Hirdetés

2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szellemek léteznek !

  Kíváncsi vagyok mások is láttak , éltek e már meg hasonlót ? Kis előzmény a teljes sztorihoz. Nemrégiben egy jó hajóskapitány barátommal mentem el pálinkázni és amit mesélt azért is írom ezt meg. Hajóval áltak Vukováron ( most ezen a nyáron ) , első kikötő mohács után és ugye itt voltak anno a nagy harcok. Este felment a srác dohányozni és a bambulás közben látott pár "alakot elsuhanni hátul a hajó hátulján ". Hátrament megnézni mi lehet az és ott találta a gépészt tökre lefehéredett arcal .Mind a ketten ugyan azt látták " szellemeket ". Kicsit spiccesen mesélte ezt el mert ,ilyet nem nagyon ismer el , de rendesen beszart. Mondtam neki hogy úgy kb egy éve a mi hajónkon is mondtak már ilyet ,de nem hittük el .Aztán elmeséltük ezt a helyi kikötőkapitánynak aki azt mondta , hogy ezen a helyen lőttek bele több embert a Dunába . Azt mesélte többen láttak már itt " árnyakat " a parton , de nagyon nem hiszi ezt el senki .

  Szóval felnőttek vagyunk és ezért érdekelne más , hogyan vélekedik a témáról esetleg látott e hasonlót ?

  UI.: A földönkívülieket kihagynám a topikból :N

  jozefgucci1 10 éve 21

 • Magyar termékek

  Lehet volt már , de kíváncsi lennék , hogy mennyire részesítik előnyben az emberek a hazai termékeket vásárlásnál . Gondolok itt leginkább az élelmiszer piacra . A nagy áruházláncok televannak a külföldi ˇszeméttel ˇ" és sajnos sokan veszik ezeket pedig kicsit többért már hazai terméket vehetne . Amúgy nálam egy mostani akciós újságban a 99Ft-os tej lőtte ki a biztosítékot !!

  jozefgucci1 10 éve 150

 • Mai vállalkozók

  Pár hete elhatároztuk , hogy kicseréltetnénk a régi ablakainkat új műanyag hőszigetelt ablakokra. Nem túl régi társasházban lakunk és sajna még fa ablakok vannak . A lényeg , hogy felhívtam pár céget és vállalkozót , hogy kijönnének e felmérni aztán ajánlatot adni . Egy kettő csak az útiköltség térítéssel jött volna ki , pedig eger " közepén lakom így azokat lemondtam. Szóval páran adtak időpontot egy héten belül . Sajnos a négy cégből egy sem jött a megadott időpontban . Újra felhívtam őket , persze szabadkoztak és megint adtak másik időpontot . Ismét eltelt jó pár nap és senki nem jött így személyesen kerestem meg őket . Aztán jöttek a kamu dumák , hogy mi hívtuk , de nem értük el nem voltam otthon stb. A lényeg egy cég kijött két hét után kaptam ajánlatot és el is fogadtam . A többit továbbra is hívogattam és kettő el is jött a lakásra. Aztán az ajtóban megköszöntem a fáradozásaikat és elküldtem őket melegebb éghajlatra. Ezt csak azért írtam le mert a vállalkozók sírnak , hogy nincs meló , kereslet és mikor én ki akarok adni úgy kb 700000 Ft-ot akkor senki nem lép rá . Persze én voltam a k@csög mikor elküldtem őket , hogy mit képzelek. Egyre több helyen veszem észre amúgy , hogy a kereskedelemben vagy a szolgáltatóknál még nekem kell megköszönnöm , hogy kaptam valamit a pénzemért.

  jozefgucci1 10 éve 11

 • Szakértők kerestetnek

  Szevasztok !

  A lényeg a következő lenne ! 2011.05.01-től újra célba veszem a távoli vizeket és itthagyva nyugodt irodai állásomat visszamegyek hajóra gépésznek. Már 5 éve nem csináltam ezt és így elég sok mindent elfelejtettem. Lehet hülyén hangzik , de arra gondoltam , hogy nagyobb és számomra megoldatlan szakmai kérdést teszek be ide és hátha akad rá válasz. Az érdeklődés és persze a " helyes válasz függvényében még kigondolom , hogy a fórumtárs akár vmi jutalomban is részesülhet. Mondom ez csak kezdeti gondolat , mert ugye lehet a kutya nem fog ide írni.

  A várható témák azaz jelentkező problémák a következők lennének .: WC vákum rendszerek, Motor meghibásodások ( Caterpillar ) és Cumins .Valamint klímarendszer .Úgy gondoltam az adott problémáról készítek pontos leírást esetlegesen képet , rajzot hogy könnyebb legyen .Amennyiben lesznek ötletek majd kipróbálom őket .Egyenlőre ennyi lenne.

  Köszönöm mindenki figyelmét.

  jozefgucci1 11 éve 5

 • Tavaszi Lomtalanítás

  Biztosan sokan szembesültek vele az utóbbi napokban , hogy a nagyobb városokban kezdetét vette a szokásos tavaszi lomtalanítás.Nagyon kíváncsi vagyok mások véleményére is a témában.A sajátom , hogy a városok nyugati példára gyűjtőpontokat alakíthatnának ki ( többet is egy városon belül ) és azokat pl egy hétig folyamatos felügyelettel látnák el .Mert ami most megy az kicsit fosztogatásnak tűnik és sokszor nagyobb mocsok marad mint előtte volt.Persze ez a mi hibánk is.Sokan a kijelölt nap előtt kirakják a lomot így teret adva a guberálók rendetlenkedéséhez.Mert ugye tisztelet a kivételnek a lomolóktol ne várjuk el , tisztelet a kivételnek , hogy rendezetten guberáljanak.Szeretném ha a hozzászólók elhagynák a bőrszín és nemzetiség említését , hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele kik is azok akik a nagy többségben az utcákon szedik mások kidobott tárgyait.Azon is érdemes elgondolkodni , hogy mennyi "értéket rakunk ki néha amit akár kis fáradtság árán mi is haszonnal eladhatnánk esetleg felhasználhatnánk.

  jozefgucci1 11 éve 2

 • Műanyag vs Élő Karácsonyfa

  Ma reggel kénytelen voltam busszal munkába menni és volt időm a buszra várakozva a lakótelepi balkonokat megfigyelni.Régebben ilyen tájban már a legtöbb erkély sarkában ott lógott ki a frissen vásárolt karácsonyfának való.Most azonban végignéztem egy nagyobb tömböt és alig-alig láttam hálóba csomagolt fenyőfát.Megváltoztunk volna és inkább a többség műfenyő párti lett ?Elismerem vannak már a felső kategóriában szép igényes fák , de míg a külcsín megvan addig az illat elmarad.

  Szóval kíváncsi vagyok kinél milyen fa lesz idén ?

  jozefgucci1 12 éve 70

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.