Hirdetés

Hyperx Cloud Stinger Core - Műanyag glória?

Újra fejhallgatót kellett szerezni, mert a gyerek hosszabb távon, nem bírta a fejeseket (ezért egy ideig fülhallgatók voltak, de nem tudtak olyan térélményt.). Mivel nem audiofil eszközt kerestem és nem is voltak ilyen igények, ezért esett a választás, erre a relatív olcsó és könnyű mikrofonos fülesre. Volt már tapasztalat a Hyperx füleseivel (Stinger, Cloud I), amikkel semmi probléma nem volt de a gyermek fej, nehéznek találta.

Az áldozat.

A fejhallgató, nagyon egyszerű de igényes csomagolásban érkezett, fényezett kartondoboz érzés, már a dobozban is lehetett érezni, hogy tényleg könnyű darabról van szó. Na de nézzük, hogy ez mennyire befolyásolja a minőséget.

Mivel kellett viszonyítási alap, a hangminőség ellenőrzéséhez, ezért a szintén olcsó, de már nem kapható Astro A10-et vetettem be.

Köszönöm MS!

Ma 9 HÉT várakozás után, megjött az X360-am, a prágai szervízből. Igaz, hogy sok fenyegetőzés keveredett az utolsó hívásomba a magyar suporttal de megérte. Az utolsó hívásomat követően 2 napra rá itt volt a gép és egy csomó vigasztalós anyag. Először is egy teljesen új gépet kaptam ( fólia, matrica, mindenhol ) és eredeti játékokat ( DIRT, PGR3, VIVA PINATA ).
Mivel sok idő eltelt, ezért még 4 hónap LIVE GOLD előfizut is küldtek.A történetben a vicc, hogy miután az utolsó 3 hétben már eléggé ideges voltam, ezért hetente telefonálgattam, amit szintén felróttam nekik az utolsó hívásomkor ( 42Ft/perc ) és még volt képük egy kis kérdez-felelek-küldd vissza ingyen levelet küldeni.Elégedett-e a szolgáltatással?Gyors volt-e az ügyintézés?Működik a gép?
Ha lehet MS ezekre a kérdésekre nem válaszolnék ( magyarul meg minek ).

Mindenesetre köszönöm MS és Bill bácsi! Legalább pozitívat csalódtam.

Xbox 360 szervizelése

Mivel már 1 éve vagyok tulajdonosa egy ilyen kis masinának, van róla véleményem és szereztem tapasztalatokat.

Barátom unszolására megvettem Bill bácsi ''ajándékát'' (mivel állt itthon a pénz, részletre) sietve hazavágtattam vele és beüzemeltem.
Gyermek lelkem nagyon izgatott volt de pillanatok alatt meggyőződtem arról, hogy nem kellett csalódnom.
Egy darabig. Minőségi készüléket kaptam a pénzemért, ami ráadásul jól is nézett ki és hozta a tőle elvárható színvonalat. Ami nagyon megfogott benne megszálott játékosként, a grafikai minőség, szinte bármilyen márkájú és felbontású megjelenítőn.Napokon keresztül csodájára jártak barátok, ismerősök, játékos szenvedélyű rokonok és bámulták a csodálatos grafikát ( PGR3, CoD2,Kameo,TDU stb. ) , amit ''ennyi'' pénzért kaptam.
Élményekkel teli napokat szerzett nekem, a sokat szidott MS konzolja.
Egyik nap azonban beütött a pánik: 3 piros led villant fel bekapcsolás után a gépen és se kép, se hang. Tanácstalanság, idegesség lett rajtam úrrá. Gyorsan játékos társak hívása, fórumok tanácsai: ''ide vidd itt megnézi neked xy...ennek annyi, dobd ki...vettél volna mosógépet''.
Elkeseredtem.Vissza MM-be, ahol elküldtek egy szervízbe ott egy bizalmas suggalat egy számot adott meg:MS M.o.-i számát ( 0680018590 ). Öröm és bódottá! Tárcsáztam.

Fejlesztés, avagy az online játék mizéria.

Az igazat megvallva megszállott játékos vagyok. Ezen az sem tud változtatni, hogy most töltöm lassan a 3X-et, továbbá egy csodálatos 2 éves kisfiú apukája illetve egy gyönyörű nő férje lettem.
Az életem pereg, a napok telnek, a szokásos mederben csordogál minden és természetesen mindig gémezek. Csak így magyarul: gémezés.

Fenti szó kb. az Amigás korszakban nyert értelmet nálam. Feri barátomnál órákig tudtunk ökörködni egy kis street figtherrel, 1 perc játék, 5 perc lemezről töltögetés. Meg volt a varázsa.

Teltek az évek majd megvételre került egy PS1-es konzol nagyapám útján. Nagy volt az öröm. Az enyém volt, a sajátom. Szerintem ekkor ''kattantam'' meg. A játékőrület elvitte cseppnyi eszem maradékát de óriási élményt is nyújtott. Barátok lettünk. Ő meg én. Jöttek a testi-lelki jó barátok is nyúztuk éjjel-nappal.

Majd beköszöntött a munkás-korszak. Ekkor jött ám a jó világ. Munkám minden gyümölcsét konzolozásba fektettem:SEGA Dreamcast,PS2,XBOX. Lövésem nem volt még a számítástechnikáról: a hardverekről, a szoftverekről, telepítésről, BIOS-ról, ONLINE játékról. Mivel szüleim nem igényelték a technikai fejlődést - az első mikrónkat is én vettem -ezért vajmi keveset tudtam a PC-ről ( bavallom most sem állok a helyzet magaslatán ).