2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A sötét múlt

    Egy esős nap hozta az ötletet, hogy benézzek Brugge egyik híres múzeumába, az "Oude Steen", magyarosan kínzó múzeumba.
    Sosem voltam nagy múzeum rajongó, de a belépő ára is elhanyagolható volt, a bejárat pedig kifejezetten hangulatkeltő és ötletes volt.

    Jó döntés volt, nagyon hangulatos és igényesen kialakított, tényleg érthető leírásokkal.
    Korábban kicsit hasonló tematikájú múzeum amihez volt szerencsém az a Budesten található boszorkánymúzeum.
    Aztán idővel jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezek a helyek kategorikusan össze lennének gyűjtve egy dedikált oldalon. Azt azért hozzá kell tennem, hogy sok önkéntes, állatvédelmi csoportot is követek és néha én is azt mondom, hogy elég, inkább fel sem nézek most a közösségi oldalakra, mert egyszerűen túl sok volt látni mindazt a kegyetlenkedést, amire az emberiség még mindig képes.

    Folytatás...

    Nimrod 4 éve 2

  • HP Compaq netbook újratöltve

    Első, és vélhetően utolsó netbookom egy HP Compaq Mini CQ10-120SH volt, amit valamikor 2010 körül vásároltam, újonnan. Egyedüli gép volt a boltban, akkoriban még az MSI Wind-ről olvastam elég sok leírást, illetve videót magáról a teljesítményéről, de nem találtam meggyőzőnek.

    Leszögezem, hogy nem játékra kellett, hanem főleg doksik átfutására és tanulásra, tehát egy olvasógépnek szántam. Akkoriban még nem törtek be a piacra a táblagépek, az olvasógépeket pedig ár-értéket nézve inkább hanyagoltam. Bár később beszereztem életem első táblagépét is, ami siralmas emlékeket hagyott bennem.

    Térjünk vissza jelen írás gépére. Angol nyelven itt lehet átfutni a hardware részét, ami még nem feltétlen rossz.

    Folytatás...

    Nimrod 4 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.