2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A közteres – Második menet!

    Amikor intézkedésre kerül sor, vagyis szabálysértésen tettenérés van, esetleg a térfigyelős jelzi az esetet, akkor az igazoltatás, szokásos sablon dolgok (értsd: jogszabályi tájékoztatás, bírságösszegről történő tájékoztatás stb.) kitöltésre kerül a szakmai nyelven bírságszelvény.
    A bírságszelvény hivatalos neve a „Nyomtatvány a helyszíni bírság kiszabásáról”.
    Ennek a jegyzőkönyvnek a dolgait a 22/2012. (IV.13.)-as BM rendelet írja részletesebben. Ezt, aki akarja keresse ki! Itt külön nem részletezem, mert annyira azért nem egy bonyolult iromány.

    Amik lényeges tudni!

    Az adataid az okmányaidon szereplővel megegyezően kell, hogy a szelvényen is szerepeljenek. Előfordulhat, hogy nem kézi, hanem gépi kitöltésű és ott a karakterkódolás, hol a PDA-ban, hol a nyomtatóban nem az igazi. Ebben az esetben viszont pár dolgot meg kell jegyezni.

    Folytatás...

    Gims 1 éve 42

  • A közteres – Vagyis amennyit a lakosság lát belőle és ami mögötte van!

    Na de mit is csinál egy közteres?

    Röviden és tömören szabálysértésekkel, szabályszegésekkel és pár közigazgatási dologgal foglalkozik.

    Bővebben már más a képlet…

    Alaphangon közterületen történő szeszesitalfogyasztás, köztisztasági szabálysértés, bizonyos engedélyek ellenőrzése, KPM-BM szabályszegések szankcionálása, KPM-BM szabálysértések szankcionálása a fő feladat.
    Ezenkívül egy rakás lakossági bejelentés rostálása, kivizsgálása, jegyzőkönyvezése.

    Van olyan nap, amikor reggel még általános kerületi ellenőrzéssel indulunk, majd 10 perccel később már rohanni kell egy hulladékkihelyezést felszámolni, illetve szankcionálni, majd egy másik bejelentés alapján forgalmi szituációt rendezni. Erről pedig folyamatosan jegyzetelni kell, egyeztetni az irányítóval, illetve majd nap végén adminisztrálni a jelentéseket.
    Tavasztól késő őszig a napi 12 órás szolgálatban alsóhangon van ötven visszatérő ellenőrzés. Ebben az illegális hulladékkihelyezéstől kezdve, a szabálytalan gépjárműveken át, a szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokig bőven van minden terület.

    Amikor beindul az úgymond szezon, akkor a rengeteg ellenőrzés közepette még a térfigyelősök jelzésére is menni kell. Így két cím között egy-egy közterületen iszogató vagy épp a kis- és/vagy nagydolgát végző emberek szankcionálásán kívül rohanás van mindenhová.

    Folytatás...

    Gims 1 éve 141

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.