2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Megkezdődött a müncheni Oktoberfest

  Ma 12 órakor nyitotta meg a 188. Oktoberfest a kapuit. Szokás szerint a Bajor miniszterelnök három ütéssel ütötte be az első hordóba a sörcsapot. Majd önmagának és a mindenkori München polgármesterének csapolt egy maß sört. Ami valamivel kevesebb, mint egy liter sör. Az idei fesztivál október harmadikáig tart. Ez két nappal hosszabb mint általában.

  Az idei sör/népfesztivál két újdonságot tartalmaz. Ez a világ legnagyobb népfesztiválja. Ma egymillió maß sör fogyasztása várható. Ennyi látogatóval számolnak a gyerekeket és öregeket is beszámítva.
  A legdrágább sátorban, kerekítve 15 euró egy maß sör.
  Mindig kerekítve szokták fizetni a megrendelést. A kiszolgálószemélyzet ebből a pénzből kap jövedelmet.

  A rendezvényen lévő elsősegélyhely, az idén először kapott egy CT berendezést. Az elesett rosszul lépett embereket a helyszínen tudják vizsgálni az agyrázkódás gyanúval. Nem kell mindenkit klinikára szállítani a vizsgálathoz.

  Olaszországból érkezik a legtöbb külföldi látogató. A többségük lakóautóval jön. A környéken tilos a lakóautóval parkolás. Minden nap egyszer büntetést kapnak az olaszok. Mégis ez a legolcsóbb szállás a fesztiválon.

  Folytatás...

  Hieronymus 8 hónapja 0

 • Gerhard Schröder

  Elöljáróban néhány információ.

  Gerhard Schröder életútját a kancellár kinevezésétől, napjainkig mutatom be.
  Megpróbálom tényszerűen megírni. Amennyire lehet.
  Az információk forrása a Schröderről szóló német Wikipedia oldal.
  A hozzászólásoknak nem látom értelmét. Németországban már "public enemy" státuszban van. Ha másként látod, az a te dolgod.

  A kezdetek

  1990 és 1998 között Alsó-Szászország miniszterelnöke volt. Ezt követően 2005 novemberéig az SPD - Bündnis 90/Die Grünen (egyszerűbben zöldek) koalíciójának kancellárja volt.

  A Schröder-kormány idején az atomenergia gazdasági felhasználásának fokozatos megszüntetése 2000-ben kezdődött az úgynevezett nukleáris konszenzussal és az atomenergia-törvény módosításával.

  Miután 1999-ben a NATO repülőgépei tévedésből lebombázták Kína belgrádi nagykövetségét, Schröder volt az első nyugati politikus, aki Pekingbe utazott a Kínai Népköztársaságban, és bocsánatot kért az esetért. Gyakrabban látogatott Kínába, mint bármely más európai államfő előtte.
  Schröder és George W. Bush 2001. október 9-én
  Putyin és Schröder Moszkvában 2001. november 2-án

  Folytatás...

  Hieronymus 9 hónapja

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.