2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Trust Muto Silent - vélemény

Írta: | Kulcsszavak: Trust muto silent . billentyűzet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]


Vettem egy billentyűzetet mert a korábbi Chicony KU-0833 elkezdte feladni (kb. 7 évet használtam), kedveltem leszámítva a "lakkfényes" billentyűk közti felület (a képen látható milyen szép ... kb. 1 hét használat után már).


A régi alul, az új felül.

Kellett tehát valami más helyette, valami új, vettem volna szívesen újra akár a korábbit de már nem kapható (magyar kiosztással, bár amazon basic néven elérhető amerikai kiosztással).

Ennyit a régiről, most az újról pár rövid infó.
Neve: Trust Muto Silent

Gyártó oldala: [link]

Ami végül jó vagy szokható (számomra nem zavaró tulajdonság):
- Nem fényes a hátlapja (ez jó).
- QWA gomb egyszerre nem megy (ezt elfogadom, nem játékra tervezett, a korábbinál se ment, nem volt bajom emiatt, ami kell játszom, és amennyit ott gondot nem okozott, nem is volt feltétel, hogy menjen).
- A gombok relatív halkak, ez jó, ez mondjuk szempont is volt, bár kicsit hosszabb úton jár mint amire számítottam (a chicony gombútja rövidebb volt).. bár leginkább azért mert ennek a gombjai az a bortás magassága alatt végződnek, annak meg pont kb. annyival felette mint ez alatta... de még ez se "komoly" gond.

- Csík enter .. vagy 20 éve nem írtam olyan billentyűzeten amin ilyen van.. szokható.
- Kerek gombok, "designelem" valami különlegesebbet akartam, kicsit még keresik az ujjaim a gombokat, de szokható szerintem, egyre jobb, már ezen szöveg írása közben is...
- Kisebb méret (az asztal is kicsi, így talán ez előnyös).

Ezek még rendben is volnának, egy dolog van azonban ami igen zavaró .. talán már látszott a fenti képből is, de itt egy "közeli" a problémás területről.

Valami "fontos" hiányzik ... nem tudom ezzel még ki tudok-e békülni ... és miért vettem meg akkor? Fene se tudta, egy darab képet se találtam a helyi kiosztásról, és valóban "magyar" a kiosztás ahogy ígérték, csak.. milyen módszerrel ... törne le a keze aki erre rábólintott (bár gondolom "kis piac" az iso nyelvterület, de azon belül is sokaknak ha muszáj az amcsi elrendezés is megfelel, mert csak kiegészítő gomb a hiányzó)...

Összességében ha nagyon akarom szokható végül is (bár kicsit pont az a baja, mint ha angol billentyűzetet vettem volna "kevés a gomb").. de vigyem vissza?
Az írást leginkább "nyomnak" szánom (azon kívül, hogy árukeresőbe befogok írni ez ügyben), hogy legyen legalább valami a billentyűzetről, és más talán ne járjon így és nézzen meglepetten, "hogy ez ilyen?" (bár egyre több billentyűt látok ahol így oldják meg a magyar nyelvi kiosztást)...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.