Hirdetés

2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Olvasónapló: Tales of Trenzalore

  Tavaly december 25-én került adásba a tizenegyedik Doktor utolsó epizódja, a The Time of the Doctor. Ismét Trenzalore-ra utaztak Clarával, ahol a Doktor körülbelül hétszáz évet tölt el, mialatt Clarát többször visszaküldi a saját idejébe, hogy megvédje. A köztes időkben játszódnak a Tales of Trenzalore történetei: négy író, négy ellenség, négy történet.

  A könyv már a borítójával elárulja, kikkel néz szembe a Doktor a négy történetben, ahogy az egyik értékelésben megjegyezték, szerencsémre azonban ezek közül csak kettőt ismertem, a másik kettőről egy-két szó esik csak a modern évadokban, vagy a spin-off sorozatokban, könyvekben, ők a klasszikus évadok szörnyei. Mindegyikük kiváló választás volt, többnyire keveset szerepelt, ugyanakkor érdekes és jól felépített ellenfelek.

  A négy történet az ostrom négy különböző időpontján játszódik, a Doktor eleinte még fiatal, energikus, majd egyre idősebb és fizikailag gyengébb. Szellemi ereje is csökken valamennyit, egyre kevésbé emlékszik az emberek nevére, de minél nagyobb a veszély, minél jobban feldühítik, minél jobban fenyegetik a város lakóit, annál jobban önmaga, annál okosabb és veszélyesebb. Az egyes ellenfelek motivációi eltérőek, van aki csak megölni szeretné a Doktort, hogy ne mondhassa ki a nevét, van aki pedig épp azért érkezik, hogy kényszerítse a Doktort a neve kimondására.

  Folytatás...

  k.kristof 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.