2022. augusztus 12., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Tesla MDA2010-re épülő sztereó erősítő

  Nemrég kaptam egy régi, rossz lemezjátszót ami egy beázott, dohos pincéből származott; megsemmisítésre.
  Nem volt esély a megmentésére, mivel a fa részek már-már maguktól útra keltek a külső alkatrészek töröttek és hiányosak voltak. Viszont a doboz belsejében megtaláltam a lejátszó beépített erősítőjét ami viszonylag épen maradt a viszontagságok ellenére és gondoltam mi lenne ha megpróbálnám beüzemelni. A bontás pillanatairól nincsenek képeim, nem volt a legnagyobb élmény a berohadt szutykos csavarok eltávolítása :D

  A Voltokért ez a trafó felel. A 20V-os kimenetek szimmetrikus tápellátáshoz is alkalmasak lennének de ennél az erősítőnél csak sima kb. 32V-os feszültség szükséges. (valójában a 20V-os kimeneteken 24V váltakozó feszültség van, mert még 220V-ra van méretezve a tekercselés)
  A 16V-os kimenet a lejátszó egyéb részeit táplálta ha minden igaz, de ezt nem néztem meg pontosan szétszedéskor.

  Folytatás...

  kzsolti97 1 hónapja 0

 • Soltek SL-75FRN2-RL alaplap újrakondizása

  Sziasztok!

  Nemrég kaptam egy gépet ismerősömtől, ami kidobásra volt ítélve, (régi és szar) indokkal. Elhoztam hát és találtam benne egy gyönyörű Soltek SL-75FRN2-RL alaplapot:

  "Golden Flame"

  Ez a lap meg van áldva minden jóval, a Thoroughbred B magos Athlon XP-k szorzózárnyitásától kezdve egészen az IDE és SATA raidvezérlőig. Az Nvidia nForce2 Ultra 400-as chipsetjére épül, 200MHz-es FSB-t is használhatunk, valamint akár 3GB memóriát is pakolhatunk bele.
  Úgy gondoltam, hogy majd ennek a lapnak a felhasználásával építem meg az ultimate Socket A-s gépemet, de amikor először bekapcsoltam instabil volt, és terhelés hatására cicergett is.

  A lapon az összes, a CPU közvetlen tápellásáért felelős kondi púpos volt.

  A másik négy kondi ugyan nem volt púpos, de úgy gondoltam, nem ártana ezeket is kicserélni, nem biztos, hogy túl sok maradt még az élettartamukból...

  Folytatás...

  kzsolti97 4 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.