2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Drágaszágom.

  Hieronymus 9 éve 1

 • UFO jelenségek: Pig

  London, 1976 szeptember 26

  A reggeli órákban egy menetrend szerinti repülőjárat pilótája, a londoni Heathrow repülőtér légirányításának különös jelentést küldött. Hatalmas és rózsaszínű repülő objektum halad a légi közlekedési folyosó közelében.
  Az irányítóközpont elrendelték az ilyenkor szokásos óvintézkedéseket. Minden repülőgépet elterelte London körzetéből.
  A pilóta jelentését hitték is meg nem is. Leszállás után azonnal megszondázták. Addigra több helyről is megerősítették, nagyjából 9 méter hosszú és 4,5 m széles repülő objektum leginkább egy disznóra hasonlít. Egy hatalmas rózsaszín sertés úszik a levegőben.

  A helyzet tisztázása érdekében helikoptert vetett a rendőrség. Sajnos dolgavégezetlenül tértek vissza a küldetésről. A disznó már bőven túllépte az 1500 méter magasságot, a helikopter magassági korlátját, ezért nem lehetett megközelíteni az objektumot.
  A polgári légi közlekedés irányítói radarokkal megfigyelés alatt tartották a disznó, Európa felé haladt. Idővel elvesztettek vele a kapcsolatot, amikor átlépte az 5500 méteres magasságot. Eddig a magasságig látnak el a polgári használatba állított radarok.
  Utóbb kiderült, egy angol farmon, landolt a disznó, sebsülés nélkül úszta meg leszállást.

  Folytatás...

  Hieronymus 9 éve 9

 • Elektronikai alapismeretek I.

  Hieronymus 9 éve 2

 • Jószomszédok

  Évtizedek óta éltek boldogan egy utca lakói egymás mellett.
  Az utca valahol a mennyország és a földnevű bolygó között, természetvédelmi területen épült ki. Takaros kis házacskák. A kertekben gyönyörű virágok nőnek. A telekhatár már a tóban van. Annyira idillikus hely, hogy Itt még saját vadlibája is lehet a gazdánk, csak oda kell szoktatni őket.

  A természet csodálatos, de nem kíméli a házakat. Időnként felújítanak egyet vagy új áll a régi helyére.
  Ez történt az egyik házzal is. Eltakarította a gazdája és egy kicsit nagyobbat húzott helyére. Sőt egy szauna is került mellé.

  A szomszéd ezt nem tűrte szó nélkül. Elrontották a megszokott kilátását. Télen meg meztelen emberek rohangálhat a szauna és a tó között. Felháborító! Ilyen pofátlanságra még nem volt példa az elmúlt 60 esztendőben. Szó, szót követett, azután jött az ötlet. Ide ekkora épületre bizonyosan nem lehet építési engedélyt szerezni.

  Másnap az emberünk megkereste a hivatal szakirányú hivatalnokát és előadta az esetet. A hivatalnok meghallgatta a panaszt és megígérte néhány napon értesíti a bejelentőt.

  Ammersee

  Folytatás...

  Hieronymus 9 éve 13

 • Autókáztam az új autókamerával

  Az első kamera egy nagyon olcsó kínai termék volt.

  De annyit sem ért, mint mint amennyit kifizettem érte. Több problémája volt.
  A tapadókorong nem tapadt. Az időszeleteket nem lapolta át. A felvétel tömörítésében sem jeleskedett. (Bár ez csak kényelmetlenséget okozott.) A végső lökést a kuka felé, a műanyag tartószerkezet törése adta. Nem bírta el a kamera súlyát :( Na mindegy.

  Az utód egy Rollei CarDVR-120 GPS lett.
  Azon túl, hogy a tapadókorongja tapad, a kamera leválasztható róla, nem kell leszedni a szélvédőről egy felvétel másolása miatt. A felvétel maximális felbontása 2304×1296 Pixel.
  A napi használatra elegendő a FullHD felbontás.

  A felvételek lejátszásához a GPSPlayer programot adják.

  Annyit tud, amennyi a képen látható. Internet nélkül az adatokkal nem boldogul.

  Szerencsére van használhatóbb program.

  Folytatás...

  Hieronymus 9 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.