2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Igényfelmérde: Privát üzenet jelző alkalmazás

  A címben nagyjából benne is van a lényeg. Egy olyan kis alkalmazásról lenne szó, ami az értesítési területen ücsörög, x időnként ellenőrzi, hogy van-e új privát üzeneted, majd ha van, akkor ilyen aranyos kis buborékban kiírja hogy hány darab.

  Valahogy így nézne ki a nagyon béta verzió:

  Amennyiben lennének külön igények az ésszerűség határán belül megvalósíthatóak, illetve a későbbiekben a Windows 8 usereknek csinálnék egy Live Tile-ös, Toast Notification-ös verziót is.

  ferensz 11 éve 10

 • HFL Superbowl

  Valaki jon ma a Hungarian Football Legaue dontojere? Kickoff: 14:00 a BKV palyan (8. ker Sport utca 2.). A penztarak 12:00-kor nyitnak, a kapuk 13:00. A jegy 1500 Ft, 14 ev alatt ingyenes. Ha jon valaki, akkor koltozhetnenk egy azon helyre.

  [link]

  ferensz 12 éve 7

 • Házi készítésű Xbox 360 Wireless Receiver for PC

  Az ötlet onnan származott, hogy sikerült egy javíthatatlan Xbox-ot kifognom, és ha már nem lehet újra életet lehelni bele, akkor már legalább valami haszna legyen. Mivel a Microsoft nem adta ki a drivereket a Play and Charge kábellel történő használathoz, ezért kezembe vettem a dolgokat, és az elkövetkezendő dolgot sikerült kihozni belőle.

  Az alapötletet a se7ensins fórumon találtam, szóval felfoghatjuk egy félig-meddig fordításnak is ezt a leírást.

  A szükséges eszközök:

  - Forrasztó páka
  - Folyasztószer
  - Egy Xbox 360 RF modul (az a cucc, amin a bekapcsoló gomb van, és zölden világít)
  - USB kábel. Akármilyen megteszi, a fontos hogy másra már ne nagyon akard használni, mivel szét kell majd vágni a folyamat közben.
  - Az eredeti leírás szerint egy 5V Zener Dióda, én ezt egy TS1117 stabkockával helyettesítettem. Ez volt kéznél, és szépen fel is tudtam fogatni az RF modul egyik furatára.
  - Driver. A Microsoft oldaláról hivatalosan letölthető wireless receiver driver tökéletesen megteszi.
  - Opcionális: Play and Charge kit, hogy össze tudd szinkronizálni a kontrollered az RF modullal akármikor.

  Folytatás...

  ferensz 12 éve 23

 • Qwerty Computer - vélemény?

  Valakinek volt már dolga a Qwerty Computerrel? Laptopot készülök venni tőlük, és túl jónak tűnik az ár, és egy kicsit aggódom.

  Ha valaki már találkozott velük kérem írja le a véleményét!

  ferensz 12 éve 3

 • Chio Chips Flash

  Aki alaposabban megnézi az új Chio Flash reklámot, az felfedezhet benne egy Homer-os pólóban lévő statisztát. Az lenni én :DDD

  Egyébirányosan Acélvihar néven megtalálható a youtube-on is.

  ferensz 12 éve 15

 • Teszt készülőfélben

  Kaptam ma "rendbe rakásra" egy Galaxy Tab 8.9-et, és gondoltam, ha már itt van, akkor csinálok egy összehasonlító tesztet a nagyobb tesójával, a 10.1-el.

  Várom a javaslatokat, hogy mit szeretnétek esetlegesen látni az összehasonlító tesztben.

  Stay tuned.

  ferensz 13 éve 0

 • Meglepetés a tabnak

  Ma a városban sétálva az egyik kis dzsunka "számtek"boltba betérvén gondoltam megérdeklődöm, hogy hátha van náluk 10" készülékre valami féle-fajta hordtáska, vagy tok szerűség. Sok reményt nem fűztem hozzá, hogy ilyet lehet találni náluk, de nem volt mit tenni, bepróbálkoztam. Legnagyobb meglepetésemre egy Point of View Malu neoprén tartót bányászott elő valahonnan a csaj. Valami horribilis összegre számítottam, ám nem kis meglepetés ért, mikor megláttam, az árcédulát. Kereken 2050 magyar birodalmi érméért vesztegették. Nem lehetett otthagyni, így ma a SGT10.1-es tabom egy ilyen tokkal gazdagodott:

  ferensz 13 éve 8

 • Asus Eee Pad Transformer TF101

  A jövő hét elején hozzájutok egy ilyen tablethez, a teszteken amiket találtam már átrágtam magam, olyanokat látnék itt szívesen, akik már hosszabb ideje használják, és reális képet tudnak alkotni a szerkezetről, és szívesen megosztanák a véleményüket.

  ferensz 13 éve 2

 • Tour de France - csak én tudom órákig elnézni?

  Elindult a Tour de France, épp most is azt nézem az Eurosporton. A barátnőm ki tud készülni tőle, mert mit lehet nézni azon, hogy órákon keresztül tekernek?! Én imádom a szép tájakat, amit mutogatnak, régi kerékpáros anekdotákat mesélnek a kommentátorok barátságos stílusban, és magába szippant az egész. Van ezzel így más is?

  ferensz 13 éve 18

 • A Technical csodabogár betegsége

  Anyukáméktól kaptam egy Technical nevezetű csodabogarat, egy 82 centis LCD TV lenne, egy hibával. Ha áramot adok rá, akkor az egy szem visszajelző led villog rajta ezerrel, és ezen kívül nem csinál semmit. Nem tudom, hogy ezzel egy TV szerelő, vagy esetlegesen egy villamossági szakember tudna-e kezdeni vele valamit. Valamelyikőtöknek van tippje, hogy mi lehet ez, vagy hogy kihez érdemes vinni? Ha valaki már találkozott ilyennel, és nem volt bonyolult a javítása házilag sem, akkor én is nekiállnék inkább maga.

  Ezt produkálja csak a szerkezet:

  ferensz 13 éve 11

 • Belvárfeszt-Wikinger Június 3-4.

  Június első hétvégéjén Lipótvárosban kerül megrendezésre. A pontosabb helyszín a Deák Ferenc utca, Erzsébet tér, Szabadság tér, és Zrínyi utca.

  Arra gondoltam, hogy akinek van kedve, az hozzánk csapódhatna, és akkor egy mini logout találkozó keretein belül elsörözhetnénk, meg bulizhatnánk. Tervbe van véve egy kiadós zabálás is a Wikingerben.

  Pontosabb részleteket később közlök majd, de akinek lenne kedve velünk jönni, az jelezze itt a topicban, hogy tudjuk, kit merre kell összeszedni.

  Addig is a program:

  Június 3. péntek

  Nagyszínpad - Szabadság tér
  17.30 Erik Sumo Band
  19.00 PASO
  20.30 Irie Maffia
  23.00–04.00 Csend-diszkó
  1-es csatorna: Sanyi, Keyser, Shuriken,
  2-es csatorna: Joe (UK), Crimson, Marvin

  Világzenei Színpad – Erzsébet tér
  15.00 Kerületünk testvérvárosainak mûsorai
  20.00 Vujicsics Együttes

  Táncdalpódium – Zrínyi utca
  13.00 A belvárosi Szabolcsi Bence Zeneiskola ütôzenekara
  14.20 PANkreátorok
  15.10 Vincze Lilla
  15.50 Tabáni István

  Június 4. szombat

  Folytatás...

  ferensz 13 éve 10

 • Cars

  ferensz 13 éve 2

 • Telenor Galaxy Tab reklám

  Tudja valaki, hogy melyik az az app, ami elméletileg fut, a telenoros galaxy tab reklám végén? Amikor a csaj az ég felé fordítja a ketyerét, az pedig mutatja az égboltot, és a rajta található csillagképeket? Én csak olyat ismerek, hogy kamera módba vált a cucc, és a műholdakat mutatja meg. Ha valaki tudja, az ne legyen rest, és ossza meg légyszíves, hogy mi is az az app. Nem baj, ha nem teljesen ugyan az, a funkciója legyen hasonló. :R

  Róla lenne szó:

  ferensz 13 éve 5

 • Az emberi hülyeség határtalan

  A címben adott minden.

  Ajvé.!

  ferensz 13 éve 22

 • captcha

  ferensz 13 éve 0

 • Elsején inni a legjobb.

  Én vagyok vele egyedül úgy, hogy szeretek elsején takarítás közben megint berúgni? Maradt még két üveg whiskey, héttől folytatjuk :DDD

  ferensz 13 éve 6

 • Megleptem magam karácsonyra.

  Lecseréltük az ezer éves, homályos képű, 20"-os FuSi CRT-t. Ha már karácsony van, megérdemli a szemem, hogy ne folyjon szét. Beújítottam egy 22"-os LG FullHD monitort. Hát nem is értem, eddig hogy bírtam meglenni azzal a szutyok régi monitorral. Bámulatos a különbség, azt hiszem neki kell állnom nem is egy játékot újra végigjátszani, valamint azt hiszem egy nagy vinyóra is be kell ruháznom majd, mert ez a monitor kívánja a HD filmeket.

  Olyan boldog vagyok, mint egy kisgyerek, mikor az anyukája csokit hoz neki a boltból a napi bevásárlás alkalmával :DDD

  Ő lenne az :)

  ferensz 13 éve 17

 • Kispál és a borz - Napozz Holddal

  Aki esetleg lemaradt volna a filmről, és a DVD-t sem tudta megszerezni, annak itt a fő lemez, az A-Side komplett anyaga felpakolva a Youtube-ra.

  Hallgassátok élvezettel!

  Kispál és a borz - Napozz Holddal

  Egyébként aki meglesett akár csak egy videót is leírhatná a véleményét, akár az adott számról, az együttesről, vagy akár magáról a rip minőségéről.

  ferensz 13 éve 2

 • Slagsmålsklubben

  Ezt nem bírom ki, lehetetlen anélkül megnézni, hogy ne fakadnék sírva. Elhatároztam, hogy megtanulok így táncolni. Nem alapítunk egy PH tánccsoportot?

  Slagsmålsklubben - Övningsköra

  Egyébként tudom, hogy nem ez az eredeti klip, az egy finn közszolgálati televízióban leadott műsor volt, valamint az együttes meg nem finn, hanem svéd. Tudjátok, mint a tipikus svéd kapus, ki beáll a kapuba, s véd.

  Kikapcs.

  ferensz 14 éve 2

 • Cirill betűk, orosz móka

  Szereztem ma egy melegítőfelsőt, amin cirill betúk találhatóak. Azt tudom, hogy a Szpartak Moszkva promo anyaga, és rettentően örültem neki, hogy autentikus cirill betűk vannak rajta, mert nagyon szeretek mindent ami orosz. Viszont édesanyám megkopott orosz tudásával a többit nem tudtuk kikombinálni. Aki esetleg ért hozzá az lenne oly szíves, hogy lefordítja nekem?

  (Elnézést a képek minőségéért, de közelről ennyire képes a kis piros droid)

  [link]

  [link]

  [link]

  ferensz 14 éve 21

 • TheProb Szülinapi parti :D

  Kedves TheProb fórumtársunk bár 18-án ünnepelte a 19. szülinapját, ám ennek az balesetnek a megejtése a mai napra tolódott el. Nem is szeretném különösebben szaporítani a szót, majd kaptok videó, meg képi bejegyzéseket.

  @buszmeg, Tatabánya: kva nehéz ez a sok szesz :D. Nem baj, hamarosan majd már nekiáll fogyni.

  @oroszlány, TheProb: alakul a hangulat, képek már készültek dögivel, vagy az én, vagy Bréci picasájára felkerülnek majd az előbb emlegetett fotó alakban reinkarnálódott footage-ek. (A monsteres asztal MÉG! egyben van. (Máté ötlete: akkor basszuk szét gyorsan.) Asszem én még nem basztam be, még tudok írni :C
  Csók mindenkinek :D

  @oroszlány update 2: megyünk le az autóba zenét hallgatni, lett pár videó is, majd megkapjátok. nagyon beteg. szarwórz, meg zene. zsíír :D

  Update mindenképpen várható :D

  ferensz 14 éve 5

 • Diák bankszámla

  Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy szerintetek melyik a legjobb diákoknak szóló bankszámla ajánlat, esetlegesen nektek milyen van, és miért ajánljátok azt?

  Egyetem kezdése előtt állok ezért fontos lenne a bankszámlanyitás, viszont hosszú távra tervezek vele, nem szeretnék hamar váltani.

  Én eddig az MKB bank diák számláját találtam a legjobbnak, de szívesen várok minden ötletet, lehetőséget így a döntés előtt :)

  ferensz 14 éve 28

 • Egy életút vége. Vége? Kispálésaborz.

  1987-2010. A Kispál és a Borz együttes pályafutása. 23 év, több alkotói válsággal, rengeteg dobos cserével, mivel valamely szempontból mindig volt kivetni való az adott ütőssel, sok sok véletlennel, rengeteg alázattal, és erőfeszítéssel, no meg persze a kötelező szerencsével. Rengeteg érdekes dalszöveg került ki Lovasi András kezei közül, néhány helyen még mint irodalmi műveket is is elemzik, ám maga Lovasi is megmondta, hogy ő csak azt írja meg dalszövegnek, ami tetszik neki, benne nincsen mélyen rejtőző, kitörésre vágyó művész, ő csak egy ex-hálózatvizsgáló.

  Számaikról elmondható, hogy a népesség nagy része az együttes bizonyos ismertebb számait tudja magáénak, ám aki egy kicsit mélyebbre ássa magát a Kispál diszkográfiában, esetleg be tud szerezni valahonnan csendesülős koncert felvételeket, mint például az 1996-os Nagycirkuszos verziót, vagy A38-as felvételt találhat igazi gyöngyszemeket is.

  Idestova 9 éve halogatják azt, ami hétfőn, augusztus 9-én be fog történni. Ahogy Dióssy D. Ákos nyilatkozta a privát rocktörténelem című műsorban, 2001-ben volt az az alkalom, mikor szólt a barátainak, hogy keressenek neki valami munkát, mert ez biza itt meghalt.

  Folytatás...

  ferensz 14 éve 17

 • [UPDATED2] Ma fejre álltam

  Képzeljétek, ma fejre álltam.

  Kétértelmű eme dolog, mivel egyszer az üveg ágyaspálinkától, másrészről pedig sikeresen lefejeltem a sportmedence alját. Bár a víz cca. 190 cm mély, ám még ez sem tűnt elegendőnek egy kocafejeshez, szépen szétnyílt a fejbőröm. Bár ezt is csak a többiektől tudtam meg, mikor elszörnyülködve hajtogatták, hogy ba*meg, neked meg mitől narancssárga a fejed? Az a durva, hogy semmi varrás, meg se semmi, kaptam rá egy cuki kis turbánt, azt menjek Isten hírével.

  A konzekvencia, óvatosan a kuvva pájinkával :D

  (Amint megkapom a videókat, meg a képeket majd updatelek)

  Így kezdődött:

  (elméletben rá hasonlítok)

  Ez miatt lett a végeredmény, bár ez nem az az ominózus ugrás:

  Videó

  Kb. 1:00-tól van az a mutatvány, amivel sikerült összezúzni magam

  És ím, a végeredmény:

  [UPDATE2]

  Folytatás...

  ferensz 14 éve 31

 • SZE-MTK

  SZE-MTK mérnök informatikus ANA
  Felvételi döntés: Besorolást nyert. Felvételi pontszáma elérte az államilag támogatott képzés ponthatárát.

  Jövök Győr :DDD

  ferensz 14 éve 7

 • Sebességet emelt a digi?

  Valamelyik nap TrackMania-zás közben kérdezte az egyik srác, hogy kinek van digis nete. Én egyből jelentkeztem, mert hát tényleg. Kérdezte, hogy tudtam-e a digi sebességet emelt. Szegény srácot kiröhögtem, főleg miután megnéztem a digi oldalát, és nem találtam róla semmit, illetve a speedtest.datanet.hu oldalon mértek szerint sem változott semmi.

  Tegnap este nem voltam itthon, mikor neki lehetett állni letölteni az Alien Swarmot Steamről, így hát eme teendőm ma reggelre maradt. és mit vettem észre közben?!

  Ez a kép fogadott:

  Most valami Windowsos, véletlenes dologról lehet szó, avagy tényleg emeltek sávszélt. Ti mit tudtok róla?

  ferensz 14 éve 13

 • egy emlék nagyapámról, mikor még picike voltam

  Az anyád jól főzött, szerette apádat
  Amíg az dolgozott , s jelentős kakákat
  Pakolt hozzá a világ nagy kakához
  Ha nagyon nekiállt, se hallott se látott
  S a teljesítmény miatt került be egy este
  Az "olajos gépezet" nevű projektbe.

  Há' de ott nyomult aztán, mint töltőcsőn a hurka
  Csak ritkán lazított, akkor odébbszúrta
  Be műbőr övébe a műanyag csatot
  Ami fémmel volt futtatva,s így ezüstnek hatott
  Kicsit megkopott a széle, de ott meg elefántcsont
  Volt első nézésre, vagy ha csak rája gondolt
  Az embernek a fia az apja csatjára
  Hogy milyen volt apué és maga előtt látta

  Há' de van hogy én is látom, hogy a gyerekeim néznek
  Akkor mondom a csatomnak: "Most megfigyelnek téged
  Úgyhogy viselkedj kérlek emlékezetesen,
  Hogyha emlékeznének majd, nekik is menjen
  Úgy, ahogy most nekem"

  [Lovasi András - Apa övének a csajta]

  ferensz 14 éve 0

 • iszonyat meleg van

  Elképzelhetetlenül meleg van. Egy cigire ugrottam ki az erkélyre, mire vissza beértem már patakokban folyt rólam a víz. A hőmérő árnyékban 35°C-t mutat :Y

  ferensz 14 éve 59

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.