2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Magyar és román okmány értéke külföldön

    Baráti, ismerősi körben mindig téma szokott lenni, hogy ügyintézéskor, külföldre való utazáskor melyik okmányt érdemes használni: útlevél vagy személyi. EU-n belül persze.
    Mivel párom román állampolgár, ezért van összehasonlítási alapom is, mert nála annyiból más, hogy román személyivel hogyan is kezelik.

    Eddigi tapasztalat az volt, hogy mindketten személyivel utaztunk külföldre, ő románnal, én magyarral. Pár évvel ezelőtt párom emiatt mindig jobban is ellenőrizték, nálam inkább csak legyintettek, hogy mehetek a dolgomra.

    Ez úgy látszik mostanra változott, ugyanis utazáskor semmi ilyet nem tapasztaltunk már. Ellenben külföldi ügyintézéskor - országtól függetlenül - a magyar személyim bizony visszadobták és csak útlevéllel voltak hajlandóak foglalkozni velem. Ugyanazoknál az ügyeknél, ugyanott, a román személyit már szó nélkül elfogadták.

    Ezek után inkább kérem én is a román állampolgárságot és persze meghal mindenki a röhögéstől, rajtam kívül. Mert a trend ugyebár régen pont fordítva volt.

    Nimrod 8 éve 34

  • Bevándorló vagyok?

    Slágertéma mostanság a migráns-kérdés (az új helyesírási szabályok értelmében ezt most jól írtam-é?), amivel próbáltam nem foglalkozni, mert véleményem szerint csak nagyon erős, uszító jellegű kampány zajlik, ami persze úgy látszik sikeres is politikai szempontból.

    Még 2016 elején, amikor annyira nem dübörgött a bevándorlás-ellenes kampány, visszatértünk külföldről és a reptérről a városba menet döbbenten néztük - már akkor - a plakátkampányt. És már akkor röhögtünk - kínunkban - hogy Brüsszel és a bevándorlók biztos megértik a magyarul írt, nekik szóló szöveget…

    Lehet hiba volt híreket olvasni - bár tudok szelektíven, több forrásból - mert hát szeretek azért valamennyire képben lenni az aktuális, nem valóságsókra vonatkozó témákban is tájékozott lenni, de azért az alábbi végleg kivágta nálam is a biztosítékot:

    http://index.hu/belfold/2016/09/13/uj_szinten_a_kampany_kover_laszlo_nekirontott_egy_migrans_focisztarnak/

    ‘...Ebben játszik ugyebár Mesut Özil, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak. Vagyis migráns….’

    Itt álljunk meg egy szóra.

    Folytatás...

    Nimrod 8 éve 85

  • Spammer vadászat - Magyarország

    Talán hiánypótló írás és lehet van, akit érdekel is. Konkrétan hogy hogyan is néz ki egy kéretlen reklámlevél miatt tett feljelentés ma Magyarországon.

    Adott egy szép szóra véletlenül sem hallgató, ismerősnek nem nevezhető egyén, aki mindent jobban tud, mindig tudja a tutit. Mind a saját, mind a munkahelyi címre mindenféle emailt küldözgetett az élet nagy igazságai és hasonló témákban.
    Szép szóból persze nem értett, csinálta tovább. Az elég volt életérzést az váltotta ki, amikor munkahelye saját rendezvényeit is elkezdte reklámozni. Igazgatónő volt a lelkem, nem zavarta, hogy a saját szervezésű rendezvényét minden reklámra vonatkozó - írott és íratlan - szabályt felrúg. A spam filterekről meg az a véleményem, hogy önmagában a spammert nem fogja megállítani, csak rádobunk vele egy takarót a problémára.

    Szabályok, mint például nincs leiratkozáshoz semmilyen link vagy instrukció a reklámlevélben. Nem mintha bármikor is feliratkoztunk volna rá.
    A címzettek meg Bcc-ben vannak (ez még érdekes pont lesz). Mindezt saját Gmail fiókból.

    Folytatás...

    Nimrod 8 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.