanaz vette fel) és el is jutottunk augusztus közepéig.

    Mivel sok esetben nem is sikerült beszélnem senkivel a megadott telefonszámon, ezért rászántam magam egy erősebb hangvételű levélre: várom a szolgáltatást, vagy a pénzem.

    Folytatás...

    Nimrod 13 éve 5

  • (Ár)vizes gondolatok

    Sajnos a téma aktuális, ráadásul tegnap kiment nálam a biztosíték, nem is kicsit.
    Az ország nagy része víz alatt, ezt mindenki tudja. Aki tud segít védekezni, vagy adakozik, akármi.
    Szomorú, hogy ez szinte minden évben téma, ráadásul idén a szokásosnál is nagyobb a baj.

    És akkor most ugorjunk.

    Lakhelyemen a helyi park játszótér funkciót kapott, gyerekek és szüleik nagy örömére. Az természetesen senkit nem zavart, hogy az autósok nem látták az ember méretű kátyúkat az utakon álló víztől.

    Hétvége városnapok, nagy öröm, bódogság...és tüzijáték, mert az roppant fontos, amikor a víz az úr. Igaz mi nem vagyunk érintettek, talán ezért is a dac, itt szabad, itt mulathat a nép. Semmi problémát nem jelent késő este megőrjíteni az összes ebet, akik megsínylették a hirtelen jött kánikulát.
    Az pedig végképp nem merült fel, hogy az erre fordított pénz mehetett volna másra is.

    Reggel séta munkába menet, át a friss gyerekparkon, többfelé a városnapok örömei, vagy nevezzük csak vandalizmusnak, idiotizmusnak, vagy ki minek akarja a szétvert szemeteseket.

    Válság, pénzkidobás és árvíz... én így szeretlek.

    Nimrod 14 éve 0

  • M, a Mágus

    Történet egy fel nem jegyzett világról, annak félbolond varázslójáról és annak társairól.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 3

  • RSI - az ismétlés fájhat

    Először is boldog új évet minden olvasónak. :) Véletlenül bukkantam a témára, történetesen az NCSoft help...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 6

  • Álláskeresés Magyarországon

    Rövidke történet álláskeresőknek, rendezte az élet, vágta Nimrod. Történt az eset, hogy állást akartam...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 51

  • A 17-es gárda - befejező rész

    Első rész itt olvasható. Második rész itt olvasható. Harmadik rész itt olvashtó. Negyedik rész itt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 8

  • A 17-es gárda - 4. rész

    Ahogy Phil tervezte a felszállás gond nélkül zajlott. Szinte vakon kellett repülniük, radar nélkül...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 10

  • A 17-es gárda - 3. rész

    Páran jelezték, hogy ennek a címoldalon van a helye, ám legyen. Hátránya, hogy a további részekre...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 13

  • A 17-es gárda - 2. rész

    Első rész itt olvasható.

    Második fejezet

    Orvosi napló. Az egyed tünetei erősödtek. Elváltozás nem tapasztalható a testen. Tünet idején erős hullámkibocsátás, amely a tünet elmúltával megszűnik. Bejegyzés vége.

    Az erősön kopaszodó alak nyugtalanul ült asztalánál, ujjaival gyorsan dobolva és a monitort kémlelve. Amikor először jelentkezett nála az egyed, akkor még semmi szokatlant nem tapasztalt. Kivéve, hogy semmilyen gyógymód nem használt és magyarázat sem volt a panaszokra. Majd egy titkosított üzenet a Tanácstól, figyeld az egyedet. De mire figyeljen? Teljesen átlagos egyedről van szó, minden beavatkozás sikeres volt. A mutatói is kiválóak, az egyik legjobb gárdista. Csak a tünetek. Ha legalább lenne egy teljes labor ezen az elrejtett hajón, akkor talán el tudna végezni néhány vizsgálatot, ami magyarázatot adhat. De a Nagy Sötétség eljövetele óta csak ez maradt. Tüneti kezelés. Még a karja sem tökéletes. Az elvesztése óta nem tudta megfelelően pótolni, csak egy átépített orvosi kesztyű szolgál karként. Tüneti kezelés. Meg kellett volna halnia a becsapódáskor. De valamiért életben maradt, összeégve, fél karral. Miért? A háborút el fogjuk veszíteni. Mit tehetünk ellenük? Egy fél hajónyi ember, fele csak génmanipulált klón. Több száz hajóval sem tudtuk megállítani őket. Miért harcolunk? Miért harcolnak?

    Folytatás...

    Nimrod 16 éve 2

  • A 17-es gárda - 1. rész

    Ez a kis regényke 2007 novemberében született tollamból. Gyengének éreztem, de bepróbálkoztam egy kiadónál. Választ is kaptam, ami, természetesen elutasítás volt, de útmutatást is adtak.
    A vége túlságosan összecsapott lett, amolyan sietős, sablonos. Elfogyott az ihlet és azóta sem jött meg. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább megosztom. Jó olvasást.

    Első fejezet

    Földi idő 2332/10/30

    Juliette parancsnok naplója.
    Földi idő 2332. Ha más látná ezt a naplót a képembe nevetne. Vagy sírna. Soha nem láttam a Földet, nem is volt rá alkalmam. Amikor megjelent a Nagy Sötétség még sokan naivan reménykedtek a bolygó felszínén. Még akkor is, amikor a mag elkezdte szétvetni a kérget. Amikor ránézek az őrzött darabra mindig csak a válaszokat keresem, de hiába. Nincsenek válaszok, nincsenek kérdések. Itt csak halál van. Ha egyszer látnám az idegenek vérét, de nem. Ennyi örömöm sincs.
    Később eligazítást kell tartanom egy maroknyi embernek. El kell mondanom, hogy ha nem sikerül a küldetésünk, akkor minden elveszett. Az ellenséges őrjáratok egyre közelebb vannak és már nincs hova menekülni. A radarok fele nem működik, ha eljön a Nagy Sötétség már késő lesz. Bejegyzés vége.

    Folytatás...

    Nimrod 16 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.