Hirdetés

2019. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A jutalom

  Szabó néni és Szabó bácsi a magyar nyugdíjasok egyszerű életét élte. Sokat sohasem kerestek. Hitelből építették kis házukat, ahol tisztességgel nevelték fel gyermekeiket. A nyugdíjból nem telt nyaralásra. A háziorvosuk jóindulatából két évenként egyszer, TB támogatással, elutazhattak egy hétre valamelyik magyar gyógyfürdőbe.

  Úton voltak Hévíz felé, amikor egy fáradt turista figyelmetlensége okán, halálos közúti balesetet. szenvedtek.

  A mennyország kapujánál, maga szent Péter fogadta őket. A nyugdíjas házaspár tőle tudta meg, hogy Istennek tetsző életet éltek, ezért mostantól a mennyországban fognak lakni. Szent Péter elvezette őket a nekik kijelölt házba. Ízlésesen és tökéletesen berendezett palota ez, volt a házukhoz képest.
  Szabó bácsi félénken kérdezte szent Péter, mennyit kell ezért fizetniük? A mennyországban nincs pénz, és nem kell ezért fizetni, hangzott a válasz.
  A lakásban körbejárva tudta meg a Szabó házaspár, hogy egy angyal mindig a rendelkezésükre áll, aki teljesíti a kívánságaikat. A tetőteraszról csodálatos kilátás nyílt a környező tájra. Innen látni lehetett a közeli elsőosztályú golfpályát is.
  Szabó bácsi egy kissé bátrabban érdeklődött a pálya használat felől. Gondolta, nem kellene minden nap futni a feleségével, helyette néha golfozhatnának is.

  Folytatás...

  lorenzen 8 éve 6

 • Karácsonyi ajándék, avagy így kell időzíteni.

  Ma kaptam Ausztriából levelet, amit elsőbbségi küldeményként adtak fel.
  A feladó (Land Salzburg) külön díjat fizetett, hogy a karácsonyfa alá tehessem a gyorshajtási miatti befizetési csekkjüket.

  125km/óra sebességgel futottam bele a 100-as sebességkorlátozásba, még október végén. Ezért figyelmetlenségemért 70 eurót kell fizetnem.
  A büntetésen nem háborgok, de az időzítése csodálatos. Az osztrák illetékeseknek van érzékük a finom megoldásokhoz. :((

  lorenzen 8 éve 6

 • 48 óra internet nélkül - rémálom

  Csütörtök délután egyszer csak elment a net.
  A Windows azonnal mutatta, helyi hálózat internet nélkül. Elkezdtem keresni a hibát.
  A router jó, mert él a helyi hálózat. Egy áramtalanítást azért kapott, biztos ami biztos alapon . Elég régi darab, D-Link DI-604. Az eredeti tápegysége már feladta a harcot, várható, hogy a router sem húzza már sokáig.
  Következett a modem. A DSL Speed Modem, WAN ledje kényelmes tempóban villogót. Ez ismerős jelenség. Néhány éve, amikor hálózatot fejlesztettek vagy javítottak, a hálózat hiányában szintén így villogott. Biztosra akartam menni, megnyomtam a reset gombot. Persze nem segített.

  Az tudni kell, hogy nálam ISDN alapú ADSL szolgáltatás üzemel. Ennek van előny és hátránya. Nagy előnye, hogy 3 darab telefon vonal jár hozzá. Külön vonalon üzemel a FAX gép.

  A telefon üzemelt, gondoltam nagyobb gond nem lehet. Elmentem és elintéztem a délutánra betervezett ügyeimet. Visszatérve a szokásos villogás fogadott, nincs net, Illetve van, csak használhatatlan.
  Nagyjából 2-3 percenként felépül a kapcsolat, ez alatt gyorsan villog a LED. Amint felépült a kapcsolat folyamatosan világít a jelzőfény. Nagyjából 15-20 másodpercig, utána eldobja a kapcsolatot, és lassan villog a LED.
  Jó időzítéssel egy emailt le lehet szedni, de másra nem elég.

  Folytatás...

  lorenzen 8 éve 1

 • Hyper-threading - Vakítás vagy okosság.

  Az alaplapomban alapértelmezett beállítás a HT használata. Kíváncsi lettem, hogyan változik a gép teljesítmény HT nélkül.

  Hardver:
  Zotac IONITX A-E alaplap Atom 330 processzorral szereve. (2 mag, 1.6@2GHz + Nvidia ION igp)
  4GB DDR2 KIT 1066MHz
  2*320 HDD

  Operációs rendszer:
  Windows 7 Home Premium 32bit.

  Teszt programok:
  Cinebench (Release 11.5)
  Passmark Performance Test 7.0

  Elöljáróban:
  Az integrált ION VGA nagyon beszűkíti a teszt lehetőségeimet. Talán a teljesítményét korrekten lőtték be az Atom processzorokhoz, de a duplamag + OC miatt, a játékok VGA limitesek lennének.
  Ezzel a géppel sohasem fogok tömöríteni, ezek a tesztek is kiesnek. Megmaradt a fenti kettőnél.
  Néhány tesztértéken nagyon meglepődtem, maj kiderül miért.

  Minden a két tesztet 3 módon végeztem el.
  2 mag 2 szál, 2 mag+HT 4 szálon és 2mag+HT de 2 szálra korlátozva.
  Ez utóbbi nem tiszta teszt. Habár csak az első fizikai magon (2 szálon) indul a teszt, de idővel elmászik a terhelés a másik fizikai magra is. Ráadásul az operációs rendszer terhelése is átszerveződik a másik magra.

  Cinebench:

  2mag HT 4 szál

  Folytatás...

  lorenzen 8 éve 4

 • Mi a furcsa ezen a képen?

  Alu koffert keresetem a neten. Ezt találtam:

  lorenzen 8 éve 11

 • @@@@@@ lettem, kéretik gratulálni.

  Úgy gondoltam, hogy én sem akarok kimaradni ebből a divatból. :DD
  De lusta vagyok minden alkalommal új bejegyzést írni, ezért most egy biankó formulát csináltam. (Ezzel visszamenőleg is pótolom az elmaradásomat.)

  A mai rangom, megnézheted az első hozzászólásban.
  Azt, hogy mennyi ideje regisztráltam, megtudhatod erről a linkről.

  Kérlek, időnként nézz rá a bejegyzésemre. Ha valami változást látsz, ne fogd vissza magad, gratulálj nekem.

  Előre is köszönöm az együttműködésedet. :K

  lorenzen 9 éve 13

 • DVBViewer – TransEdit

  A DVBViewer egy tökéletes lejátszóprogram, de gyenge csatorna keresési képességekkel rendelkezik. Ennek kompenzálására készült hozzá egy tökéletes szkennelő program, gyenge lejátszási képességgel kiegészítve.

  Letöltés és telepítés:
  Lehetőleg a legfrissebb változatát használd. (A szokásos letöltőhelyen megtalálható, legalábbis a jogtiszta felhasználóknak.) Ha már ott vagy, a DVBViewer_filtert is frissítsd. (Ez a programcsalád motorja.)
  A telepítés roppant egyszerű. A tömörítményből a közvetlenül a DVBViewer programkönyvtárába csomagold ki a Transedit.exe, és a Huffman.dll fájlokat. A többire nincs szükség. Ne a Plugin könyvtárba tedd, mert ezzel csak a saját életedet nehezíted meg. A program könyvtárból közvetlenül éri el, illetve készíti el az új csatornalistákat, ezért nem kell az exportálás/importálás játékot játszanod.

  Az első indítás:

  Mielőtt elkezded a csatorna keresést, állítsd egy kicsit komfortosabb használatra a programot.
  Nyisd ki a Settings ablakot. A beállítási lehetőségek közül azokat a jelöltem be, amik kényelmi vagy többlet szolgáltatást nyújtanak.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 0

 • Forgatómotor vezérlés DVBViewerben.

  Ebben a programban nincs meg a hagyományos DISEqC konzol. Ennek hiányában nem lehet kézzel vezérelni a forgatómotort. A konzol vagy nem készült el soha, vagy már kiveszett a programból, ezért USALS módban kell kezelni a motort.

  Egy kis elmélet:
  Universal Satellites Automatic Location System:
  Szokták még DiSEqC 1.3, Go X, és Go to XX -nek is nevezni, de USALS a hivatalos neve.
  Egy olasz motorgyártó cég, a STAB, szabadalmaztatta ezt az eljárást.
  A forgatómotorba épített elektronika 0.1 fok pontossággal tudja meghatározni a műsorszóró műhold látszólagos pozícióját. Ehhez két paramétert elegendő elküldeni a motornak,
  A telepített antenna pontos földrajzi helyzetét, és a kiválasztott a műhold egyenlítő feletti pozícióját.

  DVBVierwer beállítása:
  Eddig tartott az elmélet, ideje aprópénzre váltani a gyakorlatban.

  A kép nagyítható

  Engedélyezni kell a Direct tuning (közvetlen hangolás) funkciót.
  Retune (újrahangolás) az adatfolyam elvesztése után, néhány másodperccel történjen meg.
  (Ennek hiányában játszani kell a célműhold transporderein való kattintgatással, hogy elinduljon az adatfolyam feldolgozása.)

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 2

 • Szubjektív útmutató vallási témákban.

  Elöljáróban:
  Nem egy vallásról írok, a vallásról írok.

  Tisztelt olvasóm, ha aktív tagja vagy egy vallásnak vagy szektának, kérlek úgy olvasd, hogy nem a te vallásodról van szó.

  Mi a szekta?
  Egy olyan vallási csoportosulás, ami kizárólagosságra törekszik egy vagy több földrajzi területen. Gazdasági, politikai hatalom megszerzésére tör.

  Mi az egyház?
  Egy olyan vallási csoportosulás, ami nagyrészt megvalósította a kizárólagosságot egy vagy több földrajzi területen. Gazdasági, politikai hatalmat birtokol.

  Mi a hit?
  A hit, tekintet nélkül a racionális alapjára, egy valóságtól részben elvonatkoztatott elképzelés, valóságosság szintjére emelt elfogadása. Hittel mindenki rendelkezik. Függetlenül attól, hogy vallásosnak vagy ateistának tartja magát. Legfeljebb valaminek az ellenkezőjében hisz.
  Hit nélkül egy fűszálat sem tudnák megmozdítani. Ha nem hiszed, hogy valamit meg tudsz csinálni, bele sem fogsz kezdeni.

  Ha a hit rendben van és jó dolog, mi a baj az egyházakkal és szektákkal?
  Amint elkezd kialakulni egy vallás intézményrendszere, az adminisztráció azonnal felismeri a kizárólagosság fontosságát és a gazdasági - politikai hatalom szükségességét. Ettől kezdve a hit már csak egy eszköz, amit a növekedés érdekében vetnek be.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 11

 • 2 kérdés! (Az első helyes válasz jutalma, meghívó egy sörözésre.)

  Kérdés 1:
  Ha unod a "milyen a mitek" jellegű kérdéseket, Válaszolj + jellel.
  Ha még elmegy, akkor - jellel.

  Kérdés 2:
  Mi látható az alábbi képen?

  A kínai díszítésű edény/váza, nem elfogadható megoldás.
  Az első helyes megfejtő jöhet sörözni. Az estleges utazási költségét a nyertes állja.

  lorenzen 9 éve 15

 • Németországban győzőtt a józan ész!

  Néhány perccel ezelőtt semmisítették meg azokat a törvényeket, amik megengedték az általános telekommunikációs adatgyűjtést, online házkutatást és az évekig felhalmozható adattárolást.
  Az eddig begyűjtött adatokat is meg kell semmisíteni, ha nincs konkrét alapja a megfigyelésnek.
  Karlsruhe stoppt Vorratsdatenspeicherung

  lorenzen 9 éve 21

 • Sylver

  Az ezredforduló környékén Pécsett éltem egy ideig. Akkoriban a német MTV2 még jól működött és rengeteg zenét sugárzott. Viszonylag sok Dance zenét játszottak. Akkor lett kedvencem egy énekesnő, aki nem csak szép, de hangja is van. (Ma már ez nem alapkövetelmény.)
  Ez a bejegyzés egy kis visszaemlékezés az elmúlt 10 esztendő dalaira. De nem szaladjunk annyira előre. Előtte bemutatom:

  Silvy De Bie

  "Silvy De Bie 1981 január 4.-én született. A de Bie-k a legelismertebb család a belgiumi hegyvidékes Heist-op-den-Berg-ben. Silvy az Antwerpentől kb 30 km-re délkeletre lévő Heist-op-den-Bergben töltötte gyerekkorát a szüleivel, a 2 bátyjával és a húgával, Nathalievel,akik még mindig ott élnek.
  Silvyt kilenc évesen egy kereskedelmi csatorna szerződtette egy tehetségkutató műsorban(VTM, "The Children's Academy").Megható műsorukkal őt és hasonló korú társait Michael Jackson csodálatos "Ben"-jéhez hasonlították. Létrehozták a műsor angol nyelvű változatát, és azonnal hatalmas sikert aratott. Meghódították a nézettségi csúcsokat a belga és az angol televíziókban is. Sajnos a kormány másképp gondolta. Belgiumban létezik egy törvény,ami a 16 évnél fiatalabbaknak megtiltja a munkavállalást. Mivel az éneklés is munkaviszonynak számít, ez tönkretette a korai karrierjét. Silvy nem szívesen gondol vissza erre az időszakra.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 0

 • Ping és Firefox tuning

  Ping:
  Még mindig Zotac IONITX. Az alaplapra Nvidia hálózatikártya van integrálva.
  A kártya drivere telepítés után beépül az Nvidia vezérlőpultba.
  Networking:
  Configure FirstPacket settings:
  A kétablakos beállítófelület első ablaka a Settings. Itt kell engedélyezni Enable FirstPacket használatát, és beállítani a kapcsolat sebességét. A másik ablakban egy könyvtárat kell megadni, ahol tárolhatja az átmeneti adatait a szolgáltatás.
  A bekapcsolt FirstPacket nem növeli meg az adatátvitel sebességét, de a Ping időket jelentősen csökkenti. (Gondolom hasonlóan operálnak a profi programok is.)

  Ki és bekapcsolt FirstPacket teszteredmények:

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 2

 • E-pénisz mérő

  Válaszolj a kérdésekre, és megkapod az aktuális hosszadat.

  Memória mennyisége:
  Kevesebb mint 2GB: 0 pont
  Kevesebb mint 3GB: 3 pont
  Kevesebb mint 4GB: 5 pont
  Kevesebb mint 6GB 9 pont
  Több mint 6GB: 15 pont.

  VGA memória mennyisége:
  Kevesebb mint 512MB: 1 pont
  Kevesebb mint 1GB: 3 pont
  Kevesebb mint 2GB: 8 pont
  Több mint 2GB: 15 pont.

  ATI kártya extra pontjai:
  5x széria: 3 pont
  6x széria: 15 pont

  Nv kártyák extra pontjai:
  GF8xxx: 0 pont
  GF9xxx: 2 pont.
  GTX: 3 pont.
  Fermi: 12 pont.

  Processzor:
  Magok száma * magsebesség MHz (* 1,25 ha támogatja a HT-t) / 1000

  Háttértároló kapacitása:
  < 2TB 5 pont
  >2TB 12 pont
  Ha SSD is van a gépben +12 pont.

  A megszerzett pontok számát, oszd el kettővel, és megkapod a cm-ben számított hosszt.

  Te hány centis vagy? :DD

  lorenzen 9 éve 79

 • dvbSAM

  A dvbSAM programot DVB-S/S2 és DVB-T/H adatfolyamainak elemzésére készítették.
  Az általam ismert programok közül ez adja a legtöbb információt az adatfolyam tartalmáról, a folyamban keletkezett stream hibákról. Mellék szolgáltatásként meg tudja jeleníteni, illetve tovább tudja streamelni más programnak (pl. VLC player) az A/V adatfolyamokat. Még azokat is, amikre a rendes DVB lejátszó programok képtelenek.

  A program letölthető a http://www.decontis.com oldalról.

  A letölthető program teljes értékű, de időkorlátos változat
  Letöltés után telepíteni kell a programot.
  Több program települ a gépre. A Samcoder nevű programot kell elindítani.
  Amennyiben több DVB kártya van a gépben, induláskor DVB-S vagy a DVB-T közül kell választani.
  Az egyszerűség kedvéért válaszd ki a DVB-T.

  A program első indulása után a Scan gombot kell megnyomni. (Transportdert/multiplexet is a Scan-ben lehet váltani.)
  Ha tudod a csatornaszákot, akkor nem kell végigkerestetni a teljes tartományt, elegendő azokat, amikre kíváncsi vagy. A scan végén, dupla kattintással azonnal válassz ki egy multiplexet.
  Ha sikerrel jártál, ilyen képet látsz:

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve

 • irremote.ini (Újabb fajta Hauppauge távszabályzókhoz)

  ; FGR 11/04/2008 Support firmware V2; 32-bit IR application
  ; FILEVERSION 2,63,26308,0
  ; includes support for both Classic black, Silver PVR remote, and new extended Remote
  ; (extended remote has Music/Videos/Pictures and seperate NAV buttons among others)
  ; requires ir32.exe, irremote.dll 2.45.22230 or later
  ; Supports Key Codes 64-127 via RC5 'field' bit
  ; support latest IR HW on WinTV-USB2, and "IR Blaster" RC5/RC6 receiver
  ; adds support for retail apps to work with MS MCE "beanbag" Remote on non-MCE systems
  ; adds support for HCWHID custom interface
  ; adds support for MCE2005/Vista application
  ; adds support for WinTV6 app
  ; fix support for WinTV6 - Findwnd(WinTV_32,wintv) vs Findwnd(WinTV_32,wintv32)
  ; add support for GT6000 IR
  ; Add support for 885/887 based cards; update some MCE remote mappings
  ; Add support for Sceneo
  ; Add support for IRCLASS based IR capture (Wiltshire/Halesite/Medford2/Kingston2)
  ; Allow use of MCE remotes by default (on HW that supports RC6)
  ; Updated support for WinTV7

  [Remote]
  RepeatDelay=3
  ;Beep = 1 ; Sound for MessageBeep() to make for each Remote Keystroke
  ;PowerDownSound = 0 ; Sound for MessageBeep() to make when powering down
  MenuLoad=1 ; use tray as app launcher

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve

 • HTPC - Hauppauge WinTV-HRV-0930c

  A Hauppauge WinTV-HRV-930c USB tévékártya egy nagyon összetett eszköz.
  A kis mérete ellenére mindent tartalmaz, amit egy "tévékártyának" tudnia kell, sót egy kicsit többet is.

  A száraz technikai adatok:
  Mérete: 8,0cm * 3,2cm *1,6cm
  Súlya: 25g
  A tuner típusa: Analóg (PAL) + A/V bemenet, DVB-C (digitális kábel) és DVB-T (digitális földfelszíni)

  Tartozékai:
  Teleszkópos botantenna. (Országfüggő tartozék.)
  A/V bemenet lengőkábele
  Távszabályzó
  Telepítő CD, útmutató,...

  A készülék grafit-szürke, enyhén fényes műanyagborítást kapott. A két felét lazán illesztették össze, ezzel minimális szellőzést biztosítottak. De ettől olyan "hangzást" kapott, mintha belül üres lenne.

  Működés közben kék LED jelzi vissza, hogy adatot továbbit a PC-be. A képen látszik a két "ablakocska". Szerencsére gyengébb fényű ledet raktak bele, éjszaka sem túlzottan zavaró tévézés közben.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 4

 • HTPC kovácsolás - Fogyasztás, teljesítmény melegedés.

  Elkészült a ház szellőzése.
  Sajnos a tuner doboza annyira alacsony, hogy a ventilátor fölött nincs hely a légáramlásnak Flexel vágtam szellőzőnyílást a processzor hűtőbordája fölé. A ház alján is nyitottam nyílásokat. Most már csak azt kell kitalálnom, hogyan takarjam el a fedőlapon készített nyílást. Esztétikus is legyen, de a szellőzést is biztosítsa. (Képeket rakok fel, ha teljesen elkészültem.)
  Esetleg valamelyik szomszédom optimálisabb dobozolású eszközt dob ki, és újrakezdhetem a dobozolást.
  A ház átalakítása után futtattam a szokásos stressz tesztet. 95-96 fokra állt be a processzor. Ez néhány fokkal jobb, mint a tesztpados eredmény, de nem elegendő a biztonságos működéshez. A nyáron biztosan túlmelegedne. Kikerülhetetlen az aktív hűtés.

  Fogyasztás:
  A fogyasztás méréséhez noname, CAT II jelzésű mérőeszközt használtam. A mért értékekbe kalkuláljátok be a műszer pontatlanságát.

  Tápegység:
  Egy Delta Electronics, ADP-CD DB külső tápegységet csomagoltak az alaplaphoz. Büszkén hirdeti, "Efficiency Level V".
  A mérőműszer 18W fogyasztást, mért (cos fi: 1,00), ha a tápegységhez nem volt számítógép csatlakoztatva.
  Egy kicsit sokallom.
  A mérések alatt 0,96 alá nem ment le a cos fi. Ez jó hír az áramszolgáltatónak.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 1

 • HTPC kovácsolás - A nagy házátalakítás 1.

  Tegnap tesztpadra tettem az alaplapot, és beüzemeltem.

  XP-t toltam fel rá, egy USB DVD meghajtóról. Pontosítok, ATA to IDE kábellel egy belső meghajtót használtam.
  Megkapta a 2*512MB DDR2-800 memóriát, és a WD 2.5", 360GB merevlemezemet.

  A BIOS:
  Bonyolultsága felülmúlja jónéhány "komolyabb" alaplap BIOS beállítási lehetőségeit.
  Bacsicsnak jó hírrel szolgálok, lehet húzni. Memóriát, VGA-t, és virtuálisan a processzort is.
  Azért virtuálisan, mert hiába állítom az FSB-t 667-re, marad 533MHz-en.
  De ez legyen a legnagyobb baja az alaplapnak. Aki teljesítményre vágyik az nem ATOM processzor vásárol magának.

  Melegedés:
  Négy műanyagtartóra állítva, az asztalom teszteltem.
  Stressz tesztet futtattam rajta 2*20 percen át. Csupasz hűtőbordákkal, 100 - 102°-ra állt be a magok hőmérséklete.
  Ez látszólag nagyon magas, de ennek a processzornak 125° a maximális üzemi maghőmérséklete.
  Nagyobb baj az, hogy felfűti a memóriát is.
  Második körben a hozzáadott ventilátorral teszteltem. 68°környékére álltak be a magok. Mondhatni, hogy be sem melegedtek üzemi hőmérsékletre,

  Ma nekikezdtem a gépház kialakításának.
  Kivágtam a doboz hátulján a csatlakozások helyét, és rögzítettem az alaplapot.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 4

 • HTPC kovácsolás - Az alaplap.

  Ma megérkezett az alaplapom, Zotac IONITX-A-E Mainboard.
  Azért ezt választottam, mert elegendő a teljesítménye, és az NV integrált videó adaptere tökéletes a HD lejátszáshoz. Külső tápellátású az alaplap ezért csendes gépet lehet építeni belőle. Ehhez az alaplaphoz gyári tartozék a táp, nem kell róla külön gondoskodnom.

  A csomagolás:

  Kinyitottam

  Az alaplap

  Nagyméretben is megnézhető.

  A leendő gépvasházat ingyen szereztem be, a szeméttárolónkból, valamelyik szomszédom jóvoltából.
  Kipróbáltam és működött a tuner, de szétbontás után láttam, hogy már csak az utolsókat rúgta. A füst már félig ki is jött belőle. A tápellátás áramköre már gyártott egy kis kormot.

  Gépvasház

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 5

 • Jótanácsok az élethez - frissítve

  Ha csatos üveges sört vásárolsz, kitöltés után ne csatold vissza a kupakját.
  Ha visszacsatolod, később magadnak okozol negatív meglepetést. :K

  lorenzen 9 éve 20

 • Új gépvasat kovácsolok.

  Eljött az ideje, hogy egy nagyon csendes HTPC-t építsek magamnak.
  A gépem alapja egy ZOTAC ION ITX A-E alaplap lesz, amit ma megrendeltem.
  Minden más alkatrész, ami a gép építéshez szükséges, van itthon feleslegben.

  Az előzetes terveim alapján egy Toshiba ST-5528 stereo tunerbe szeretném beépíteni az alaplapot. De kétségeim vannak, mert nagyon lapos a készülék háza, nem biztos, hogy belefér az alaplap.

  2* 512MB DDR2-800 OCZ KIT memória kerül bele. Ennyi van itthon feleslegben. Ha kevésnek bizonyul, átrakok egy másik gépből 2GB memóriát, és abba veszek újat.

  Hitachi HTS545032B9A300, 2.5" 360GB merevlemez.Ha kevésnek bizonyul, akkor megkap társnak egy WD 2,5" 360GB-os merevlemezt.

  A megjelenítésről egy LG L1970HR monitor fog gondoskodni egyelőre.

  Két darab USB tévékártya fogja biztosítani a digitális szórakozást.
  Hauppauge WinTV-HRV 930c, a DVB-C, DVB-T és analóg csatornák vételéhez.
  Terratec S7, a DVB-S/S2 adások vételéhez. Ez az eszköz CI modul fogadóval rendelkezik, ezért előfizetéses szolgáltatások vételére is alkalmas.

  Operációs rendszernek Windows XP-t fogok telepíteni, kiegészítve a DVBViewer programmal.
  Természetesen Firefox, Thunderbird páros, a netes információ igényem kielégítésére.

  Folytatás...

  lorenzen 9 éve 4

 • NV8600GTS közepesen sütve.

  Ma végrehajtottam az XFX 8600GTS videokártya újraélesztését.

  Egy kicsit változtattam a sütési technológián. A sütőrácsra 3 vékony fémszállal függesztettem fel a kártyát. Ezzel egyenletesebben lehet melegíteni a kártya két oldalát. A sütési idő nagyjából 6 perc volt.

  Nem hittem benne, de működik a dolog. Most a sütött kártyáról megy a gépem.

  lorenzen 9 éve 5

 • XFX GF8600GTS XXX kaputt, meghalt mert szeretett.

  Mély fájdalommal tudatom, hogy a címben szereplő VGA kártyám, ma reggel elhalálozott. :O

  35 hónapon keresztül töretlen egészségi állapotban tette a dolgát. A gép indítása utáni 5. percen kifagyott a Vista. Az újraindítást követő első képernyőn skót-kockás mintázat díszelgett.

  Végrehajtottam a szokásos ellenőrző lépéseket. Másik gépben teszt, .... A halál beállta nagyjából 9 órakor következett be.

  Ezt követően azonnal bepróbálkoztam a netes kereskedőnél az élettartam garanciára hivatkozva. Rosszabb esetben elhajt a döglött kártyámmal együtt, előtte meg sem néztem, milyen garanciális feltételekkel adta el nekem. Ez esetben a rituális reanimáció procedúráját a hétvégén hajtom végre. Sütőben 195 fokon, 10 percnyi hődózis beadásával.

  A fejleményekről beszámolok.

  lorenzen 9 éve 25

 • Borotvált?

  Igen vagy nem?

  Egy kis segítség a kérdés megválaszolásához.
  A filmecske.

  lorenzen 9 éve 4

 • Hello HD karácsony

  Most fedeztem fel, a Hello HD kódolatlanul adja a műholdas csatornáit.
  Köszönöm a karácsonyi ajándékot!

  lorenzen 9 éve 4

 • Hogyan védekezzünk a fórumtrollok ellen

  Minden közösségben, ezen a fórumon is megjelennek időnként antiszociális elemek. Céljuk a közösség szétbomlasztása, a lehető legnagyobb károkozással.
  Eszközeik a demokráciában elfogadott alapjogok kifacsarásával kikényszerített többletjogok.

  Értelmetlen írásokkal és hozzászólásokkal ömlesztik tele a fórumot. Minden rájuk vonatkozó hozzászólásra szuper érzékenyen reagálnak. Ezzel kényszerpályára teszik a fórum teljes közösségét. Beleértve a moderátorokat, és a fórum fenntartóit.

  A demokratikus többségnek egyetlen fegyvere van a fórumtrollok ellen.

  Nem szabad reagálni semmire, a mi a trolltól érkezik a fórumra. Az írásait nem szabad elolvasni. Más írásaihoz kapcsolódó hozzászólásaira nem szabad reagálni.
  Ha egy fórumtársunk reagál, nem ismerve a helyes eljárást, személyes üzenetben kérjük meg, hogy ne hizlalja a trollt.

  Ha minden fórumozó megtartja ezt a szabályt, a troll új helyet fog keresni magának. Ott fogja folytatni az 'áldásos' tevékenységét.

  mod:

  Minden kedves hozzászólót megkérek, ne nevesítsen senkit a hozzászólásában!

  KÖSZÖNÖM!!!

  lorenzen 9 éve 13

 • speedtest.net érdekességek

  Sajnos nem az enyém:

  Kis ország, kis seed:

  Nagy ország, nagy seed:

  No seed:

  lorenzen 9 éve 18

 • Ubuntu, én így szeretlek

  Ma rászántam magam, az Ubuntu 9.10 kipróbálására.
  Van egy netbookom és van Ubuntu Netbook Remix (UNR).
  Az Acer netbookokkal 99%-ban kompatibilis, nekem teremtették, gondoltam.

  Tehát elindult a letöltés: ubuntu-9.10-netbook-remix-i386.iso

  Az ISO fájlal önmagában nem tudok sok mindent kezdeni.Ki kell írni memória kártyára.
  A letöltési link mellett ott a segítség, hogyan kell megcsinálni. Katt, katt. A Windowsos program (Win32 Disk Imager) letöltve, indítva. Már csak meg kell várnom az ISO letöltésének végét.

  UPS, itt az első megtorpanás. A program .img fájlt vár, de nekem .iso van. CD írásnál ez nem lenne gond, de nekem most valóban gond.
  Alternatív megoldás az orosz barátaink jóvoltából. Parancssori változat. Windows 7 alatt működési rendellenesség. Tehát ez is kilőve.

  Most nekiállhatnék ISO2IMG programokat kergetni, csak már elment a kedvem tőle.

  Miért nem lehet ubuntu-9.10-netbook-remix-i386.img -t közreadni?
  A netbook tulajdonosok nagy része nem rendelkezik USB optikai egységgel. Egy konverzió helyett most sokaknak kell csinálnia, teljesen feleslegesen.

  Update:
  A Unetbootin megoldotta a dolgot.

  lorenzen 9 éve 0

 • Windows 7 Enterprise

  90 napon keresztül jogtisztán tesztelhető változata letölthető.

  Katt a letöltéshez.

  lorenzen 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.