2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Renault Scenic gyári rádió bluetooth+mp3

    Egy kicsit hackeltem a héten Pünkösd hétfőjén.

    A történet röviden egyszerű. Régi autó (2001 Renault Scenic), régi rádió, pl. nincs bluetooth. De a gyári "távirányító" jó lenne ha menne.. meg eleve egy új rádió árát rákölteni nem akarja az ember (feltétlen?).

    A gyári rádió még a régebbi "tunner list" sorozatos, nem az "update list" model, utóbbinál a bővítés egyszerűbb lenne (ennél maximum a cd-changer portra lehetne rakni cuccot "drágán", mert komplett emuláció is kell mellé, a bejegyzés végén teszek róla említést).

    Újabbra elvileg cserélhető ha a központi kijelzőt is cseréli az ember, de nem akartunk ebbe belemenni, még akkor se lenne benne bluetooth, max aux bemenetet lehetne akkor "rávarázsolni" a rádióra amire akár bluetooth modult lehetne rakni.

    Tehát a tény állás:
    Régi autó+régi rádió+legyen telefon kihangosító

    Egy kb. 2000Ft-os bluetooth modul segítségével megvalósított terv.
    A kivitelezés "megteszi" módon történt... semmi komoly, a kazettás rádió kazetta része (sose volt használva), kikerült, annak az elektronikája meg lett hackelve (kiindulási alapnak török nyelvű videókat néztem... egyszerüen nincs "nyugati forrás" ezen cuccok módosításáról).

    Folytatás...

    DraXoN 2 éve 17

  • Vodafone média box kontra régi LCD TV

    Sziasztok

    Egy jó kis kalandot osztanék meg, aminek főszereplője a UPC Vodafone kábeltévé médiaboxa ( és egy régebbi Philips LCD TV (monitor) 2007ből (model: 20PFL4122/10).

    Igazából a gond már az elején azzal kezdődött, hogy internet is kell a vodafone szerkezetének, így hoznom kellett egy netkábelt végig a konyhán. Miért nincs benne wifi :( .. mindegy, megoldottam.

    De akkor csatlakoztatás a TV-hez. TV-n van HDMI, médiaboxon csak HDMI kimenet van. Egyszerűnek tűnne, de sajnos nem jó a végeredmény.

    Próba 1:
    HDMI-HDMI kábel kapcsolat.
    Eredmény:
    Villogó kép a menüben, a hang vele együtt meg-meg szakad, videó steam nincs (csak feketeség). Vélhetőleg a médiabox újra-újra próbálja a HDMI kapcsolódást (de lehet a TV?) mert valami szabványt az egyik eszköz akar amit a másik nem tud. Nagy nehezen a médiabox beállításai között próbálkoztam állítgatni a képernyő felbontást, de eredmény nem lett.
    Több HDMI kábellel is próbáltam, nem e az a rossz. De nem hozott változást.

    Próba 2:

    Folytatás...

    DraXoN 2 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.