Hirdetés

2020. június 7., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Munkaerőhiány? Pávatollad legyen...

  Mit tehet valaki, aki munkát keres, és azzal szembesül mindenhol, hogy lepkehálóval fogdossák össze a zembereket, mert nincs elég munkavállaló. Mit lepkehálóval, mézzel átitatott selyemszalaggal és ambróziával. Hiszen már a sarki fűszeresnél is "európai béreket" adnak. Csakhogy a valóság az, hogy a munkáltató szintúgy füle botját sem mozgatja. A lelkes pályázó pályázik, hiszen a demagógia elhiteti vele, hogy most van esélye változtatni, most van esélye egy jobb életre. Persze papíron.

  Apropó papír...... Itt kitérnék pár friss tapasztalatra...

  Itt vagyok én. Anno sok-sok évvel ezelőtt hoztam egy döntést, ami akkor kézenfekvő volt, mondhatni az egyetlen lépés abban az adott helyzetben. Ott hagytam a főiskolát, hogy megéljek. Visszagondolva, a mostani munkaerőpiaci helyzetet szemlélve ez egy borzasztó rossz döntés volt. De szükséges. De mért mondom ezt?
  IT sales és termékmenedzsment területen dolgozom. A felelősség, a munka típusa és mennyisége megkövetelné a felsőfokú végzettséget, mégis jobban végzem a munkám, mint a hébe-hóba belibbenő diplomás faszacsávók, akik valahogy mindig szinte életképtelen funkcionális analfabéták. De ott a papír, és felvételnél csak a pávatollak színe és száma a mérvadó. Tapasztalat? Affinitás? Munkakedv? Precizitás? Nulla. Elkeserítő.

  Folytatás...

  klopisemis 2 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.