2024. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kókuszgolyó készítés álá Kakaógengszter

  Sziasztok!

  Megint nem írtam már ide réges régen. Megpróbálok hiánypótlót alkotni.

  Történt az elmúlt hétvégén, - kihasználva az utolsó jó időt – hogy lementünk Szabadifürdőre nyaralni öcsémmel és a baráti társasággal. Előzetesen felajánlottam a többieknek, hogy készítek nekik kókuszgolyót. Mi a társaságban többen imádjuk a kókuszt minden formában: kókuszgolyó, kókuszdió, kókusztej, kókuszlikőr, kókuszos Wunderbaum. :))

  Az első napon, egész pontosan inkább a második napon, mert éjjeli fél 1-kor láttam neki a kókuszgolyók elkészítésének, amikor már megfelelően jól éreztem magamat (ha értitek, mire gondolok).

  A merényletet ennek a receptnek az alapján követtem el: [link]

  Idézem:
  "Hozzávalók:
  - 50 dkg háztartási keksz
  - 10 dkg vaj
  - 2 evõkanál kakaó
  - 20 dkg porcukor
  - 1 mokkáskanálnyi rumaroma
  - 1 csomag kókuszreszelék
  - meggybefőtt leve
  Elkészítés:

  Folytatás...

  JetiRulez 9 éve 4

 • Horvátországi családi nyaralás Trabanttal

  Csömör City-ből indultunk el Njivice városába: Balatonlelléig se jutottunk el az Alfa 156-tal, de jött a felmentő sereg!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 10 éve 87

 • Horvátországi családi nyaralás Trabanttal

  Az út

  Hosszú-hosszú, fáradságos évek után ismét eljött az ideje egy családi nyaralásnak. Úgy szólván így négyen nem voltunk sehol már pont 5 éve. Csak a meló látástól vakulásig (Ugye milyen jó elfoglaltság?). Itt volt az ideje, hogy kikapcsolódjunk legalább pár napra. Ennyit megérdemlünk.

  útvonal

  De honnan indultunk? – Csömör City-ből. És mi volt az uticél? – Krk-sziget, Njivice város, a tengerpart. És miképpen fogant meg a fejünkben az a bizonyos ötlet, hogy egy ”papírautóval” vágjunk neki a nagy távolságnak? – Eleinte sehogyan. Eszünk ágában nem állt Trabanttal menni. Miért is, ha a családi autó (egy Alfa 156) már vasárnap este útra készen állt? Lemosva, kiporszívózva, a csomagtartó az utolsó konzervnyi helyig megpakolva. Akkor mégis hogyan? Nos, hát csak figyelj!

  A terv a következőképpen alakult. Fekvés korán, indulás hajnali 4 órakor, elkerülendő a reggeli csúcsforgalmat. A kelést sikerült idejében kivitelezni. Az indulás már nem igazán alakult úgy, ahogy kellett volna. Ki-ki az utolsó percekben kitalálta, mit felejtett el még becsomagolni. Így lett a 4-ből 5 óra.

  Folytatás...

  JetiRulez 10 éve 5

 • R.I.P. Philips kompakt fénycső 1999-2013

  Élt 14 évet. Béke gyújtószerkezetére!

  Egy darabka múlt. Egy darabka azokból az időkből, mikor még nem létezett - létét ma is sokan megkérdőjelezik - az úgynevezett "Tervezett elévülés". Mennyibe kerülhetett ez abban az időben? 3-4000 Ft? Ma már kb. 500-1000 Ft közötti áron kaphatóak, lassan pedig felváltja helyét a LED (de egyelőre nem itt).

  Mindennapi használatban állt. Itthon már csodakategóriának számított. Az utóbbi két évben előszobai pilács szerepét töltötte be a maga 9W-os (feltüntetett) teljesítményével. Ma este hazaérve, hiába nyomtam meg a kapcsolót. Elmaradt a lassú (1-2 mp) begyulladás és a 3-4 percig tartó bemelegedési időintervallum, amikor a fénye a ténylegesnek kb. a negyede és onnantól kezdve egyre erősebb.

  Egy perc néma csönd és tisztelgés! Majd betekerem helyére a Coop-os 23W-ost kompaktot (amiből a szobámban évente váltok).

  Peti

  JetiRulez 10 éve 6

 • Kerékpáros becsülettúra a Balatonra

  Elöljáróban egy csöpp szájtépés (kb. most morzsolódik le az olvasótábor 90%-a "too long; didn't read" alapon). Régen nem írtam már a blogomba. Gondolkodtam is rajta, hogy mi változott az elmúlt hónapokban. Végül arra jutottam, hogy a Facebook létezése nagyban közrejátszik. Biztosra veszem ugyanis, hogy nem csak Én - mások is minden kis szöszmösz apróságot kiírnak az üzenőfalra, kisebb nagyobb volumenű eszmefuttatásokat, körbekérdezéseket, stb. És, ha visszagondolok (bár "szokják" mondogatni egyesek, hogy "És"-sel nem kezdünk mondatot) ebből a rengeteg szösszenetből az idő múlásával egész jó kis sztorikat lehetne leírni egyben a blogba. Csak hát egy gond vala, az emberek nem szeretnek olvasni. Ebben az elmúlt időszakban hasonlóképpen elkényelmesedtem magam is és elszörnyedve görgetek; vizsgálom, hány oldalas lehet a dokumentum, bele-bele olvasok bekezdésekbe, elkapok 1-1 mondatot, aztán vagy rászánom magam, vagy nem.

  Jó, azt hiszem mostmár kellőképpen kifilozofáltam magamat és a megmaradt 10%-nak elmesélem azt, ami miatt ez a blogbejegyzés létre jött.

  Folytatás...

  JetiRulez 11 éve 25

 • Csöpp szösszenet... ruhavásárlás, stb.

  Csöpp szösszenet a szakadt városról, a Köki környékéről, és egy balul sült ruhavásárlási próbálkozásról.

  Tegnap találkoztam cimbivel. Volt felé egy kevés restanciám. Rendeztük a dolgot. Aztán megbeszéltük, hogy elmegyünk körülnézni egy márkaüzletben, mert ő pl. kifejezetten venne most magának pár göncöt. Talán Én is néztem volna valamit.

  3-as metróval ki Kökire. Előre bocsájtom, hogy még életemben nem jártam ott. Szépen felújították a terepet. Lett szép pláza (Álá Köki Terminál, jól tudom?). Na meg az egész úgy néz, ki mintha egy reptér volna.

  Nekünk viszont nem a plázában volt dolgunk, hanem a közelben lévő Vaspálya utcában. Mi lementünk a buszpályaudvarhoz. Csak hiába kérdeztünk meg jó pár embert, senki az ég adta világon nem tudta, hol van az.

  Na, az egyik biztonsági őr csak meg mondta, hogy az a vasút túloldalán van. Hát akkor vissza az egész metrókomplexumon keresztül (lépcsőzés fel, lépcsőzés le). Töltésen túl vagyunk. Na de hol? Hát hirtelen nem volt kit megkérdezni, elindultunk egy irányba. Később az egyik szembejövőt megkérdezve kiokoskodtuk, hogy mi most igen, a Vaspálya utcában vagyunk és vissza kéne fordulni, ha azt a házszámot keressük.

  Folytatás...

  JetiRulez 11 éve 5

 • "...eredménytelen, mégis érdekes..."

  Van egy kis szabadidőm. Kiírom magamból, ami már mögöttem van. Mint eddig, most is egy eredménytelen, mégis érdekes hetet tudhatok magam mögött.

  Melóhely keresés van folyamatban, immár szeptember óta. Újév óta már jó haverommal és egyben sorstársammal Spannal (nemes egyszerűséggel), aki papírformailag szintén biztonsági őr. Neki velem szemben viszont sokkal nagyobb szüksége volna egy bejelentett munkára nyomós ok miatt (nem részletezném). Én két szakképesítő bizonyítvánnyal rendelkezem: vagyok irodai asszisztens és az említett bakter bizonyítvány. Megkérek mindenkit, hogy ne kérdezze, miért pont ezt a két lehetetlen szakmát sajátítottam el és, hogy Spannak milyen végzettsége van ezen kívül. Erről pont nem akarok beszélni és szerintem ő sem örülne.

  Az egész álláskeresési folyamat nem áll másból, mint a jól bejáratott procedúrából:
  1. Újságok, hirdetőoldalak, Fb-oldalak, Vagyonőr-Kamara (továbbiakban A Kamara) weboldalának folytonos böngészése és ismerősök kérdezgetése,
  2. Valagnyi e-mail elküldése fényképes önéletrajzzal, telefonszámok betárazása és 10-20 alkalommal sorbatárcsázni, amíg nem foglalt valamelyik,
  3. Ahol csak telefonszám van, ott első felvetésem: "Pályakezdő vagyok". Erre a válasz az esetek 90%-ában : "Tapasztalat szükséges." - 'telefon kinyom'. Továbbiakban a következő bekezdésben...

  Folytatás...

  JetiRulez 12 éve 23

 • kazik

  Amiket csak egyben:
  Sir David Attenborough - Az Élő bolygó I.-V. (The Living Planet)
  + ajándék Attenborough - Élet a jégen 2.
  Star Wars 4.-5.-6. - Csillagok háborúja .....(Digitálisan felújított változat)
  Amerikai Aerobic I.-II.

  Épséges tokkal:
  A Jaguár bosszúja............................(Prey of the Jaguar)
  A Maszk .....................................(The Mask)
  A szabadság ösvényein........................(Beyond Rangoon)
  Annie királyi kalandjai......................(Annie: A Royal Adventure!)
  Asylum
  Gyilkos magzat...............................(The Unborn)
  Harry Potter és a Bölcsek köve...............(Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
  Harry Potter és a Titkok kamrája.............(Harry Potter and the Chamber of Secrets)
  Kelly hősei..................................(Kelly's Heroes)
  Kezet nyújt a halál..........................(Severed Ties)
  Lázadás a Marson.............................(Mars)
  Men in Black 2. .............................(Sötét Zsaruk 2)
  Mutánsok/Bogárinvázió........................(Ticks)
  Nemesis 4 ...................................(Nemesis 4: Death Angel)
  Repülő erőd..................................(Deadly Outbreak)
  Sivatagi Show................................(Animals Are Beautiful People)

  Folytatás...

  JetiRulez 12 éve

 • Címeres balf@sz 5

  Egyből belecsapunk a lecsóba.

  Itt igazából Én azon akadtam fent, hogy 2012 derekán akad még mindig olyan világ bolondja, akit erre rá lehet szedni? :F
  A másik pedig, hogy a küldő kimaradt az általános iskola alsó tagozatából. Különösen az izgalmas nyelvtan órákról. Biztos, hogy nem robot, webfordító, stb. Az nem ír így. :U

  Egyébként meg hülyítelek. Komolyan veszed ezt a bejegyzést is? Bártan kicsomagolod és futtasd,válaszd ki a kíván őszeget és ad meg a email és a jelszódat. Nekem is bevált és már dús gazdag vagyok. Tényleg nyugodtan próbáld ki! Nem kamu. ;]

  Peti

  JetiRulez 12 éve 10

 • Címeres balf@sz 4

  Végül kis késéssel, de tartalom nélkül nem érkeztem. Mivel nem voltam túlzottan aktív most egyetlen közösségi oldalon sem.

  Hajnalban kaptam egy automata mailt, amire sajnos nem tudtam válaszolni sehogy sem:

  A válaszlevelem nem ment el neki, de mindenképpen le akartam süllyedni az ő szintjére, hogy megnyugodhasson az a zavaros kis lelki világom.

  Végül feladtam. Akartam egy kamu névvel, 10perces mail fiókkal egy regisztrációt készíteni, de itt jön szembe a FAIL-pillanat:

  Nem lehet regisztrálni az oldalra, így nem nyugodott meg az a zavaros kis lelki világom sem.

  Nem tudtam eljuttatni sehogy sem:
  Szia!
  Ha azt hiszed, hogy regisztrálni fogok, akkor hülye vagy.
  Szeretettel és sok kedvességgel:
  Édesanyukád

  Peti

  JetiRulez 12 éve 6

 • Címeres balf@sz 3

  Eszküszöm, ez a Zsolt egy "aranybánya". Benyögő világbajnok. :D  Az ezen hír köré kerekedett érdekes beszélgetést láthattátok:
  Bővebben

  Remélem tovább táplálja a sorozatot "ékesszólásaival". Én kifejezetten élvezem. :))

  Peti

  JetiRulez 12 éve 7

 • Címeres balf@sz 2

  Az ilyen minek jön megint oda, ahol csak bunkózni tud?

  Egyáltalán miért nem törlöm az ismerőseim közül? - Mert akkor nem volna mit köznevetség tárgyává tenni. :DDD

  Valójában a...
  Valójában felismered őket? ;) [link]

  Peti

  JetiRulez 12 éve 12

 • Felszámoltam a VHS-gyűjteményemet

  Most mondjátok meg! Hát nem gyönyörű látvány? Annyira nosztalgikus. :))

  [link]

  Peti

  JetiRulez 12 éve 12

 • 100 éves a gödöllői HÉV

  2011. november 26. szombat:

  100 éves a gödöllői HÉV

  Ünnepi nosztalgia járat közlekedett Gödöllő és az Örs Vezér tér között, érintve Mogyoródot, Kerepest, Kistarcsát és Cinkotát.
  Cinkotán a Kocsiszín telephelyén nyílt napot tartottak. Meg lehetett látogatni a műhelyeket, végig sétálni egy szerelvény alatt a szerelő aknában, beülni a vezetőfülkébe és felszállni muzeális mozdonyokra.

  Aznap délelőtt Én is kint voltam. Nem véletlenül született meg ez a bejegyzés. Több, mint 200 fényképet készítettem 4 óra alatt és 1-2 videót is. Tehát volt mit válogatnom.

  Délelőtt negyed 11 lehetett, amikor megérkeztem Cinkotára a Kocsiszín bejárata elé. Hosszú, kígyózó sor állt a kapu előtt. Féltem, hogy nagyon sokáig fog tartani és itt fagyoskodunk majd a szeles hidegben legalább 1 órán át. Szerencsére fél órán belül lement a sor. Belépésnél a regisztráció annyiból állt, hogy be kellett diktálnunk a nevünket. Ez meglepően egyszerű volt. Azt hittem a személyi igazolványt is elkérik majd.

  Folytatás...

  JetiRulez 12 éve 8

 • Címeres balf@sz

  Zsolt kiengedte magából azt, amit nem kellett volna.

  [link]

  Közben érkezett válasz, hát kibővítem a posztot.

  [link]

  Lehiggadt a srác.

  Peti

  JetiRulez 12 éve 3

 • Égőcsere az erősítőmben

  Van egy Technics SA-600-as sztereó erősítőm, aminek egyáltalán nem világított az előlapja mióta megvettem. Hogy ismét régi fényében tündököljön, szétkaptam sebtiben és kicseréltem az égőket.

  klikk a nagyobbért
  Most már olyan, mint újkorában. Gyönyörű! :C
  További képeket itt lehet elérni a szerelésről és az üzembe helyezésről: Galéria
  Egy haverom azt mondta, még véletlenül se cseréljem el senkivel semmi pénzért ezt a páratlan készüléket. Igaza van. Nem fogom soha. ;)

  Peti

  JetiRulez 12 éve 2

 • Gyűjtsünk piás zenéket!

  Egyik barátomnál voltunk öcsémmel legutóbb házibuliban. Az este folyamán több "piás zene" is bekerült a listába. Itt gondolok azokra a zenékre, amik az ivásról, alkoholfogyasztásról, italokról szólnak. Elgondolkodtam rajta, hogy még vajon hány ilyen zenét tudnék összegyűjteni. A végső eredmény 18 szám, amit fel tudtam sorolni. Ha ti tudtok hozzáadni ehhez a listához még ilyen zenéket, akkor "örö bódottá", persze az öltetadó nevével együtt tűzöm fel a listára. Kíváncsi vagyok mennyivel lehet ezt überelni. :)

  Persze ennek a 18 számnak a listáját be is illesztem ide (Notepad-ból copy-paste):
  Szilágyi János - Van olyan ember
  Prosectura - Iszok
  Fonográf - Lökd ide a sört
  Belga - Boros
  Bon-bon - Pia olimpia
  Metro - Ülök egy rózsaszínű kádban
  Budapest Bár - Szilvafácska

  Folytatás...

  JetiRulez 13 éve 18

 • Rendszerváltás

  Teszt jelleggel megtörtént itton, a kis gépen. Ubuntu telepítve. Már régóta kíváncsi voltam, milyen a szabad szoftverek világa. Egyelőre egész barátságos, csak a megjelenítésből kell visszább venni, mert fenemód húzza a vasat (tán kevés az 1200MHz). Sok időm mostanában nem lesz kitapasztalni, mert nyakamon vannak a vizsgák. Majd szépen lassan kipuhatolom az előnyeit és hátrányait. Az első benyomás máris megvolt telepítés után, vagyis minden alapból benne van, ami csak kellhet. Még csak Pasziánszt, meg Pidgint kellett telepíteni.

  Peti

  JetiRulez 13 éve 11

 • Ez maga egy komplett filmforgatókönyv xD

  Imhol a forgatókönyv

  Gyakorikérdések

  Ilyen a valóságban nem fordul elő. Ezt vagy kitalálta, vagy ő az univerzum kiválasztottja. Lefordultam a székről, mire a végére értem már könnyem hullott a nevetéstől. Lehet, hogy szemét vagyok, de akkor is! :DDD

  Peti

  JetiRulez 13 éve 12

 • Ezek a piacon vették jogosítványukat? O_O

  Ezek a piacon vették jogosítványukat?

  Elsőbbséget A Kéklámpásoknak - Vigyázz mentő!

  YouTube videó

  Kb. ez jutott eszembe, miután láttam a videót. Az ilyenek hogy kerülnek ki a közutakra? :Y

  Peti

  JetiRulez 13 éve 37

 • Szituáció O_O

  A helyzet a következő:

  Állunk itt az asztal előtt. Mutatok faternak valamit a telefonján. Értenyúl, hogy ő is kipróbálja. A telefon kicsúszik a kezéből szappan módjára és egyenesen belecsapódik a számítógépbe, mert nincs rajta az oldallap. A telefon háta fémből van, ami rövidre zár valamit és rendszer újraindul. Örülök, hogy nem történt komolyabb baj. Azt hittem letörte az SB Live! sarkát, de nem! :Y :DDD

  Peti

  JetiRulez 13 éve 6

 • Rákot kapok vazz

  A telefonomnak olyan erős kisugárzása van, hogy a tőle 1,5 méterre álló hangszóróból lehet hallani a cicergést. Ha ilyen erős, akkor szerintem rám sincs túlzottan jó hatással.

  Szerintem a közeljövőben megszabadulok tőle valamikor. Amúgy is van még pár gyerekbetegsége a "radioaktivitáson" kívül.

  Korábban már említettem itt-ott az újdonsült echte kínai telefonomat, amit apámtól kaptam ajándékba. Nevezetesen a King Series WG3-at, amiről kis utánajárással kiderítettem, hogy a HTC Hero koppintása, ami 60000 Ft-tal többe kerül újonnan, mint ez a keleti csodafon.

  Szép, meg minden:
  - Jó vele szöveget írni a QWERTY képernyőbillentyűzet segítségével (rendesen reagál az érintőképernyő minden érintésre).
  - Ráadásul nagybátyám múltkori látogatása alkalmával pont kapóra jött, hogy egyszerre 2 SIM-kártyát is kezel.
  - Van benne TV-tuner, így a kocsiban is tudom nézni az esti híradót (antennával)
  - A rádiónak is jó a vétele (persze, ha az antenna ki van húzva).
  - Ami pedig külön említésre méltó, az az erős hangszórója, ami mély álmomból is felkelt, ha elkezd szólni reggel.
  - 80 MB-os belső memóriája van, így nem kell bele microSD kártya.
  - Wifi-s a készülék (sajnos szabad hálózat hiányában eddig nem volt alkalmam tesztelni).

  Folytatás...

  JetiRulez 13 éve 5

 • Megszűnt a Sztár FM :(

  Először nem értettem, hogy az utóbbi két napban miért nem tudom befogni itthon a rádiómon, se faternál a műhelyben. Nehezen hiszem el, de a főoldalukra kitett közleménnyel ellenkezni nem lehet. :O

  Lejárt a frekvenciaengedélyük és még semmi konkrét információt nem tudok. Mindjárt körülnézek a hírportálokon.

  Ha nem nyújtanak be új pályázatot, hol fogom Én ezentúl hallani azt a páratlan, egyedülálló változatosságú zenei palettát, ami ott szólt? Ilyen rádió másik szerintem nincs az egész országban máshol. Szóljatok feltétlenül, ha tévedek és Pesten, illetve környékén fogható! Imádtam munka közben hallgatni. Fater sem fog örülni neki. Bakter! :W

  Még annyit tehetek, hogy végigmegyek az itt fogható csatornákon. Elvégre van kb. 20. Egyik napról a másikra lapozok és meglátom, melyik lesz az a bizonyos hiánypótló adó. :U

  Ez így ma este nagyobbat ütött, mint anno a Sláger-incidens. Szerencsére a Neo FM hozza nagyjából elődje színvonalát. Itthon ez szól. Munkában meg ezután mi fog nekünk? :F

  Folytatás...

  JetiRulez 13 éve 6

 • XBOX 360 megszentségtelenítése

  Tegnap este átmentem Sanastus barátomhoz játszani X-en. Megérkeztem épségben, öröm bódottá, foglalnánk be a tévét, de apjáék meg tévét szeretnének nézni. Jó, akkor marad a hálószobai monitor.

  Gondoltuk mi sem egyszerűbb, bedugjuk az erősítőbe az RCA kábelt és a HDMi-t meg a monitorba. Nem volt ez olyan könnyű. Így néz ki a box hátulja:

  kattra nagyítható

  Szóval, ha bekötöm az audiót, már nem fér be mellé a HDMi kábel. Marha jó. Ki volt az a farok, aki így tervezte ezt meg? :W

  Kicsit törtük még a fejünket, aztán Sanastus eszébe ötlött egy zseniális terv. Ha máshogy nem megy, hát szétdaraboljuk az RCA kábelt. Így elérjük az erősítő csatlakozóit és a monitor RCA bemenetét is. Nem érdekel minket, hogy szarabb a képminőség, mintha HD Ready-ben tolnánk, csak legyen valami hang és kép is. Szóval fogtam ezt az "ó nemes" kábelt...

  kattra nagyítható

  Folytatás...

  JetiRulez 13 éve 19

 • Tessenek szörnyülködni

  A minap kaptam egy gépvasat nagybátyámtól. PIII-as konfig. Elég retkes volt belül, úgyhogy darabokra szedtem. Kipucoltam minden egyes alkatrészt. Levettem a ház előlapját, onnét is kiganéztam a mérhetetlen pormennyiséget. Végére hagytam a tápot és pont ezért jött létre ez a bejegyzés. Igen, a táp miatt.

  Na most tessenek szörnyülködni:
  Itt betelt a KépPH!táram. :U

  Folytatás...

  JetiRulez 13 éve 38

 • Vasárnapi szösszenet

  Gondoltam megosztom a mai tartalmas napomat. Aki nem kíván időt szánni az ilyen jelentéktelen dolgokra, az kihagyja. Menjünk szépen sorban, fejezetekre osztva a bejegyzést.
  Azért 1-2 kiegészítést is rakok hozzá. Most mit tehetnék? Hát írhatnékom van na!

  Ébredés:

  Visszanyúlunk éjfél előttre egy órácskával. Öcsém elment a barátaival bulizni, Én befeküdtem az ágyába, mert nálam nincs kábeltévé és néztem a hülye rajzfilmeket a Comedy-n. Family Guy, Furcsa Amcsik...két óra felé bealudtam. Reggel az ágyamban keltem. ”Nofene, hogy kerültem ide?”

  A nyomozást csak akkor tudtam fojtatni, miután öcsém volt kegyes felkelni délután fél kettőkor. ”Hogy a rákfenébe kerültem az ágyamba?” Ő küldött oda. Nézek...gondol, gondol...nem ugrik be. Pedig Én éber vagyok általában.

  Utoljára akkor volt ilyesmi képszakadás, mikor életemben először csúnyán berúgtam velük. Mikor az alkohol tartalmú folyadék elérte kellő hatását, fogtam magam és leültem az utca közepére beszélgetni egy fehér cicával. Nem volt kíváncsi a hülyeségemre, faképnél hagyott, cserébe megátkoztam. Arra emlékszem még, hogy haveroktól elköszöntünk, elindultunk lefelé a szomszéd utcában.

  Reggel szintúgy kérdeztem öcsémet, mit csinátam. Szerinte nagyon nehéz volt tőlem elkérni a lakáskulcsot.

  Mosógép:

  Folytatás...

  JetiRulez 13 éve 7

 • RCA-DIN videókábel készítése

  Sziasztok!

  A következő retró projektemhez szeretném a segítségeteket kérni. Pontosabban azok segítségét, akik valamennyire jártasak különböző kábelek készítése terén.

  Van egy Videoton televízióm (rajta a szükséges DIN bemenettel) és egy 5 ágas DIN csatlakozó, amit egy régi billentyűzetről vágtam le; illetve egy sztereó RCA kábel maradványa (a másik vége már hiányzik). Ezt az RCA-t gondoltam bedugni pl. egy DVD lejátszóba.

  A gond ott kezdődik, hogy gőzöm sincs mit mivel kössek össze. Keresgéltem a neten bekötési utasítások után. Ezt a leírást találtam a leghasznosabbnak keresgélésem során. Mégse kezdem még hozzá, mert elbizonytalanodtam a kábelek más-más színei miatt. A DIN csatlakozóm végén ott az 5 drót (sárga, szürke, barna, piros és egy csupasz), és az RCA csatlakozók végén 2-2 drót (piros, sárga, 2 csupasz). Szerintem a GND (föld) lesz, ami kimarad.

  Várom az ötleteiteket! :R

  Peti

  JetiRulez 13 éve 10

 • Mai napi jó cselekedeteim

  Pár napja eljött az ideje, hogy új egereket vegyek magamnak és öcsémnek a számítógépekhez. Mert mindegyiknek meghaltak a görgői.

  Elkezdtem nézelődni és eszembe jutottak szüleim. Én általában korán fekszem le, de Ők még szeretnék használni a gépet egy kicsit. Sötétnek kell lennie, a monitor is csak csökkentett fényerővel üzemelhet. Nem tudnak gépírni, így közben folyamatosan bajlódnak, mert nem látják a betűket a fekete billentyűzeten.

  Akkor már rendeltem egy fehér billentyűzetet is. Öcsém épp gépírást tanul és nem tud rendesen gépelni a lapos billentyűzetén. Gondoltam rá is akkor, és neki ajándékoztam az Én hagyományos billentyűzetemet. Így öcsém és szüleim is jól jártak. Nagyon örültek a váltásnak és Én is örülök, hogy Ők örülnek. Persze fater megjegyezte, hogy azért vehettem volna akár egy világító billentyűzetet is, mert az még jobb lenne. Nem volt rá fölös kidobni való pénzem. :)

  Ezt a bejegyzést már a fehér billentyűzetről írom. Egész kényelmes és csendes. Néha nekem is kapóra jön a jól láthatóság. A számsort a gépírás tanulásakor nem sikerült elsajátítanom, így rá kell nézem a billentyűzetre néha, meg akkor is, mikor jelszót pötyögök be.

  Folytatás...

  JetiRulez 14 éve 8

 • Iszom a levét... (UPDT 10.10.07.)

  Iszom a levét nagyon sok dolognak, amit eddigi életemben korábban elkövettem. Nem térek ki rá most, mert sokáig tartana az összes ballépésemet felsorolni. Maximum mindig hozzáteszek a cikkez egyet-egyet az idő folyamán.

  Egy példa, a jelenlegi gépvasammal kapcsolatos. Ma délelőtt fogtam és atomjaira szedtem, mert a 2 év alatt, mióta megvettem, nem volt rendesen kitakarítva, csak félévente átmentem az alkatrészeken kompresszorral. Eddig úgy tudtam, hogy a tápegység valamilyen 400W-os Codegen (így is van idáig feltüntetve az adatlapomon a Cuccok pontban).

  Tehát most, hogy kivettem a tápot is, szétszedtem, kiporoltam, megnéztem a címkéjét, mert úgy éreztem valami nem stimmel. Ekkor ütött be a mennykő. A táp valójában egy 300W-os KYP-375ATX (gyártónevet nem találok). Át lettem verve. Azt még nem említettem, hogy másodkézből vettem a gépvasat.

  Eddig nem értettem, hogy miért hasal el a rendszer folyton, ha a benne lévő E6320 procit az alap órajel (1850 MHz) fölé emelem. 2100-nál tovább sose ment, de már alatta is labilis volt a rendszer. Jelenleg 1600 MHz-en üzemel, azóta nem halt meg a rendszert terhelés alatt. Tudom, hogy ez a proci sokat tud, ugyanis van róla teszt itt a Prohardver! oldalon és majdnem +1000MHz-et kihoztak belőle. Ha Én a jelenleg rajta levő gyári hűtővel próbálkoznék és nem vágtak volna át a táppal, most kb. húzhatnék rajta +500 MHz-et és stabil maradna a rendszer.

  Folytatás...

  JetiRulez 14 éve 0

 • Függőségi vita

  Pár perce vitába bonyolódtam öcsémmel a függőséget okozó dolgokról (köztük a drogokról is).

  Ő azt állítja, hogy a cigaretta is drog, mert függőséget okoz. Én úgy érzem, hogy ennek a mondatnak nincs értelme. Javítsatok, ha tévedek, de a drog a kábítószer angol neve és a kábítószer más néven tudatmódosító szer.

  A cigaretta tudomásom szerint nem módosítja a tudatot, tehát nem kábítószer, csak függőséget okoz. Mellette az alkohol és akár a számítógép is okoz függőséget, de a tudatot közülük csak az alkohol és a kábítószerek (tudatmódosító szerek, aka. drog...szerintem), persze ne felejtsük ki utólag a vegyszereket sem a felsorolásból.

  Ő azt állítja, neki ezt tanították az iskolában, de Én egyszerűen nem látom a logikát benne. Megkockáztatom azt felhozni, hogy álmodozott és valamit félrehallott. Én lennék lemaradva a témában?

  Peti

  JetiRulez 14 éve 58

 • Lustulási folyamat

  Három hét után ma fordult elő először, hogy felkeltem reggel 6-kor.
  Kicsit össze kéne szednem magam.
  Lustulási folyamat alatt értendő még, hogy az elmúlt két hónapban, az addig leadott 20 kg-ból 10 visszajött. Az egészben az extra: egyáltalán nem érzem úgy, hogy a kelleténél többet eszem. Nyilván a kevés mozgás teszi.
  Végül is a ballagás óta a szobám kitakarítása és egy egyszeri fűnyíráson kívül mást nemigen csinálok. Persze nem hanyagolom a haverokat, barátokat, de enné több kéne.
  Csakis rajtam múlik. Kicsit mellőzni kéne a gépet, mert az ennek az egész hibafolyamatnak a fő forrása (kb. napi 6 óra). Akárhogy nézzük ez azért sehogy se normális.
  Legyen a változás kezdetéül kitűzve hétfő. Tehát holnaptól megpróbálok változni ismét.

  Peti

  JetiRulez 14 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.