2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows 10 BSOD "Driver overran stack buffer" --> SSD halál?

    Nos.. igen a vége a történetnek az lett, hogy meghalt a tegnapi nap folyamán "szeretett" Kingston V200+ 120GB-os windows rendszert tartalmazó SSDm ...

    A teljes sztori meg kb. ennyi:
    Az mostanit megelőző 3-4 hónapja zaklatott engem rendszeresen egy heti 1-2 alkalommal feltűnő kék BSOD rém a windows10-ben (kék halál ha úgy tetszik).

    A hiba leírásra keresve megoldásnak egyedül scandisk futtatást találtam. Ami lefuttatáskor néha valóban "javított" is valamit.
    HDD sentinel nem jelzett semmi rendellenességet, figyeltem direkt.

    De tegnap vége lett.. mindennek. Szerencse, hogy kb. pont 2 hete csináltam egy biztonsági mentést (a rendszerről), így sok minden nem veszett el (korábban sose csináltam, csak most volt egy olyan "sugallatom?", hogy legyen már ... egy éjszaka beállítottam, hagy fusson)..

    Pótlásnak "gyorsban" egy OCZ Toshiba TL100 240GB-ot tudtam szerezni.. méretben akkor már gondoltam egyet lépek felfelé.. "sajnos" utólag tudtam meg, hogy eléggé lehúzták ezen példányt.. bár a kingstonnál még is lényegesen gyorsabbnak érződik.. De így is kiesett kb. egy teljes nap ezzel a hibafeltárással együtt...

    DraXoN 7 éve 5

  • bootstrap harakiri

    Weboldalakat készítek..
    Próbálom ezt úgy, hogy mobiltelefonokon is jól nézzen ki. Utóbbihoz sokszor a bootstrap segítségét igénybe veszem.

    Ezzel nem lenne baj, de vannak ám ügyfelek.. egyik másik jobban tudja, van egy ügyfelem aki még a kódokba is szeret belenyúlni, saját ízrésre szabni az elvileg "kész és átadott" weboldalt.. majd jön "panaszkondi" hogy nem jó amit csináltunk..

    Egy ilyen takarítás alkalmával találkoztam ezzel a bootstrap.min.css fájlban (ami valami programmal "megformáztatott", hogy emberileg olvashatóvá váljék):
    .col-md-12 {
    background-color: #d1d1d1;
    width: 100%;

    ahhaaa..
    biztos én rontottam el az oldalt, hogy szétesik...

    DraXoN 7 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.