Hirdetés

2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szerintetek megéri külföldön tanulni?

  Júniusban megszereztem gépészmérnöki mesterdiplomámat a Műszaki Egyetemen. Azóta a szakmámban dolgozom idehaza. De egyre inkább előtör belőlem a régi vágyam, hogy külföldön szerencsét próbáljak, nagyobb élettapasztalatra tegyek szert.
  Bár 2 éve voltam Erasmuson fél évet Németországban, ízelítőnek jó is volt, nagyon tetszett, jól be is illeszkedtem a németek közé főként a nyelvtudás miatt, de mindenképpen haza akartam jönni, befejezni itthon a mesterszakot.

  A mostani munkám tetszik egy multinál, bár tény, hogy töredékét hasznosítom az egyetemen tanultaknak, illetve csak magyarul megy a kommunikáció a jelenlegi szintemen, hiába beszélek több nyelvet is. Picit úgy érzem, ha itt maradok hosszabb ideig, megragadok egy szinten.
  Illetve szeretnék még kicsit világot is látni, de a pesti megélhetési költségek miatt túlzottan sokat azért nem lehet félretenni.

  Itt jött az ötlet, mi lenne, ha kimennék szeptembertől, picit több, mint 1 évi munkaviszony után külföldre, leginkább Bajorországba, elvégezni egy újabb mesterképzést. Viszont már 26 éves vagyok, picit bennem van, hogy „ennyi idősen másnak már a családalapításon jár az esze”.

  Folytatás...

  dangerzone 4 éve 19

 • Asus GTX 750 1Gb tuning, avagy csak fusson jól a GTA V - mini elemzés

  Nyakunkon a GTA V kiadása. Látván a játék rendszerkövetelményét elérkezettnek láttam hát az időt, hogy a korosodó GTX 650 videokártyámat lecseréljem. Jóllehet a kiszemelt egy Asus GTX Titan X 12GD5 volt, a gyakornoki fizetésem jelentősen behatárolta a választékot a 30.000 forint alatti kártyákra. Már eleve a használt kártyák között képzeltem el a választást a Hardverapróról. Reménykedtem benne, hogy sikerül beszereznem egy 750 Ti 2Gb-os kártyát, ám nem volt időm, hogy állandóan a hirdetéseket böngésszem és azonnal lecsapjak a ritka, 30.000 Ft alatti hirdetésekre, így rendszerint lemaradtam róluk. Végül sikerült megkaparintanom egy Asus 750 1Gb OC kártyát 25000 Ft-ért, 2 és fél év garanciával.

  Mivel a tervezett 750 Ti-t nem sikerült beszerezni, adta magát a dolog, hogy akkor a sima 750 teljesítményét növeljük meg. Kíváncsi voltam, hogy adott órajel növekedés hatására milyen értékben változik a tényleges, játékok közbeni teljesítmény.

  Folytatás...

  dangerzone 5 éve 11

 • Milyen furcsa külföldi szokásokat ismertek?

  Angolból 10 perces prezentációt kell tartania mindenkinek a csoportban. Arra gondoltam, hogy olyan külföldi viselkedési szokásokról beszélnék, amelyek egy hétköznapi magyar ember számára viccesek, sőt meghökkentőek tudnak lenni. Ehhez kérném a segítségeteket. Leginkább saját tapasztalat, de akár internetes forrás alapján is.

  Olyanokra gondolok, mint például a japánok nyilvános helyen nem használnak zsebkendőt, mert tiszteletlenségnek tartják, így inkább szipognak - mondjuk ez meg számunkra "érdekes". :)

  dangerzone 7 éve 75

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.