2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Közlekedéskultúra: A mozgólépcső

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves emberek.

Felteszek most nektek egy kérdést.
Ha a mozgólépcsőn utazol, akkor hova állsz? .. és miért?

Hozzászólások

(#1) DraXoN


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

.. fórum nyílj meg! ...

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#2) ivana


ivana
Ármester

Futok a bal oldalán, majdnem mindig. Ha mással megyünk akkor egymás alá jobbra.

(#3) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Igyekszem mindig jobbra, kivétel ha tömeg van, és nincs lehetőségem jobbra igazodni.

Nyugodj békében Integra!

(#4) DraXoN válasza ivana (#2) üzenetére


DraXoN
addikt
LOGOUT blog

Én arra lennék kíváncsi, hogy van itt akinek nehéz "jobbra" állni, hogy a bal oldal szabadon mehessen gyorsabban (hátha siet)?

Sok helyen ez működik, BP-n nem. Pár éve voltak erre táblák amik "próbálták" oktatni erre az embereket, de mára azok is eltűntek. Miért?

Ez eléggé zavaró.

Bár igaz, ez csak az egyik ilyen "hiányosság" a közlekedőknél. Igen sok van, a közlekedés kultúra erősen hiányzik.. Lehetne mesélni.

The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

(#5) ivana válasza DraXoN (#4) üzenetére


ivana
Ármester

Ugyan ilyen bunkó dolog szerintem a kettes ülésen belülre leülni, és főleg bunkó dolog rárakni a táskád bármilyen ülésre, egy viszonylag teli buszon. Nem levenni a nagyobb hátizsákot szintén idegesítő. (nem véletlenül járok oldaltáskával sokkal jobb bkv-n, nem kell levenni, ha ölbe akarom venni akkor meg kiengedem.

(#6) Heeken válasza DraXoN (#4) üzenetére


Heeken
tag

M2 @ Keleti új kijárónál még mindig kint van a tábla, ami erre figyelmeztet. Kálvinon az M3-ról M4-re menő mozgólépcsőn a múltkor sikerült mindenkinek jobbra állni. Ha pedig a vonathoz sietek, M4 @ Keletinél már direkt ahhoz az ajtóhoz állok, ahol elsőnek tudok fordulni a mozgólépcsőre és futni, szökellni felfele. :DDD Ott esélytelen, hogy bárki is jobbra álljon.

Buszon, mióta elindult az M4 nem ültem. Pedig voltak jó kis szituációk a 7 / 7E / 107E járaton. Főleg a reggeli órákban. :DDD

(#7) zozzoo


zozzoo
csendes tag

Ez érdekes szokott lenni. Ha nem sietek, akkor jobbra állok, különben baloldalon sietek. Budapestről beszélek most, minden nap metrózok kettessel és négyessel is. Szerintem működik a jobboldalra állás, ritka amikor valaki csak megáll a baloldalon, de ha jönnek mögötte, akkor "ő" is átmegy jobbra. Amitől visoznt a falramászok az az, amikor pl. keletinél nagy a tömeg, de mindenki csak jobboldalra áll ezért a mozgólépcső alján gyűlik a nép. Senki sem siet baloldalon, nincs oka, hogy ne álljunk párosával. A másik meg amikor szintén tömegben mindkét oldalon állunk, sokan, messze több, mint ötvenen. Ekkor jön valaki, aki sietne, érthető, nincs is baj, de ha nem veszi észre hogy hiába tolakodik sértődötten hogy aztán két emberrel feljebb megálljon, az néha zavaró. És itt jön be az, hogy a metrók érkezésével kéne indítani a mozgólépcsőket, mármint amik addig nem mentek. Ez pl. Blahán reggelente nagyon jól megy, de Keletinél nem. Meg is látszik, hogy míg blahán rögtön van mozgólépcső amire fel lehet jutni, és mindenki a jobb oldalra áll, addig Keletinél várni kell mig odajutok a mozgólépcsőhöz és esélye sincs az embernek elsietni a baloldalon. Ezért szoktam rá arra, hogy már a metrón ahhoz az ajtóhoz megyek, ahol közel lesz a mozgólépcső és sietek a tömeg előtt feljutni, vagy az első pár emberrel és akkor lehet nyerni akár egy-két percet is átszállásoknál, ami külvárosban akár 15-20 percet is jelenthet nekem.

(#8) Dr.F.E.R.I. válasza DraXoN (#4) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Csak azért kérdezem, mert nem értek hozzá: néha feljövök vidékről a fővárosba és persze metrón is szoktam utazni. A magam biztonsága érdekében jobbra szoktam húzódni a mozgólépcsőn, mert sokan mint az állatok rohannak lefelé(!), hogy majd' magukkal sodorják az embert. Hová rohannak ezek az emberek, amikor pár percenként jönnek a szerelvények? Én vidéken lakom, ahol óránként járnak a buszok, nekem ez a jelenség megfoghatatlan.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#9) Avicularia válasza ivana (#5) üzenetére


Avicularia
veterán

Itt pedig a Malmöi fiatalok utazási szokása látható. Vicc az, hogy senki nem mer rájuk szólni. :U :((
[link]

(#10) ivana válasza Heeken (#6) üzenetére


ivana
Ármester

A négyesen nem tudom mi van ott nem lehet végig menni a mozgó lépcsőn. A kettes ok szokott lenni, még nagy forgalomba a Blahán is. A hármoson hála az égnek nem sokat utazom. (OFF: Ti is észrevettétek már, hogy Pestiek számára kettes, hármas, négyes; a vidékiek számára meg piros, kék. zöldet még nem hallottam :)

(#9) Avicularia : én biztos elküldeném őket a fenébe, pedig egykorú vagyok velük kb. :) Volt már, hogy gyereknek megmondtam, hogy következő megállóban le lesz dobva a buszról, ha nem hagyja abba a telefon hangszóróján a zene hallgatást.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.