2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Archon Modblog - Nagy nyári munkálatok - 2/2

    (folytatás)

    Vízhűtés és elektronika

    Kész lett a festés, ideje hát végre valahára berendezkedni az új házikóban, amely Waiwanban még nem is sejtette mennyit lesz majd vele törődve. Első lépésként gondosan összeszereltem a blokkokat, majd becsavartam a csonkokat is egy gumitömítés kíséretében. A Thunderbladek kábelezéséből kivágtam a LEDek tápellátását és külön kivezetést csináltam nekik. Egyrészt hogy külön lehessen kapcsolni a világítást és a fanokat, másrészt pedig hogy a fanok csendesítését szolgáló ellenállások ne befolyásolják a LEDek fényerejét.

    Folytatás...

    Mlacee 14 éve 5

  • Archon Modblog - Nagy nyári munkálatok - 2/1

    Most pedig következzék nagy nyári munkálataim naplója!
    Az egész blog elkezdése már jó pár éve a gép megvásárlása óta két célt szolgált: egyrészt szerettem volna megörökíteni kedvenc hobbim lenyomatát másrészt pedig szerettem volna másoknak tanácsokat adni, megosztani a tapasztalataim, hogy mások már ne kövessék el az én hibáim és hogy talán egy nap kedvet kapjanak hasonló dolgokhoz, mely a legtöbb embert itt is a Prohardver! berkein belül összeköti.

    Számtalan napot töltöttem a garázsban gyakran kora reggeltől az esti órákig, egy lusta macska és a kávésbögrém társaságában élvezve az alkotás szabadságát és amikor épp nem vágtam vagy reszeltem valamit folyton újabb és újabb ötleteken járt az eszem...

    A radiátor-keretek

    Az előző bejegyzésekből kiderül, hogy két radiátor szerepel majd a rendszerben: egy kisebb aktív hűtéssel és egy ún. perfomance shroud-dal körbevéve, valamint egy nagy melyre egy takarókeretet terveztem - ez teljesen passzívan üzemelne.

    Folytatás...

    Mlacee 14 éve 0

  • Archon Modblog - Megérkezett a vízhűtés / Tartály pálinkásüvegből / Részletes tervek

    [ezen bejegyzések egy privát baráti fórumról valóak, melyeket úgy döntöttem megosztok a PH! közösségével és itt is közzé teszem gépem megmunkálásának naplóját.Ahhoz azonban hogy teljes legyen a kép úgy éreztem közzé kell tennem a régebbi fejleményeket is, ez is egy ilyen:]
    2009. Június 14

    Rengeteg mérlegelés, számolás, variálás, egyeztetés, lemondás és várakozás után végre megérkezett a vízhűtéses rendszer, mely hatalmas örömmel tölt el hiszen a Modblog indítása óta szerettem volna végre ezt megírni. Ime kipakolva minden, a részletek és tervek később. Több napos fúrás, reszelés, festés és még több tervezés áll előttem és nem tudom mikor voltam utoljára ilyen boldog:



    Folytatás...

    Mlacee 14 éve 0

  • Archon ModBlog - Radiátorok tisztítása

    [ezen bejegyzések egy privát baráti fórumról valóak, melyeket úgy döntöttem megosztok a PH! közösségével és itt is közzé teszem gépem megmunkálásának naplóját.Ahhoz azonban hogy teljes legyen a kép úgy éreztem közzé kell tennem a régebbi fejleményeket is, ez is egy ilyen:]
    2009. Május 21

    Történt hogy a processzor ventillátorom kezdi magát megadni legalábbis lassan pörög, így nekiálltam megolajozni ami kicsit lenditett rajta de attól még aggódok.
    A szétszedésnél előszedtem a két jelenleg felhasználásra tervezett radiátorom és elkezdtem tervezgetni, ugyanis most hogy van egy kevéske pénzem újra elfogott a láz hogy talán idén sikerülhet a vizes cucc melyet már több mint 4 éve tervezgetek.

    A kisebb radiátor tökéletes szolgálatot tenne a gépház tetejében melyet ki akarok fúrni - tetejére két darab kék 14centis fant tenni ami felfelé kiszivná a levegőt a gépházból.
    A nagyobb radiátor a gépház oldalán lenne és teljesen passzív hőcserélő lenne, egy fekete keretet szeretnék rá szerkeszteni ráccsal.
    A két radiátor együtt hatalmas felületet adna, csak a kicsinek 205 darab lamellája van.Igen megszámoltam. :)

    Folytatás...

    Mlacee 14 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.