2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • 12V 4pin hosszabbító vége / ideiglenes javítás

  Nemrég még öreg, de még fickós konfigom tekerte a Planetside 2-őt mikor égett szagra lettem figyelmes. Nem sokkal ezután már sercegő hang kíséretében és mellékelve hozzá igen erős égett műanyag szagot a gép úgy döntött hogy ez így nem járja és inkább kikapcsolt. Körbenézve belül hamar meglett a bűnös:

  Úgy tűnik a Xeon-t tuningolva már nem tűrte a kicsi ócó. Tud valaki linkelni normális minőségű 12v 4pin hosszabbítót ami nem végez öngyulladást használat közben?

  UPDATE:

  Folytatás...

  Dr. Romano 8 éve 15

 • Vista X64 oldalsáv bug javítása

  Ezt a bejegyzést azért írom, hogy ha esetleg valaki belefut ebbe a bugba, akkor hamar meglelhesse a megoldást. Nekem ugyanis eltartott egy darabig és még a Microsoft support sem tudott segíteni. Egy német fórumban akadtam rá a gyógymódra.

  Ez a bug nevezetesen akkor jön elő, ha 64 bites Vistára SP2-őt telepítünk. A lényege pedig, hogy az oldalsáv elemei elkezdenek önálló életet élni. Minden egyes bekapcsolás után véletlenszerű sorrendet vesznek fel a sidebaron, amit hiába állítunk vissza a következő bekapcsoláskor megint megkavarodnak.

  A megoldás:
  1.Ki kell kapcsolni az oldalsávot
  2.A „\Program Files (x86)\Windows Sidebar” és a „\Program Files\Windows Sidebar” mappákra teljes jogokat kell beállítani, hogy tartalmukat módosítani tudjuk
  3.A 64 bites sidebar.exe-t nevezzük át (pl- sidebar.exe.x64)
  4.Másoljuk be a 32 bites sidebar.exe-t a 64 bites mappájába
  5.Indítsuk el az oldalsávot és állítsuk be a nekünk tetsző sorrendet
  6.Végül oldalsávból kilépni, majd újra vissza és indítsuk újra a gépet

  Hogy ezt a problémát mi okozza egyeseknél arra nem tudtam rájönni, de remélem másnak is hasznos lesz.

  Dr. Romano 14 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.