2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Forza Motosport 6 Demo - teszt

    Volt szerencsém kipróbálni az új, hamarosan debütáló Forza Motosport 6 demó verzióját. Mit kipróbálni?! Tulajdonképpen végig is játszottam, amit lehetett. Gondoltam itt és most leírom, hogy miket tapasztaltam a játékkal kapcsolatban.

    Fontos tudni, hogy nem vagyok egy nagy autóguru! Szóval ne várja senki, hogy itt részletes fizikai és mechanikai változásokról fogok írni, csupán egy átlag gamer szavai következnek.

    Röviden és tömören ez az autós játék, véleményem szerint az eddigi legélethűbb és legfantasztikusabb vezetési élményt nyújtja. Nem, nem vagyok Microsoft marketinges és sajnos külön tisztelet példánnyal sem dobnak meg, csak mert ezt írom, hanem tényleg ez a véleményem.

    Az irányítás és az autók fizikája valami lehengerlő. Bár én már az előzőnél is úgy gondoltam, hogy azt nem lehet fokozni, hát tévedtem. Imádom, hogy az ellenfelek a pályán már nem buta robotok, hanem a barátaink és a nagyvilág játékosainak vezetési stílusát modellezi le a játék. Így azért tud kihívást jelenteni! Vagy a manuális váltó, amit egyszerűen én még mindig nem tudok megszokni így játék keretein belül, de biztos csak gyakorlás kérdése.

    Folytatás...

    KozaKrisz 9 éve 0

  • Mobile Fusion - 3D nyomtatás egyszerűen

    Úgy tűnik, hogy a napokban a Microsoft-technológia van porondon. Nem is baj, lássuk ezúttal mit alkottak a srácok. A Microsoft Research Lab egy olyan alkalmazás fejlesztésében van benne, aminek a segítségével egy telefon közreműködésével scannelhetünk be bármilyen objektumot 3D-s formában.

    Lényegében annyi lesz majd a felhasználó dolga, hogy telepíti a Mobile Fusion nevű alkalmazást a telefonjára. A program segítségével körbejárja a scannelni kívánt objektumot és már kész is a 3D-s kép.

    A project kapcsán a legnagyobb hátrány az idő. Vagyis, hogy jó ideig eltart, míg szépen lassan körbejárod az alanyt. Valamit, valamiért nem?! Majd fejlődik ez is!

    u.i.: A kötekedők kedvéért, a videóban azért van iPhone és nem Windows Phone, mert ez a kísérlet márt az Oxfordi Egyetemen készült.

    Forrás: KozaKrisz blogja

    KozaKrisz 9 éve 0

  • Utálni a Windows-t! Divat még?!

    Szerencsére már egyre kevésbé. Azért még akadnak kőkorszaki makik, de a tendencia egyre bíztatóbb. Itt az ideje kiszállni a sárdobálásból, mert a Windows már közel sem az, ami régen volt, ahogyan a mögötte álló vállalat sem!

    2015-öt írunk és érkezett nekünk egy Windows 10 Redmondból. A Microsoft egy teljesen új üzletpolitikába vágott bele és emellett elindított egy új koncepciót a rendszereivel kapcsolatban is. Figyelembe véve, hogy az emberek hétköznapjait a számítógép mellett végigkísérik az okostelefonok, a tabletek, sőt még a játékkonzolok is, elhatározták, hogy itt az ideje egy új, letisztult és egységes felületnek.

    Eddig ugyan nem volt jellemző, de amit ígértek, azt megkaptuk. Sőt, akinek jogtiszta Windows 7 vagy Windows 8.1-e van, az ráadásul ingyen! A Windows 8-ban bevezetésre került csempék mára már dinamikusan csillognak-villognak a megújult start menüben. Ha Windows Phone készülékkel rendelkezünk, akkor immár ugyanezek az alkalmazások és értesítések fogadnak minket az okostelefonunkon és tabletjeinken is.

    Folytatás...

    KozaKrisz 9 éve 227

  • EA Access - Kösz, így nem!

    Pedig lényegében nem lenne egy rossz kezdeményezés, sőt! Csak megint bizonyos körülmények szabnak határt a normális kihasználásnak, de kezdjük az elején!

    Mi az EA Access?

    Az Electronic Arts által, 2014. április 11-én bevezetett előfizetői rendszer. Ennek a lényege, hogy havonta 990 forintért, bizonyos dedikált játékokat ingyen tölthetsz le és ütheted el vele az idődet.

    Mi a gond?

    A fenti elgondolással önmagában gond nincs. A probléma ott kezdődik, hogy például a Sony sem véletlenül utasította vissza ezt a rendszert első kézből. Hiszen gondoljunk csak bele. Van például egy játékkonzolod, vegyük a két nagy "riválist", az Xbox-ot és a PlayStation-t. Mind a kettőnél fizetsz az online játékért! Ki-ki saját döntése szerint havonta, három havonta, fél évente vagy évente csenget mint a kezes bárány.

    Logikus, hogy ezek után (még ha nem is egy egetrengető összeget), nem akar az ember még fizetni. Szóval itt van a dolog "miért nem"-je! Egyszerűen fizetős szolgáltatáson belül fizetsz még, hogy játszhass. A Microsoft ugyan rábólintott a kezdeményezésre és megadja a lehetőséget a felhasználóinak, de a Sony nem kérte az EA termékét a PlayStation-re.

    Folytatás...

    KozaKrisz 9 éve 4

  • Java - Mondóka, ciklussal

    Már jó sok idő telt el azóta, hogy utoljára a Javával foglalkoztam, talán még a padokat koptattam. Na jó, az nem volt olyan sok ideje, de azért jól hangzott. Most úgy döntöttem, hogy újra belevágok, mert vonz a fejlesztés, tetszik és ezúttal nem hagyok fel vele.

    Mint mindenben, itt is az alapokkal kell kezdeni. Mivel most szűkös az idő, csak egy egyszerű példát dobtam magamnak egy gyerekkori mondókát alapul véve. Egyrészt a példa futtatásához újra kellett telepítenem a Java JDK-t, illetve beállítani a Windows-ban a környezeti változókat, ami szerencsére a Windows 10-ben is ugyanott foglal helyet. :)

    Aztán jöhet a Java forráskód:

    class Nudli{
    public static void main(String[] args){
    int nudli = 99;

    while(nudli>0){

    System.out.println(nudli + " kicsi lila, mű guminudli menetel a sivatagban!");
    System.out.println("Jönnek az oroszok es elvisznek egyet...");
    nudli--;

    if(nudli==0){
    System.out.println("Basszus, mind elvitték!");
    }else{
    System.out.println("Már csak " + nudli + " maradt!");
    }
    }

    }
    }

    Folytatás...

    KozaKrisz 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.